...
TRENUTNO18:00 - 18:30Popodne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Apple predstavlja novi mali iPhone

21.03.2016.

Apple bi danas trebalo da predstavi novi iPhone koji će biti manji i povoljniji, ali i sa velikim teretom da mora da uspe. Njime će kompanija ciljati na nova tržišta zemalja u razvoju i Kinu, kako bi opet podstakla prodajne trendove.

.

Novi telefon takođe bi trebalo da "zakrpi rupu" koja je ostala nakon što su predstavljeni veći uređaji s ekranima od 4,7 i 5,5 inča.

Očekuje se da će telefon s ekranom od 4 inča nuditi performanse na nivou iPhonea 6S uz A9 procesor, a zvaće se najverovatnije iPhone SE. Imaće i Touch ID senzor, ali ne i 3D Touch.

Podaci od prošle jeseni ukazuju na to da 20 odsto Apple korisnika i dalje koristi iPhone 4S ili starije modele, a Apple bi mogao ciljati upravo na ovu grupu korisnika, koji su odgađali kupovinu većeg telefona. Naravno, ovo neće biti baš najjeftiniji smartfon, ali bi takođe trebalo da podstakne i pad cena starijih iPhonea, poput modela 5S.

Međutim, upravo zbog cene se čini da je ovo veliki rizik za Apple, jer su brojni Android uređaji znatno jeftiniji, a na tržištima zemalja u razvoju su već u velikoj meri prisutni i povoljniji telefoni s većim ekranima, piše Reuters.

Predstavljanje telefona moći ćete da pratite na Appleovim zvaničnim stranicama. Veruje se da će Apple proširiti i liniju tableta novim iPad Pro modelom, a Apple Watch bi trebalo da dobije nove dodatke.

Izvor: 24sata.hr

Možda te još zanima:

.

Preuzmi iOS aplikaciju Oradija!

Oradio sada možeš da pratiš i preko iOS aplikacije. Za razliku od dosadašnjeg plejera koji je postojao u app store-u, sada…

.

Režiser Avatara i Terminatora "oduvan" Apple Vision Pro uređajem

Džejms Kameron, režiser Terminatora i Avatara, je u početku bio skeptičan po pitanju Apple Vision Pro uređaja, ali je promenio…

.

Četrdeset godina Mac računara

Svojevremeno predstavljen kao revolucionaran proizvod, Macintosh je bio ključan za evoluciju Apple-a i transformaciju načina na koji koristimo računare.

.

Apple traži partnere među izdavačima vesti, zbog treniranja AI modela

Apple je primetno nedostajao na listi kompanija sa sopstvenim generativnim AI proizvodom, ali na osnovu novog izveštaja The New York…

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

.

Apple razvija sopstvene 6G modeme za iPhone

Kompanija Apple navodno angažuje arhitekte i inženjere za rad na 6G modemima, koji bi trebalo da se koriste u budućim…

  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo