Lifestyle / Kuhinja
Šta ćemo jesti: Jajca i krompira
Da je dijeta osoba, zbog sledećeg recepta bi čupala kosu sa glave i pitala se "Zašto? Zaštooooo?".
Ali pošto nije, slobodno možemo da pričamo o ovom jelu kao o savršenoj poeziji mirisa i ukusa. Lako i brzo se pravi, a i greje, jer goji.
Potrebno je:
3-4 krompira
Ulje
Pet jaja
Začini (so i biber)
Priprema:
Krompir isečeš na kolutove (deblje nego za čips) i staviš u dublji tiganj da se peče na prethodno zagrejanom ulju. Kada omekša (kada vidiš da je pečen) dodaš jaja, koja si prethodno umutio kao za kajganu. Dodaš so i biber (nema potrebe za preterivanjem sa začinima jer su ove namirnice dovoljne same sebi). Pečeš sve zajedno u tiganju i kada se krompir i jaja povežu (a jaja ispeku) ugasiš ringlu, sipaš čašu jogurta i uživaš u plodu svog dvadesetominutnog rada.
Fun fact: Ovo je u stvari staro jelo iz Zagorja (Hrvatska) koje se pominje i u pesmi "Lepe ti je Zagorje zelene", na izvorno zagorskom narečju.