.
Trenutno
O tome se priča
 Jelena Mijatović
Lifestyle / Putovanja

Showaround: Najzabavnije je sa lokalcima

17.10.2016.

Pronašli smo za vas jedan veoma zanimljiv veb sajt. Radi se o velikoj grupi, pre svega mladih ljudi, koji vam nude svoje prisustvo i društvo u gradovima širom Evrope, a u službi turističkh vodiča. Jedino lokalci vas mogu odvesti u najbolje kafane, na skrovita mesta, legendarne delove grada u kojima su se odvijale veoma važne stvari, skrivene od očiju široke javnosti.

.

Više nema potrebe da budete samo običan turista. Na sledećem putovanju možete isprobati sjajan veb sajt pod nazivom showaround.com, zahvaljujući kojem će gradovi koje budete posetili dobiti poseban šmek. Na sajtu možete za svog vodiča bukirati lokalca, koji će vam definitivno pokazati grad u kojem živi na drugi način nego što to čine obični turistički vodiči.

Showaround je sjajan sajt koji se odnosi na sve one aktivnosti koje se dešavaju dok iste u svojoj hotelskoj sobi i mogu početi istog momenta kada doputujete na svoju destinaciju. Od momenta kada stignete, možete se organizovati tako da vas neko pokupi na stanici i pokaže put do hotela. Do momenta odlaska vi zapravo imate pored sebe dobrog prijatelja u svakom gradu, gde god da krenete.

Showaround spaja one koji putuju sa ljudima koji bi voleli da ih povedu na personalne ture po gradovima. Upravo ti vodiči odlučuju kolika će biti njihova nadoknada po satu koji provedu sa vama. Zahvaljujući mogućnosti da ih ocenite i pošaljete review, slično kao i na Airbnb, vodiči dobijaju bodove i kredit za dalji rad.

Showaround je nastao 2015. godine i već sada ima turističke vodiče u gotovo svim velikim evropskim gradovima, a pojavilo ih se nekoliko i u Americi. Na primer, neki lokalci naplaćuju oko 12 evra na sat za turneju biciklima po Amsterdamu. Cene se mogu kretati i do 36 evra za šetnju po Oslu.

Trenutno, Showaround pokriva 188 zemalja i više od 4.700 gradova, a za drugara možete birati između 43.700 lokalaca. Obavezno isprobajte njihove turističke skilove na sledećem putovanju!

M.L.

 

.
Ako putujete avionom a niste imali sreće da pronađete najbolje sedište, imamo sajt za vas. 
.
Leto nas ove godine baš i nije počastilo sunčanim danima, pa bi tim pre one malobrojne trebalo iskoristiti za uživanje na nekom…
.
Čipovane studentske kartice, koje su neophodne za one koji koriste usluge smeštaja i ishrane u studentskom gradu, omogućavaju i…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Na šta posebno obraćate pažnju na deklaracijama hrane i pića?