...
TRENUTNO16:00 - 16:10Popodne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Apple Watch dobija narukvicu sa kamerom

07.11.2016.

Vlasnici bilo kojeg od dve generacije Apple Watch-a oduševiće se novim vestima koje su vezane za ovaj mali pametni uređaj! Uskoro će na tržiše izaći novi gedžet za njega, a u pitanju je narukvica, koja će omogućiti da pametni sat postane i foto aparat!

.

Glavna mana Appleovog pametnog sata bila je činjenica da ne poseduje kameru, a bilo je očigledno da bi mnoge funkcije i mogućnosti upravo na taj način bile mnogo bolje iskorišćene. Međutim, stvari se od sada dramatično menjanju, zahvaljujući novoj narukvici CMRA.

Narukvicu je razvio bivši inženjer Apple Watcha Šon Grening i na njoj se nalaze dve kamere. Jedna je od osam, a druga od dva megapiksela. Obe mogu da prave HD fotografije i klipove, koji se skladište na memoriju narukvice od osam GB.

Uz narukvicu sada morate da imate i unikatno postolje za punjenje, koje može da se koristi i za punjenje Apple Watch-a, preneo je sajt Tehnopolis.

Narukvicu proizvodi kompanija Glide, a biće dostupna u beloj, plavoj, sivoj i crnoj boji. Prvi kupci će moći da je dobiju za 149 dolara, a u normalnoj prodaji će koštati 249 dolara.

Prve isporuke se očekuju na proleće 2017. godine. Više o narukvici čekirajte u videu ispod teksta!

M.L. 


Možda te još zanima:

.

Preuzmi iOS aplikaciju Oradija!

Oradio sada možeš da pratiš i preko iOS aplikacije. Za razliku od dosadašnjeg plejera koji je postojao u app store-u, sada…

.

Režiser Avatara i Terminatora "oduvan" Apple Vision Pro uređajem

Džejms Kameron, režiser Terminatora i Avatara, je u početku bio skeptičan po pitanju Apple Vision Pro uređaja, ali je promenio…

.

Četrdeset godina Mac računara

Svojevremeno predstavljen kao revolucionaran proizvod, Macintosh je bio ključan za evoluciju Apple-a i transformaciju načina na koji koristimo računare.

.

Apple traži partnere među izdavačima vesti, zbog treniranja AI modela

Apple je primetno nedostajao na listi kompanija sa sopstvenim generativnim AI proizvodom, ali na osnovu novog izveštaja The New York…

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

.

Apple razvija sopstvene 6G modeme za iPhone

Kompanija Apple navodno angažuje arhitekte i inženjere za rad na 6G modemima, koji bi trebalo da se koriste u budućim…

  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo