...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Lifestyle / Putovanja

Putujte Evropom 22 dana!

05.06.2015.

Konkurs ''Putujemo u Evropu'' otvoren je danas i trajaće do 19. juna, a na njemu će biti izabrano 50 studenata koji će 22 dana imati priliku da putuju Evropom, saopštio je Evropski pokret u Srbiji.

.

Projekat je motivisan željom da najvredniji potencijal zemlje - mladi i obrazovani ljudi, makar na 22 dana postanu ambasadori Srbije u zemljama Evropske unije, predstavljajući zemlju kao kandidata dostojnog članstva u EU.

Kako je navedeno, Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Robert Boš i Balkanskim fondom za demokratiju, jedanaesti put zaredom organizuje projekat, a do sada je 1.360 studenata iz Srbije putovalo u Evropu kako bi iz prve ruke upoznalo evropske narode, kulture i vrednosti. 

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije starosti do 26 godina koji su studenti završnih godina - osnovnih i master studija i apsolventi, sa državnih i privatnih univerziteta u Srbiji.

Kriterijumi koji će se gledati su uspeh na fakultetu, dužina studiranja, poznavanje stranog jezika, materijalno stanje i ranija putovanja po zemljama EU.

Konkurs je otvoren do 19. juna, a sve informacije i potrebni formulari za konkurisanje, mogu se naći na stranici projekta www.putujemouevropu.org.

Pobednici na konkursu za putovanje Evropom prema sopstvenom izboru dobijaju Inter-Rail voznu kartu (22 dana u kontinuitetu), otvoren omladinski račun i debitnu platnu karticu sa džeparcem, Uniqa međunarodno putno osiguranje, EYCA i ISIC studentske kartice.

Odabrani studenti na putovanje zajedno polaze 27. jula i prva stanica im je Berlin, gde Fondacija Robert Boš i Balkanski fond za demokratiju organizuju dvodnevni program upoznavanja grada i druženja sa ostalim učesnicima iz regiona - Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Albanije i sa Kosova.

Nakon toga, putnici sami biraju svoje dalje destinacije.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Moderni hodočasnici na Putu za Santjago

Santjago de Kompostela, glavni grad pokrajine Galicije u Španiji, u srednjem veku bio je najpopularnije mesto hodočašća, uz Rim i…

.

Ko vidi Esfahan, video je pola sveta!

Prošlo je 45 godina od kako je zapad uveo sankcije Iranu. Kolika god da je to kazna, za ovu zemlju…

.

Da li je Portugal idealno mesto za život?

Jedan od najinteresantnijih, najegzotičnijih gradova koji mogu da se vide u Evropi svakako je Lisabon. Doći do ovog grada iz…

.

Putovanje vozom je ponovo u modi!

Nažalost, čak i kada putujemo, kada smo na odmoru - mi žurimo. Vremena je uvek malo, sve manje, a godišnji…

.

Volonterski kampovi – prilika da jeftino proputujete svet

Ubedljivo najjeftiniji način da se proputuje svet, ako ste mladi i željni avantura, jesu omladinski volonterski kampovi. Ne samo da…

.

Najbolji poklon za osamnaesti rođendan

Ako ste rođeni 2005. godine onda je ovo za vas: Evropska unija poklanja 38.000 voznih karata za putovanje po Evropi…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo