...
ORADIO UŽIVO

Kultura

Robi Vilijams zaveo Srbiju

18.06.2015.

Koncert nije koncert ako kiša ne pripreti da ga pokvari. No ovog puta je samo dosadnjikavo osvežavala užarene ženske mase, koje su došle da poslušaju veliku zvezdu devedesetih, a sada kako kaže – milionera, Robija Vilijamsa. Nemirno podižući poglede u nebo, rizikujući isčašenje vrata, strahovi  fanova od kiše ostvarili su se ubrzo po pristizanju na Ušće.

.

Foto: Bernard Bodo

Već oko 19 časova  masa je u rekama polako pristizala, dok su se pojedini zaustavljali tek da priupitaju za cenu selfi štapova, maski ili bedževa, koji su prodavani po "šverc ćoškovima". Ne upitasmo za cene štapova, žureći do press centra koji kao da je namerno ušuškan da pomuči novinare već na početku, da pošteno odrade svoju akreditaciju.

robipublika1 jpg

Za to vreme, uz rominjanje kiše, masu je već pozdravila Bojana Stamenov, a ubrzo posle nje i bend "Perpetuum mobile". Jureći po Ušću i tražeći adekvatan ulaz za nas neke nazovimo "povlašćenije novinare" stigli smo do VIP fan mesta, na kojem se po nekim netačnim jezicima trebao naći Novak Đoković sa svitom. Ni od svite ni od Novaka Đokovića ništa, ali su "vipovski" hteli da gledaju mnoge beogradske face, među kojima smo uspeli da prepoznamo samo Olivera Mandića. Iščekivanje britiš zvezde pokušali su da smanje hrvatski čelisti, popularni "2Chellos", koji su uspeli da se dodvore srpskoj publici prerađujući pesmu "Mesečina" Gorana Bregovića. O šarmantnosti ovog dvojca ćete moći da pročitate u posebnom tekstu.

robipublika3 jpg

Zbog intervjua sa njima propustili smo Robijev izlazak na scenu. Pre koncerta dobili smo obaveštenje da nećemo smeti ni da pogledamo Robija, a kamoli da pomislimo na fotkanje. Organizatori su ljubomorno čuvali i podatak u kojem se šatoru nalazi britanska zvezda, jer čak ni većina njih nije znala taj podatak.

Ali pesmu – dve kasnije, nalazimo se u fan pitu poskakujući da pogledom ulovimo zgodnog plavušana. Kiša je i dalje dosadnjikavo padala, kvareći frizure, ali ne praveći blato, što nije omelo masovno đuskanje. Robi je publiku, iznenađujuće pozdravio sa "Zdravo dobro veče", što je nekima zazvučalo kao "Zagreb dobro veče" nakon čega je na engleskom dodao  "vaše zadnjice su večeras moje", ali se čini da mu to nije zamereno. Let me entertain you, Love supreme, Rock DJ ređali su se uz klicanje publike, kada je veseli britiš džentlmen još jednom predstavio sebe.

robipublika jpg

"Zdravo svi vi koji imate manje od 30 godina, ja sam Robi Vilijams i bio sam velika zvezda devedesetih. Tada sam bio mršaviji i bio sam u boj bendu. A onda sam počeo da se drogiram i otišao sam na rehabilitaciju. Sada sam debeo i milioner", iskusno se šoumen povezao sa publikom. Usledila je pesma Come undone, a Robi nije štedeo glas da se publici zahvali što mu veče čine posebnim izgovarajući nespretno reči "Kuala, kuala", misleći na hvala.

Nesumnjivo odlična zamisao za povezivanje sa publikom jesu lične pikanterije, pa je Robi to umesno uradio dovodeći svog oca, sa kojim je uz gitaru otpevao jednu od svojih omiljenih pesama. Svoje muzičke kvalitete nije mnogo morao ni malo da licka, pa je neke pesme otpevao i a capella.

atmosfera jpg

Drugi sat koncerta je već polako tekao, a Robi se tek zagrevao. Dok je obučen u moderni kilt skakutao bos po sceni, zvučnicima je odjekivao zvuk obrade pesme We will rock you.  Nije bilo potpuno iznenađenje ni kada je na scenu podigao devojku iz publike nonšalantno je zavodeći na bini. Devojka u ekstazi je više pokušavala da uslika selfi, no da uživa u prilici koja joj se više nikada neće ponoviti. U duetu su "odigrali" pesmu Candy, dok je na improvizovanom krevetu išla animacija ljubavnog para.

Svoju sada dozu publike od 30.000 ljudi uzimao je sa još nekoliko pesama, a očekivani vrhunac i potpunu ekstazu fanova stigao je uz pesmu Angel, koja je ujedno bila i poslednja. Iako je većina mislila da je zabrljao na početku pozdravljajući grad susedne države, Srbija nikako nije ostala uskraćena komplimentima za odlične fudbalere Kolarova i Matića, kao ni za "Fucking amazing night" kako je više puta ponavljao, jedinstveni, neponovljivi Robi "pop ikona" Vilijams.

Nataša Šaru

 

Možda te još zanima:

.

Još dve žurke na koncertu Robija Vilijamsa

Koncert Robija Vilijamsa 17. juna se bliži, a organizatori najavljajuju nastupe Perpetuum Mobile pre, i Toma Novija posle koncerta, u okviru “Get…

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo