TRENUTNO12:00 - 14:00Pre podne na O radiju

Lifestyle / Sport

Uskoro nova trim staza za Zrenjanince

28.01.2015.

"S obzirom na to da je staza  u Karađorđevom parku trenutno u lošem stanju i potrebna joj je obnova, zajedno sa Ministarstvom smo došli na ideju da tu stazu obnovimo jer je koristi najveći broj Zrenjaninaca koji se bave rekreativnim aktivnostima", naveo je Mikalacki za O radio.

.

U nedostatku terena za rekreaciju i sportske aktivnosti, zrenjaninska Kancelarija za mlade u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta pokrenula je projekat reciklaže starih automobilskih guma koje će se na kraju pretvoriti u trim stazu.

 Ljubitelji trčanja, bi kako predviđa predstavnik Kancelarije za mlade, Ivan Mikalacki mogli da oprobaju stazu već krajem leta, što će zavisiti od količine sakupljenog materijala, a planirano je da se sredi staza u Karađorđevom parku.

  "S obzirom na to da je staza  u Karađorđevom parku trenutno u lošem stanju i potrebna joj je obnova, zajedno sa Ministarstvom smo došli na ideju da tu stazu obnovimo jer je koristi najveći broj Zrenjaninaca koji se bave rekreativnim aktivnostima", naveo je Mikalacki za O radio.

 Projekat je podržala i Gradska uprava Zrenjanina ali i zrenjaninski vulkanizeri koji su donirali stare automobilske gume. Kako još kažu iz Kancelarije za mlade, jedan deo recikliranih guma će se vratiti kao tartan za stazu, a prodajom ostatka će se finansirati sama postavka staze.

 Ovu ideju pozdravlja i atletski trener, Feđa Kamasi koji smatra da bi svaki grad trebao da ima mesto gde bi mladi sportisti i rekreativci  ali i svi drugi mogli da se bave da se bave sportskim aktivnostima.

 "Sigurno da će to poboljšati kvalitet rekreativnog sporta, ipak je osnovna ljudska potreba – kretanje. Zbog toga mislim da je tartan staza pun pogodak", rekao je trener uspešnih atletičara, Kamasi.

 Zamišljeno je da se kasnije projekat proširi i na ostale gradove u Srbiji, a kako je najavljeno, svi zainteresovani će moći da doniraju višak guma koji imaju, kako bi se ubrzao proces realizacije trim staze. 

 

Nataša ŠaruMožda te još zanima:

.

Kultura

Predstave SNP-a u tri grada tokom aprila

Nakon 24. Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu, Srpsko narodno pozorište tokom celog aprila putuje po Srbiji.

.

Društvo

Zašto je voz sporiji od maratonca?

Nedavno je završena rekonstrukcija 96 kilometara pruge od Novog Sada do Zrenjanina, čime je posle sedam godina obnovljena železnička linija…

.

Društvo

Upornom borbom do lifta na fakultetu

Život studentkinje Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, Milice Knežević, do pre nekoliko nedelja nije bilo lak. S obrzirom na…

.

Društvo

Glumci imaju pravo na javnu reč

Mladi zrenjaninski glumac Dejan Karlečik osvojio je nagradu za glavnu mušku ulogu na nedavnom 68. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine. Svojom ulogom…

.

Društvo

I život u mraku može biti lep

Zrenjaninac Slavoljub Epifanić pre tri godine je sa prijateljem uspeo auto-stopom da stigne čak do Amsterdama, a ceo put ovekovečen…

.

Muzika

Dža ili bu u Zrenjaninu i Novom Sadu

U okviru promotivne turneje kojom obeležavaju 30 godina svog rada, članovi benda Dža ili bu održaće dva koncerta u Zrenjaninu…

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 90 u 60
  • 15:00 Strip o vedač

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo