.
Trenutno
90 u 60
 Dušan Majkić
Lifestyle / Putovanja

Sve mape sveta u tvom džepu

05.12.2016.

Aplikacija maps.me omogućuje ti da se snađeš bez mape, interneta i troškova telefoniranja, odnosno rominga.

.

Vreme kada smo gužvali turističke i auto-mape po džepovima i torbama je prošlo. Savremeni turista danas na raspolaganju ima aplikaciju maps.me, koja će mu pomoći da se snađe u bilo kom okruženju čak i ako nema internet i mogućnost da telefonira u romingu. Probao sam i funkcioniše odlično.

Maps.me radi vrlo prosto: sa veb sajta maps.me prvo skini narečenu aplikaciju, a potom u telefon učitaj mapu grada ili države u kojima nameravaš da boraviš. Jednom kada se nađeš tamo, aktiviraj maps.me i bez po' muke ćeš pronaći ono što želiš, bilo da se radi o toponimu, instituciji, preduzeću, spomeniku, ugostiteljskom objektu...

Maps.me na tvom telefonu prilično brzo izračunava tvoju idealnu putanju do željenog odredišta, a ti odaberi da li ćeš ići drumski, šinski, biciklom ili pešice. Uz putanju, aplikacija računa distancu i vreme neophodno da se ona pređe, ukoliko su naravno uslovi putovanja normalni.

mapsme1 jpg

Ako tvoj pametni telefon ima ugrađen GPS - onda si stvarno na konju. Jedino što ti je tada neophodno je funkcionalna telefonska kartica, kako bi domaći ili inostrani mobilni operater mogao da te prepozna kao (potencijalnog) korisnika i locira. Tako sve vreme možeš da pratiš svoj položaj na mapi, u realnom vremenu i u odnosu na njega planiraš šta želiš da posetiš i kojom putanjom.  

Ponavljam, za GPS praćenje sopstvenog kretanja i biranje željenih odredišta nije neophodno koristiti uslugu stranog operatera (roming) ili internet, već samo posedovati legalan mobilni broj. Detaljne mape svih zemalja i gradova je moguće rotirati, uveličavati i na njima obeležiti tebi bitne toponime zarad lakše ponovne pretrage.

Srećan put!

Tonski prilog poslušaj u plejeru ispod:

I.M.

.
Koiko puta vam se desilo da pričate sa nekim ko se vratio sa putovanja i saopšti vam koliko ga je to sve koštalo? I ostanete frapirani,…
.
Želiš na Erasmus program u Afriku, Aziju ili Ameriku? Punopravnim članstvom Srbije u Erasmus+ programu želja će biti ispunjena. 
.
Ako putujete avionom a niste imali sreće da pronađete najbolje sedište, imamo sajt za vas. 
Program
Kalendar događaja
Mart 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Anketa

Da li biste učestvovali u akcijama prolećnog čišćenja životne sredine?