...
TRENUTNO12:00 - 13:00Za i protiv

Lifestyle / Tehnologija

Google Assistant za lepo ponašanje

03.12.2018.

Tehnološki giganti smatraju da bi lepo ponašanje ipak trebalo da se uvede kao opcija pri dopisivanju sa digitalnim asistentima. 

.

Tako je nakon Amazonove odluke da decu nagrađuje kada su ljubazna prema Alexa servisu, Google predstavio sličnu funkciju i za svog asistenta, a pod imenom Pretty Please.

Nova funkcija je deo većeg broja svežih opcija, tu su novi načini za pravljenje listi, više porodičnih igara i priča. Pretty Please je još uvek samo izbor, te korisnici mogu da se odluče da li su za ili protiv ove funkcije koja ohrabruje lepo ponašanje.

Oni koji budu koristili "molim" i "hvala" od asistenta će dobiti nagradu u obliku pohvale, što u materijalističkom svetu nije mnogo, ali ipak čini da se da će se, zahvaljujući ovom potezu, steći navike koje bi kasnije mogle da se prenesu i u svakodnevnu komunikaciju.

Možda te još zanima:

.

Reci asistentu da ti pročita poruku

Guglov virtuelni pomoćnik Google Assistant već neko vreme ima mogućnost čitanja poruka dobijenih putem Messages i Hangouts aplikacija.

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Poleteo prvi komercijalni cepelin proizveden u Kini

"AS700 Sjangjun" je naziv prvog komercijalnog cepelina proizvedenog u Kini, koji je tokom probnog leta bezbedno prevalio oko 180 kilometara na relaciji između…

.

Yahoo kupuje Artifact

Yahoo je najavio kupovinu Artifact, platforme za vesti vođenu veštačkom inteligencijom koju su osnovali Instagram kreatori.

  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo