.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Putovanja

Putujte Evropom 22 dana!

05.06.2015.

Konkurs ''Putujemo u Evropu'' otvoren je danas i trajaće do 19. juna, a na njemu će biti izabrano 50 studenata koji će 22 dana imati priliku da putuju Evropom, saopštio je Evropski pokret u Srbiji.

.

Projekat je motivisan željom da najvredniji potencijal zemlje - mladi i obrazovani ljudi, makar na 22 dana postanu ambasadori Srbije u zemljama Evropske unije, predstavljajući zemlju kao kandidata dostojnog članstva u EU.

Kako je navedeno, Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Robert Boš i Balkanskim fondom za demokratiju, jedanaesti put zaredom organizuje projekat, a do sada je 1.360 studenata iz Srbije putovalo u Evropu kako bi iz prve ruke upoznalo evropske narode, kulture i vrednosti. 

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije starosti do 26 godina koji su studenti završnih godina - osnovnih i master studija i apsolventi, sa državnih i privatnih univerziteta u Srbiji.

Kriterijumi koji će se gledati su uspeh na fakultetu, dužina studiranja, poznavanje stranog jezika, materijalno stanje i ranija putovanja po zemljama EU.

Konkurs je otvoren do 19. juna, a sve informacije i potrebni formulari za konkurisanje, mogu se naći na stranici projekta www.putujemouevropu.org.

Pobednici na konkursu za putovanje Evropom prema sopstvenom izboru dobijaju Inter-Rail voznu kartu (22 dana u kontinuitetu), otvoren omladinski račun i debitnu platnu karticu sa džeparcem, Uniqa međunarodno putno osiguranje, EYCA i ISIC studentske kartice.

Odabrani studenti na putovanje zajedno polaze 27. jula i prva stanica im je Berlin, gde Fondacija Robert Boš i Balkanski fond za demokratiju organizuju dvodnevni program upoznavanja grada i druženja sa ostalim učesnicima iz regiona - Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Albanije i sa Kosova.

Nakon toga, putnici sami biraju svoje dalje destinacije.

Izvor: RTV

.
Istina je da Google Street View pruža 3D doživljaj planete, ali ako ne znate gde da odete, postoji jedan sajt koji će vas teleportovati…
.
More i evropski gradovi sa bogatom istorijom uvek su prvi na listi poželjnih destinacija za godišnji odmor, ali, nažalost, prvi…
.
Do godišnjih odmora ostalo je još dva meseca rada, ali ona slatka uvertira kreće za koji dan. Prvomajske praznike ljudi vole da…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?