.
Trenutno : svetlosno zagađenje
U kakvoj zemlji želim da živim
 Alma Kovčić
Lifestyle / Tehnologija

Google translate ojačan veštačkom inteligencijom

14.06.2018.

Google je objavio offline verzije svojih prevoda koji su ojačani veštačkom inteligencijom, a kako su najavili iz ove kompanije, ovaj dodatak će do 15. juna biti instaliran na svim uređajima koji poseduju ovu aplikaciju. 

.

Pre ove inovacije, korisnici Google translate mogli su isključivo da dobijaju doslovne rečenične konstrukcije koje su, na neki način, samo i otežavale komunikaciju. Problem je bio još veći kada se jezik na koji se prevodi prilično razlikovao od maternjeg jezika korisnika.

Google Translate Al omogućavaće prevod na 59 jezika, uključujući, između ostalih, engleski, arapski, nemački, kineski, ali i jezike poput Hindi jezika.

Prevodi će zauzimati oko 35MB po jeziku, pa tako neće oduzimati mnogo od prostora za skladištenje na mobilnim uređajima. Novu opciju će moći da koriste i oni koji imaju telefone sa lošijim specifikacijama, budući da iz kompanije Google kažu da žele da ovu funkciju donesu do što većeg broja ljudi iz najrazličitijih delova sveta.

Među ponuđenim jezicima se nije našao srpski, a od jezika iz regiona tu su hrvatski, slovenački i makedonski.

.
Baza koja sadrži kontakt podatke miliona Instagram infulensera navodno je pronađena online. Kako piše TechCrunch, baza podataka…
.
Ako spadate u ljude koji 24 sata provode slušajući muziku, a posebno vam bitan kvalitet slušalica, kompanija Sony ima lepu vest.
.
Verzije Minecrafta postoje za različite platforme i uređaje, kao što su PC, Xbox One, Nintendo Switch… I sve one dozvoljavaju…
Program
Kalendar događaja
Maj 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?