.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Tehnologija

Fejsbuk u borbi protiv ciljanih reklama

02.04.2018.

Facebook je i dalje odlučan u tome da ograniči pristup podacima nakon Cambridge Analytica skandala. TechCrunch je objavio da ova društvena mreža pokreće alatku za sertifikaciju, koja od oglašivača zahteva da se obavežu da su dobili dozvolu korisnika pre upotrebe e-mail adrese za ciljano reklamiranje.

.

Kompanija je dodala da alatka nije odgovor na neki specifični incident. Međutim, Facebook očekuje da preispita svoje angažovanje sa eksternim partnerima za analizu podataka, kako bi osigurao da oni rukuju informacijama na odgovoran način.

Bez obzira na to da li je ovo reakcija na Cambridge Analytica incident ili ne, nema sumnje da Facebook radi na tome da poboljša svoje kontrole privatnosti od trenutka od kada je skandal o razmeni podataka postao javan.

Pored restrikcija koje su uvedene za eksterne provajdere podataka, nedavno je uveden jednostavniji način za upravljanje i brisanje podataka na telefonima. Facebook sada želi da korisnici znaju šta delite i gde ti podaci odlaze.

Glavna stvar će ovde svakako biti implementacija i kako će ovaj alat za dozvolu funkcionisati. Facebook je odbio da objavi više informacija o ovome.

Izvor: benchmark.rs

.
Microsoft je objavio Skype 8.0, verziju koja će zameniti Skype Classic. Kompanija preporučuje korisnicima da do 1. septembra pređu…
.
Mijia brend je deo sistema kompanije Xiaomi, a upravo je dobio najnovijeg člana - Mijia Quartz pametni sat. To je hibridni sat, koji…
.
Instagram je uveo novu opciju - "pitaj me" stiker (question sticker).
Program
Kalendar događaja
Jul 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Anketa

Kako se hranite tokom leta?