...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Facebook stiže na Apple TV

02.02.2017.

Nije tajna da Facebook želi dominaciju i na tržištu video produkcije. Svoj algoritam kompanija je trenutno podesila tako da video, a pogotovo LIVE video sadržaj dobija veći reach bez potrebe za dodatnim boostovanjem. Kako bi se dodatno lansirao među video gigante, Facebook je najavio saradnju sa kompanijom Apple.

.

Gledanje video fajlova na Facebook-u nije nova funkcija, ali ova kompanija želi da napravi veći prodor u svet videa. Neskrivena je želja ovog giganta da postane ozbiljna konkurencija YouTube-u, kao i da spreči korisnike da šeruju video sadržaj linkovima koji vode ka njemu.

Najnoviji izveštaj koji donosi The Wall Street Journal sugeriše da Facebook sprema saradnju sa kompanijom Apple, i kreiranje servisa za Apple TV. The Wall Street Journal navodi da Facebook razvija namensku video aplikaciju za Apple TV.

Ideja je da preko ove aplikacije, korisnici mogu lako da pronađu video fajlove na društvenoj mreži, ali takođe i da bude platforma na kojoj Facebook može da prodaje oglasni prostor kompanijama.

Izvori WSJ poručuju da će to biti 100 odsto video aplikacija, te da neće biti nikakvog drugog sadržaja kao što su na primer fotografije.

Tehnopolis dodaje da u ovom trenutku nema infrormacija kada će aplikacija biti pokrenuta, ali će definitivno biti jedinstven poduhvat i veliki proboj Facebook-ovog video servisa.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo