...
TRENUTNO10:20 - 10:30Pre podne na O radiju

Lifestyle

Jesen je za šetnje, nove hobije i kestenje

11.10.2017.

Proteklih dana i nedelja sve češće mislimo i pričamo o tome koliko nam je samo teško da se naviknemo da je stiglo novo godišnje doba. Hladno je, kiša svako malo padne i u nama počinje da se budi osećaj melanholije koji je karakterističan za jesen. U svakom društvu se povela priča o novoj sezoni dugih rukava, gumenih čizama, kišobrana i kabanica pa nam se učinilo zanimljivim da saznamo kakvo mišljenje o jeseni imaju naši sugrađani. 

.

Nekome je jesen vreme bioskopa. Nakon šetnje poželite da se sakrijete na neko toplo i udobno mesto. Bioskop je idealan. Takođe to možete da uradite i kod kuće. Nekome je asocijacija na jesen duga šetnja dok pod nogama šušti lišće, ili pak ona prva kišna glista koju sretnete na putu. Ima i onih koji ovo godišnje doba povezuju sa mirisima. Kestena i pečenih paprika, naravno.

“Volim jesen jer mogu da nosim odeću u slojevima različitih boja i to mi jako prija. Volim što se konačno pojavi bundeva koja može da se koristi na različite načine".

"Volim jesen najviše zbog hrane, mislim na pečeno kestenje. Mislim da mi je to omiljena hrana“.

"Jedino što volim u ovom periodu su čvarci i bundeve. Sad je vreme da se toga najedem onako pošteno“.

"Zapravo jesen volim više nego proleće zato što se ja tokom jeseni zaljubljujem. Jedino je problem ove godine jer mi ljubav nije uzvraćena (smeh)".

"Ja jesen volim zato što nije leto. Leti kada mi je toplo nikada ne mogu dovoljno da se skinem, ali kada je hladno mogu da se obučem. Još jedan razlog je taj što ljudi ne smrde u javnom prevozu. Volim boje jeseni i kišu i melanholično raspoloženje u jesenjim kišnim danima. Savršeno je za čitanje i ispijanje čaja. Šetanje po kiši takođe može da bude lepo".

paprike jpg

Jesen je idealan period za otkrivanje novih hobija, jer ko kaže da u vama možda ne čuči umetnik u kukičanju?! Možda vas baš ovo najšarenije godišnje doba navede da otkrijete i pisca u sebi. Ima li lepšeg od kišne večeri dok sa šoljom toplog čaja u ruci pišete i stvarate nove svetove? Ipak, jesen za neke naše sagovornike i nije nešto što ih prožima srećom i zadovoljstvom. To je potpuno razumljivo, jer je ovo vreme mokrih nogu i odeće.

"Ne volim, jer sam prilično meteoropata i te promene vremena mi ne odgovaraju. I mrzim da nosim kišobran, a kiša veoma često pada".

"Iskreno nisam neki veliki ljubitelj jeseni. Ako je temperatura viša nego inače onda može, ali kišu i vetar ne tolerišem”.

“Ne volim jesen zbog kiše i blata koje nastaje kada padne lišće, pa se sve to umulja zajedno. Jedan od razloga je i hladnoća. A nekada je nisam volela zato što tada počinje škola”.

“Žestoki sam protivnik ovog perioda, a i zime. Ne volim jer je to sve veoma tmurno, hladno je i pada kiša, sve ono što je lepo propadne. Zapravo, mrzim jesen jer me podseća na leto koje je prošlo. I moram uvek da imam kišobran kod sebe. I ne mogu da vozim bajs jer je na biciklističkim stazama opšti haos. I to zato što ih niko ne čisti“.

kesten jpg

Možda se čini da je jesen najtužnije godišnje doba. Lišće opada, kiše su duge i dosadne, vlaga se uvlači u kosti, a nebo je prekriveno beskrajnim sivim oblacima sa tek ponekim tračkom sunca. Ipak, jesen ume da bude i lepa. Lepa i prijatna. Šume se u jesen oboje bakarnom, zlatnom i žutom bojom i sigurno nema koloritnijeg doba od jeseni. Zato iskoristite sve njene čari dok još traje. Znate već šta nam sledi. Snežni pokrivač koji se pretvara u bljuzgavicu, ali o tome nekom drugom prilikom.

J. M.

Možda te još zanima:

.

Jesen je najlepša u Srbiji

Rana jesen prosto mami da izađete u šetnju u prirodi, čak i ako niste ljubitelj pešačenja. Intezivne boje i najobičnije…

.

Novosadska razmena fantastike 2. novembra

U susret jubilarnoj 10. Novosadskoj razmeni knjiga, Prerazmišljavanje i Klub kulture "Crna ovca" organizuju Razmenu 9 i 3/4, koja će…

.

Zameni stari papir za sadnice

Akcija zamene starog papira za sadnice cveća ili drveća biće održana na Spensu od 24. do 26. oktobra u okviru…

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. novembra

Hladne novembarske dane utopliće interesantni događaji...

.

Zamenite stari papir za sadnice

Akcija zamene starog papira za sadnice organizovana je u okviru manifestacije "Novosadska jesen" koja se održava na SPENS-u do subote…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. oktobra

Oktobar započinjemo otvaranjem novih sezona u mnogim prostorima, ali i znatno nižim temperaturama...

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo