.
Trenutno
Sajt dana
 Novinari O radija
Lifestyle

Da li da ljulja ili da žulja

16.04.2015.

Pravo prolećno vreme je stiglo u naš grad, a sa njim i novouređeni izlozi butika upotpunjeni modelima aktuelnih kolekcija. Međutim, te iste kolekcije za proleće-leto 2015. ne samo da diktiraju naš modni stil, već nagoveštavaju i kako naša tela treba da izgledaju, ukoliko, naravno, želimo da budemo u korak sa trendom.

.

Od preterano mršavih lutki u prozorima do XXS veličina na rafovima butika dolazimo do dileme: da li smo neuhranjeni ili je anoreksija novi predmet u školama?

Odgovore na ta pitanja morali bismo da potražimo na brojnim psiho-socijalnim adresama, a ono što nas zanima je: a šta je sa osobama koje krase renesansne obline?

xxs3 jpg

Pri tom, ovde nije reč o "elegantno popunjenim" i "debeljuškastim", već o osobama prosečnih dimenzija konfekcijskog broja većeg od 32, koji je u ponudi. Tu nailazimo na novo pitanje: šta je danas prosečna konfekcijska veličina i zašto?

XXS (extra extra small), 30-32, skinny waste i slična obeležja nalaze se na gotovo svakom komadu garderobe u većini butika. Ne, to nisu "poslednji" modeli i nerasprodane veličine, to su najnoviji, tek pridošli prolećni asortimani. M kao medium gotovo da ne postoji, a L (large) je uveliko deo samo prodavnica za "punije dame i trudnice".

xxs1 jpg

Ukoliko se osvrnemo na neke standardne dimenzije ženskih super modela koje su 175 cm visine, 92 cm obima kukova i 80 cm obima grudi, shvatamo da ni one same ne bi stale u XXS, ili broj 30.

Šetajuću po tržnim centrima mogu se tu-i-tamo čuti komentari jače nam polovine, ali momci nisu navikli da se bune i bore za svoja prava, već se jednostavno prilagođavaju.

Mi na to kažemo STOP izgladnjavanju zarad mode i tražimo PRAVO da budemo lepe i oble!

Tamara Ciceri

 

 

 

.
Svesni smo sparine koja prati ovo promenljivo vreme, pa je najbitnije da svoj organizam mazimo i pazimo. Da ne biste dehidrirali,…
.
Grupa istraživača sa MIT-a pretvorila je različite kućne biljke u bioničku floru koja može da oseti kretanje, pokrene robotska…
.
Otkad nam je internet ušao u domove, retko ko pamti svaku njegovu promenu. Međutim, mi smo našli platformu koja čuva različite…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?