.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Sport

Stipendije za najbolje sportiste

27.04.2015.

Mladi sportski talenti Vojvodine, njih 50, dobitnici su stipendija koje je dodelio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Nagrađeni su juniori i kadeti među kojima su odbojkaši, rukometaši, vaterpolisti, džudisti, kajakaši pa čak i dizači tegova.

.

 "Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je jedina državna institucija koja stipendije dodeljuje mladima u ovom uzrastu", rekla je sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić.

Ona navodi da je ovaj uzrast presudan jer je to doba kada se mlad čovek opredeljuje, vaga i razmišlja da li da nastavi sa profesionalnom karijerom.

sportisti12 png

U skladu sa tim, mladi sportisti će mesečno dobijati 18 hiljada dinara. Šesnaestogodišnja Vanja Mutin koja trenira plivanje kaže da će joj ova stipendija dobro doći za kupovine nove opreme.

"Odlično je što imamo na koga da se oslonimo, pa budući odlasci na pripreme i kupovina opreme neće biti neizvesni", rekla je Mutin.

Pored plivača, ovaj novac će značiti i gimnastičarima, što je potvrdio i mladi gimnastičar Jovan Dejanović.

"Sa tim parama ću sigurno imati za pripreme, ali i za odeću i obuću koju ću sada moći češće da kupujem".

Pored sportista, stipendije su dodeljene i trenerima, a njih deset će dobijati po 15 hiljada dinara mesečno.

 Nataša Šaru

 

 

.
Postoje posebne aplikacije za treniranje određenih sportova, ali ipak je najbolje kada su sve informacije o ličnom sportskom životu…
.
Ne može da donese hranu, ne može da špijunira komšinicu na trećem spratu, ne može još svašta što vrlo često ljudi pitaju,…
.
"Leto samo što nije" kažu oni koji su tokom zime uživali u svim đakonijama i sada ih panika hvata na pomisao na plažu i kupaće…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?