.
Trenutno
Album nedelje
 Dušan Majkić
Lifestyle / Tehnologija

Facebook radi na aplikaciji koja od videa pravi remek-dela

31.10.2016.

U intervjuu za WSJD Live, Facebookov CPO Kris Koks pokazao je interesantnu aplikaciju baziranu na veštačkoj inteligenciji, koja čini da video uživo izgleda kao rad čuvenih umetnika, na primer Van Goga. Koks ju je nazvao aplikacijom koja "prenosi stil", i koja u suštini radi upravo to - prenosi stil određenog slikara na slike u pokretu.

.

Iz demoa koji je prikazan, ona izgleda u velikoj meri kao Prisma, aplikacija koja dodaje filtere u vaše fotografije i video klipove.

Međutim, dok kod Prisma aplikacije čekate nekoliko sekundi da to uradi, demo filter je primenjen uživo na kameri preko tehnologije izmenjene realnosti. Zaista, Koks je pomerao telefon po prostoriji, a Van Gog filter je bio primenjen u realnom vremenu u aplikaciji.

Filteri su i dalje u fazi prototipa, a Kris nije želeo da nam otkriva da li će moći da se koriste samo uz Facebook Live, ali je izgleda to pravac kojim kompanija ide. Prema Koksu, 70 odsto kompletnog globalnog internet saobraćaja će biti video kroz nekoliko godina, pa i njihovo ulaganje ide u tom pravcu.

Izvor: Engadget

.
LinkedIn uvodi novu opciju - Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete…
.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?