...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Facebook pokrenuo Messenger Kids

05.12.2017.

Facebook ima strogo pravilo da samo deca starija od 13 godina mogu kreirati profil. Činjenica je da to ne funkcioniše baš najbolje jer je jednostavno slagati u popunjavanju aplikacije. Tako smo došli do cifre od preko 20 miliona klinaca koji su prisutni na ovoj mreži. Zato je Facebook odlučio da učini nešto po tom pitanju.

.

U ponedeljak je ova kompanija lansirala aplikaciju krojenu za decu ispod 13 godina. Za nju će biti potrebno odobrenje roditelja i kompanija je obećala, neće se koristiti za uzimanje podataka o korisnicima za potrebe marketinga.

Messenger Kids je pojednostavljena i zaključana verzija običnog mesindžera koji se već nudi starijima. Kreatori ove aplikacije obećavaju bezbednost. Deca neće moći da odobravaju nova prijateljstva bez odobrenja roditelja, čime je zagarantovana kontrola bezbednosti, a sadržaji koje će deca moći da razmenjuju i dele biće prilagođeni njihovim godinama.

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

.

Tehnologija budućnosti, ali ne i sadašnjosti

Iako tehnološke kompanije ulažu milijarde u samu tehnologiju, izgleda da će proći još dosta godina dok je korisnici prihvate i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo