...
TRENUTNO16:45 - 17:00Prava stvar

Lifestyle

Srđan Šveljo o ličnom stilu

21.01.2015.

   "Postoje modni trendovi koji se nameću zbog modne industrije, zbog velikih kompanija i brendova, ali generalno trend kao trend ne postoji - sve je trend!" 

.

   Srđan Šveljo je prilično svestran - radi kao modni urednik magazina Joy, kreator je sajta Urbanlook i bavi se didžejingom, a za Omladinski radio je pričao o modi i to tome kako izgraditi lični stil i držati ga se.

   Urbanlook je pokrenuo sa namerom da on bude edukativan i da mlade uputi na to šta je aktuelno i kvalitetno, a opet ne toliko mejnstrim u svetu mode. Trudi se da prati jednako i stranu i domaću modnu scenu, pa je tako skoro objavio Top 55 momenata domaće modne scene za 2014. godinu, sa ciljem da promoviše i podrži ne samo srpske dizajnere, nego i modele.

   U poslednje vreme mu je interesantno da radi editorijale muške mode jer smatra da je priča o tome još uvek neiskorišćena. Neki od ovih editorijala su izašli u raznim svetskim magazinima, između ostalog u njujorškom ADON-u i holandskom HOOF-u. 

   Što se tiče mladih i njihovog ličnog stila, Srđan ih savetuje da pre svega budu oslobođeni, svesni sebe, da se ne stide sebe i da nose sve ono što zaista žele da nose. Kaže da ne postoje neka ozbiljna modna pravila.

   "Postoje modni trendovi koji se nameću zbog modne industrije, zbog velikih kompanija i brendova, ali generalno trend kao trend ne postoji - sve je trend!" 

   Srđanova preporuka za mlade je da ne treba da se stide da nose ono što žele da nose bez obzira na to da li se to nekome sviđa ili ne i da je najbitnije da se oni osećaju lepo u tome što su obukli. Naravno, napomenuo je i da svakako s vremena na vreme treba svratiti do najlona jer smatra da se tamo nalazi moda.

   Ceo razgovor sa Srđanom možete poslušati na podkastu ovde.

   Sofija Balać

Možda te još zanima:

.

Dobra priča na prvom mestu

Novinar i autor brojnih dokumentarih filmova, naš sugrađanin Aleksandar Reljić, u svojim filmovima istražuje priče u vezi sa kulturom sećanja, ratnim…

.

Kako najlakše prebroditi maturu i apsolventsko

Došlo je vreme da se žestoko iscimate kako biste samo jedne večeri izgledali kao da ste sišli sa naslovne strane.…

.

Neraskidiva veza mode i muzike

Duga kosa, koju su promovisali pioniri roka poput Bitlsa ili smele odevne kombinacije pankera i čiroki frizure sa početka osamdesetih,…

.

I najvatrenije ljubitelje brendova moda na kraju pregazi

Pre samo nekoliko godina, jedna od dnevnih tema bilo je vršnjačko nasilje među tinejdžerima opsednutim originalnom ili brendiranom garderobom. Za…

.

Autentičnost starijih komada garderobe ne može se kopirati

Modni trendovi se menjaju u ciklusima, tako da nije čudno što se stilovi koje vezujemo za neke prošle decenije vraćaju…

.

Održiva moda – budućnost ili trend?

Dobro je što sve veći broj kompanija tvrdi kako su njihovi proizvodi "zdravi, ekološki i zeleni". Iz toga bi se…

  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo