...
TRENUTNO15:00 - 16:00Vaš DJ sat

Kultura

Vrede svaki sekund – 3 mačke 100 godina

22.02.2015.

   Na netu postoje samo dve pesme, pa je baš zbog ove činjenice svaka svirka benda "3 mačke 100 godina" uživo posebno dragocena, a poslednja je održana u klubu Bassic 21. februara u Zrenjaninu.

.

   Zrenjaninska scena ima posebnu čar, zbog zrenjaniskih bendova ili pevača se organizuju akcije i putuje kilometrima na njihove svirke. Na ovoj sceni postoji pravi, prljavi underground. Jedan od takvih bendova je i “3 mačke 100 godina”.

   Ova sjajna četvorka muzički je obrazovana i stvara beskompromisnu svirku koja vredi svake sekunde. Na netu postoje samo dve pesme, pa je baš zbog ove činjenice svaka njihova svirka uživo posebno dragocena, a poslednja je održana u klubu Bassic, 21. februara u Zrenjaninu. Pevačica Milana Bjelobaba je posle svirke za O radio rekla da je bend nastao otprilike pre oko dve godine.

   “Sve se to nekako spontano razvilo. A zašto 3 mačke 100 godina? Pa, to je zapravo gitaristi Marku Jakovljeviću bila šifra za neko davno takmičenje u kompoziciji. Bilo je simpatično, upotrebljivo u tom momentu i tako je nastao naziv. Ništa pretenciozno”, kazala je Milana.

trimacke2 jpg

   Ona je najavila da će bend uskoro početi da se “više bavi sobom” i da će snimiti još nekoliko pesama. Njihov originalni bubnjar Nebojša Durmanović Nele trenutno nije u Srbiji, putuje i pravi nam zazubice na društvenim mrežama fotografijama iz celog sveta. Trenutno bend funkcioniše uz pomoć Darka Kurjaka iz Partibrejkersa, a bas gitara i jedan od vokala je Stevan Hartig.

   “Snimili smo oko deset pesama, a samo dve smo stavili na internet. Bubnjar nam trenutno nije tu, pa kada se radi o živim nastupima Darko nam je sada učinio i nadam se da će svirati sa nama ako budemo imali još neke svirke. Što se tiče snimanja, srecom bubanjar Nele je snimio sve pre nego što je otišao, pa planiramo da završimo taj snimak, ako ništa drugo, i da se malo više pozabavimo bendom”, dodala je Milana.

   Na svirci u Zrenjaninu nastupio je i dvojac Hurricane Brothers, koji u raznim inkarnacijama postoji od 2006. godine, a u kojem takođe svira Darko Kurjak iz Brejkersa.

   “Dva čoveka mogu da sviraju u rok bendu. To su potvrdili mogi proslavljeni svetski rok dvojci, ali nisu nam oni toliko bili uzor. Važno je da svaki bend svira svoju muziku. Ne vidim neki naročit smiso u prežvakavanju onoga što je već odavno odsvirano”, poručio je gitarista Aleksandar Miša Živanović.

hurricane11 jpg

   Za light show je na svirkama benda “3 mačke 100 godina” često zadužen Luminous Synergy Light Art, koji je i ovog puta doprineo atmosferi.

Maja Leđenac

Možda te još zanima:

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

.

Električni automobili postaju ogroman problem

Električni automobili postaju ogroman problem u zemlji koja je bila među prvima na evropskom tlu kada su električna vozila u…

.

Šta nas čeka 2040?

Tribina “Tehnologija i javna komunikacija: šta nas čeka 2040. godine?” biće održana u četvrtak, 14. marta u 19 časova, u…

  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo