...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Amazon želi da ti gleda u dlan

05.09.2019.

Kada je Amazon prvi put predstavljen, kompanija je poremetila tržište maloprodaje, time što je bila jedna od prvih koja je ponudila online kupovinu. U novije vreme kompanija je takođe pokušala da poremeti industriju supermarketa svojim prodavnicama Amazon Go, u kojima ne postoje kase, već samo senzori koji detektuju šta ste uzeli i naplaćuju preko Amazon naloga kupca.

.

Prema izveštaju NewYork Post-a Amazon želi da testira sistem kodnog naziva "Orville" za skeniranje dlana koji će eliminisati potrebu za plaćanjem u gotovini ili kreditnom karticom.

Kako piše Engadget, ova kompanija koristi svoje zaposlene u Njujorku kao zamorčiće instalirajući sistem na automatima za prodaju čipsa, gaziranih pića i punjača za telefon u svojim kancelarijama. Za razliku od većine biometrijskih sistema koji zahtevaju da dodirnete površinu skenera, kod Amazonove verzije nije potrebno da fizički dodirnete bilo koji uređaj.

Kompanija koristi tehnologiju računarskog vida i geometriju za prepoznavanje veličine i oblika vaše šake pre skidanja novca sa kreditne kartice koju imate i koju ste prethodno povezali sa Amazon nalogom.

Za sada Amazon očigledno usavršava tehnologiju tako da može precizno da povećava tačnost sistema pre lansiranja. Amazon je odbio da komentariše izveštaj, samo navodeći da ne komentarišu glasine ili nagađanja.

Majd Maksad, CEO veb stranice za lične finansije Status Money je ovaj potencijalni potez Amazona prokomentarisao:"Ljudi imaju tendenciju da troše više kada nemaju osećaj da dodiruju nešto opipljivo poput novca. Korisnost novca postaje prolazna."

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Gašenje radnih mesta u tehnološkim kompanijama

Kompanija TikTok ukida 60 radnih mesta u sektoru za oglašavanje i prodaju. U TikToku nisu naveli razlog otpuštanja desetina zaposlenih,…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Velike tehnološke kompanije sve više troše na lobiranje u Briselu

Digitalna industrija troši više od 113 miliona evra godišnje na lobiranje u Briselu, pri čemu su rastu te sume u…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Snima se serija o Lari Kroft: Ko će zameniti Anđelinu Džoli?

Tomb Rajder franšiza, koja je stvorena iz istoimene video-igre, mogla bi da postane nova uzdanica platforme Amazon.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo