...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Putovanja

Showaround: Najzabavnije je sa lokalcima

17.10.2016.

Pronašli smo za vas jedan veoma zanimljiv veb sajt. Radi se o velikoj grupi, pre svega mladih ljudi, koji vam nude svoje prisustvo i društvo u gradovima širom Evrope, a u službi turističkh vodiča. Jedino lokalci vas mogu odvesti u najbolje kafane, na skrovita mesta, legendarne delove grada u kojima su se odvijale veoma važne stvari, skrivene od očiju široke javnosti.

.

Više nema potrebe da budete samo običan turista. Na sledećem putovanju možete isprobati sjajan veb sajt pod nazivom showaround.com, zahvaljujući kojem će gradovi koje budete posetili dobiti poseban šmek. Na sajtu možete za svog vodiča bukirati lokalca, koji će vam definitivno pokazati grad u kojem živi na drugi način nego što to čine obični turistički vodiči.

Showaround je sjajan sajt koji se odnosi na sve one aktivnosti koje se dešavaju dok iste u svojoj hotelskoj sobi i mogu početi istog momenta kada doputujete na svoju destinaciju. Od momenta kada stignete, možete se organizovati tako da vas neko pokupi na stanici i pokaže put do hotela. Do momenta odlaska vi zapravo imate pored sebe dobrog prijatelja u svakom gradu, gde god da krenete.

Showaround spaja one koji putuju sa ljudima koji bi voleli da ih povedu na personalne ture po gradovima. Upravo ti vodiči odlučuju kolika će biti njihova nadoknada po satu koji provedu sa vama. Zahvaljujući mogućnosti da ih ocenite i pošaljete review, slično kao i na Airbnb, vodiči dobijaju bodove i kredit za dalji rad.

Showaround je nastao 2015. godine i već sada ima turističke vodiče u gotovo svim velikim evropskim gradovima, a pojavilo ih se nekoliko i u Americi. Na primer, neki lokalci naplaćuju oko 12 evra na sat za turneju biciklima po Amsterdamu. Cene se mogu kretati i do 36 evra za šetnju po Oslu.

Trenutno, Showaround pokriva 188 zemalja i više od 4.700 gradova, a za drugara možete birati između 43.700 lokalaca. Obavezno isprobajte njihove turističke skilove na sledećem putovanju!

M.L.

 

Možda te još zanima:

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo