...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Pozorište

Učestvuj u kreiranju pozorišnog programa

15.05.2019.

Događaj nazvan "Koprogramiranje 2" biće održan u Svilari u petak 17. maja u 18 časova. Reč je o sastanku grupe aktivnih gledalaca koji će učestvovati u selekciji predstava za program Studentskog kulturnog centra Novog Sada.

.

Grupa aktivnih gledalaca biće upoznata sa savremenim tendencijama u evropskoj umetnosti i kulturi, sa radom i programima evropskih organizacija i festivala i moći će aktivno da učestvuje u kritičkim debatama o programima kulture i u donošenju odluka o programima SKC-a.

Grupa će imati mogućnost da po svom izboru organizuje gostovanja nekih umetnika i predstava u Novom Sadu i moderira razgovore sa umetnicima nakon predstava.

Prema rečima organizatora, cilj je da se programi SKCNS-a prilagode potrebama publike, pre svega mlade publike, koja će aktivno učestvovati u izboru programa. Program je zamišljen kao upoznavanje i formiranje grupe aktivnih gledalaca, u okviru EU projekta BeSpectactive2! u koji je SKCNS uključen.

Da biste se se pridružili grupi i učestvovali u programu, potrebno je da se prijavite putem mejla na adresu skcnsbespectactiveselektor@earthpr.rs.

Projekat BeSpectactive2! je druga edicija međunarodnog četvrogodišnjeg projekta saradnje u kome učestvuje 19 partnera iz 14 zemalja. Posvećen je pre svega razvoju publike u izvođačkim umetnostima. U okviru projekta, 2021. godine u Novom Sadu - prestonici kulture biće organizovana velika medjunarodna Be Spectactive konferencija. 

 

  

 

Možda te još zanima:

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo