.
Trenutno
U kakvoj zemlji želim da živim
 Alma Kovčić
Lifestyle / Tehnologija

Facebook radi na aplikaciji koja od videa pravi remek-dela

31.10.2016.

U intervjuu za WSJD Live, Facebookov CPO Kris Koks pokazao je interesantnu aplikaciju baziranu na veštačkoj inteligenciji, koja čini da video uživo izgleda kao rad čuvenih umetnika, na primer Van Goga. Koks ju je nazvao aplikacijom koja "prenosi stil", i koja u suštini radi upravo to - prenosi stil određenog slikara na slike u pokretu.

.

Iz demoa koji je prikazan, ona izgleda u velikoj meri kao Prisma, aplikacija koja dodaje filtere u vaše fotografije i video klipove.

Međutim, dok kod Prisma aplikacije čekate nekoliko sekundi da to uradi, demo filter je primenjen uživo na kameri preko tehnologije izmenjene realnosti. Zaista, Koks je pomerao telefon po prostoriji, a Van Gog filter je bio primenjen u realnom vremenu u aplikaciji.

Filteri su i dalje u fazi prototipa, a Kris nije želeo da nam otkriva da li će moći da se koriste samo uz Facebook Live, ali je izgleda to pravac kojim kompanija ide. Prema Koksu, 70 odsto kompletnog globalnog internet saobraćaja će biti video kroz nekoliko godina, pa i njihovo ulaganje ide u tom pravcu.

Izvor: Engadget

.
Društvena mreža Fejsbuk unosi novine, i ne - ne tiču se zaštite privatnosti jer im to baš i ne ide od ruke. Fejsbuk će od sada…
.
Instagram bi svojim korisnicima uskoro mogao da ponudi više sigurnosti, posebno u slučajevima kada izgube kontrolu nad svojim nalozima. 
.
O dinamičnim mejlovima je počelo da se govori još u martu, pa je još tada moglo da se čuje da bi zahvaljujući njima Gmail platforma…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?