...
TRENUTNO17:00 - 18:00Dnevna soba

Kultura / Pozorište

Uskoro predstava "Hari Poter i ukleto dete"

24.10.2015.

Predstava "Hari Poter i ukleto dete", koja će početi da se igra u leto iduće godine u londonskom Vest Endu, biće nastavak priče o slavnom čarobnjaku.

.

Fokusirana na Harija i njegovog mlađeg sina, Albusa Severusa, radnja ove pozorišne drame, koju fanovi slavnog čarobnjaka isčekuju sa nestrpljenjem, biće smeštena 19 godina od poslednjeg zapleta romana "Hari Poter i relikvije smrti".

I dok se Hari bori s prošlošću koja ga i dalje proganja, njegov sin Albus mora da se nosi sa porodičnim nasleđem koje nikada nije priželjkivao. U večitom prepletanju prošlosti i sadašnjosti, otac i sin spoznaju neugodnu istinu: da se ono najmračnije ponekad javlja tamo gde ga najmanje očekujemo.

Na tek objavljenom plakatu predstave, čija je premijera zakazana za 30. maj 2016. u londonskom Palas teatru, prikazan je dečak sklupčan u gnezdu.

Detalji o kastingu još nisu objavljeni, ali se već zna da će se 30 glumaca pojaviti na sceni. Prema pisanju "Gardijana", predstava će biti podeljena u dva dela koja će moći da se pogledaju jedan za drugim ili odvojenim danima.

"Priča je nastala samo zato što je prava grupa ljudi došla do briljantne ideje kako da se Hari Poter predstavi na sceni", kazala je autorka čuvene čarobnjačke sage, Džoana Rouling.

"Uverena sam da će publika jednom kada vidi predstavu 'Hari Poter i ukleto dete' shvatiti zašto smo odlučili da priču ispričamo baš na ovakav način", dodala je ona.

Izvor: N1

Možda te još zanima:

.

Hari Poter se seli na male ekrane

Ono o čemu se do sada samo šuškalo, postaje realnost. Čarobnjak Hari Poter i njegov magični svet postaće tema nove…

.

Kada film inspiriše na putovanje

Poslednjih decenija, od rasprostranjene upotrebe interneta, filmski turizam postao je značajna privredna grana. Pomenimo samo plažu na Tajlandu, iz filma…

.

Da li se sprema rimejk Harija Potera?

Holivud nikad nije oklevao da maksimalno iskoristi popularne franšize snimajući nastavke i rimejkove. Sada je po svemu sudeći na red…

.

Moguće snimanje novog Harija Potera?

Filmski studio Varner Bros razmišlja o snimanju novih filmova o poplarnom junaku Hari Poteru.

.

Vredi pročitati: Hari Poter

Novinarka Iva Gajić preporučila nam je da se na početku ove 2022. godine vratimo u Hogvorts i svet Harija Potera.

.

Harry Potter specijal: Udar nostalgije

HBO Max je predstavio dugo očekivani trejler za "Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts", svoj predstojeći specijal koji će…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo