...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Sport

Uskoro nova trim staza za Zrenjanince

28.01.2015.

"S obzirom na to da je staza  u Karađorđevom parku trenutno u lošem stanju i potrebna joj je obnova, zajedno sa Ministarstvom smo došli na ideju da tu stazu obnovimo jer je koristi najveći broj Zrenjaninaca koji se bave rekreativnim aktivnostima", naveo je Mikalacki za O radio.

.

U nedostatku terena za rekreaciju i sportske aktivnosti, zrenjaninska Kancelarija za mlade u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta pokrenula je projekat reciklaže starih automobilskih guma koje će se na kraju pretvoriti u trim stazu.

 Ljubitelji trčanja, bi kako predviđa predstavnik Kancelarije za mlade, Ivan Mikalacki mogli da oprobaju stazu već krajem leta, što će zavisiti od količine sakupljenog materijala, a planirano je da se sredi staza u Karađorđevom parku.

  "S obzirom na to da je staza  u Karađorđevom parku trenutno u lošem stanju i potrebna joj je obnova, zajedno sa Ministarstvom smo došli na ideju da tu stazu obnovimo jer je koristi najveći broj Zrenjaninaca koji se bave rekreativnim aktivnostima", naveo je Mikalacki za O radio.

 Projekat je podržala i Gradska uprava Zrenjanina ali i zrenjaninski vulkanizeri koji su donirali stare automobilske gume. Kako još kažu iz Kancelarije za mlade, jedan deo recikliranih guma će se vratiti kao tartan za stazu, a prodajom ostatka će se finansirati sama postavka staze.

 Ovu ideju pozdravlja i atletski trener, Feđa Kamasi koji smatra da bi svaki grad trebao da ima mesto gde bi mladi sportisti i rekreativci  ali i svi drugi mogli da se bave da se bave sportskim aktivnostima.

 "Sigurno da će to poboljšati kvalitet rekreativnog sporta, ipak je osnovna ljudska potreba – kretanje. Zbog toga mislim da je tartan staza pun pogodak", rekao je trener uspešnih atletičara, Kamasi.

 Zamišljeno je da se kasnije projekat proširi i na ostale gradove u Srbiji, a kako je najavljeno, svi zainteresovani će moći da doniraju višak guma koji imaju, kako bi se ubrzao proces realizacije trim staze. 

 

Nataša Šaru



Možda te još zanima:

.

Muzika koja ljudima prenosi lepu energiju

Iz Zrenjanina je na nedavno održani Festival uličnih svirača doputvao bend Neke face i sa sobom doneo odličnu kombinaciju ska…

.

Prva pametna zgrada u Banatu

Prva pametna zgrada u Banatu, površine oko 500 kvadratnih metara, u koju je uloženo blizu 400.000 evra i u kojoj…

.

Predstave SNP-a u tri grada tokom aprila

Nakon 24. Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu, Srpsko narodno pozorište tokom celog aprila putuje po Srbiji.

.

Zašto je voz sporiji od maratonca?

Nedavno je završena rekonstrukcija 96 kilometara pruge od Novog Sada do Zrenjanina, čime je posle sedam godina obnovljena železnička linija…

.

Upornom borbom do lifta na fakultetu

Život studentkinje Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, Milice Knežević, do pre nekoliko nedelja nije bilo lak. S obrzirom na…

.

Glumci imaju pravo na javnu reč

Mladi zrenjaninski glumac Dejan Karlečik osvojio je nagradu za glavnu mušku ulogu na nedavnom 68. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine. Svojom ulogom…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo