...
TRENUTNO11:00 - 12:00Dnevna soba

Kultura / Pozorište

Radionica Đanluke Barbadorija

03.11.2015.

Udruženje Otvoreni Krug Novi Sad od 19. do 22. novembra organizuje pozorišnu radionicu "Proces stvaranja lika kroz metod fizickih akcija", u beogradskom Dah teatru, koju će voditi Đanluka Barbadori, italijanski režiser, glumac i pozorišni pedagog.

.

Rad će biti podeljen u dva dela, u početku odvojena, a u nastavku potpuno povezana. Prvi se bavi elementima koji se odnose na fizički kontakt, prostor, individualno i kolektivno vreme i ritam. Telo će biti prepušteno da samo odluči i predloži slike, a neće pratiti zahteve razuma. Telo će raditi kao opažajući entitet, izvršavaće "samo od sebe" akciju i reakciju.

U drugom delu radiće se na scenama i procesu stvaranja lika kroz četiri faze: korišćenje konteksta, date situacije i teksta scene, ponovno pronalaženje "sećanja" tela glumca i kroz njih stvaranje podteksta za rad na akcijama i namerama, rad na scenama koristeći principe akcije i reakcije, nesvakidašnjih odnosa, ne-deskriptivnog, verbalnog i neverbalnog i analiza impulsa i fizičkog pokretača lika

Svim učesnicima će po prijavljivanju biti poslat tekst na kojem će se tokom radionice raditi. Biće potrebno naučiti tekst tečno, s mogućnošću da se reprodukuje u različitim brzinama. Potrebno je da se polaznici obuku u komotnu odeću i da dođu na radionicu na vreme. Rok za prijavu je 15. novembar, a dodatne informacije možete dobiti na mejl otvorenikrugns@gmail.com ili telefon 064/125-99-16.

Radionice će u četvrtak 19. novembra i dan posle trajati od 19 do 22h, u subotu od 10 do 13 i od 14 do 17 časova, a u nedelju 22. novembra od 10 do 13 sati.

Đanluka Barbadori ima izuzetno bogato iskustvo u radu sa ljudima različitog uzrasta, iz marginalnih socijalnih grupa i sa različitim teškoćama socijalne prirode, slepim i slabovidim, s profesionalnim glumcima i amaterima. Koristi tehnike klasičnog, socijalnog i fizičkog teatra. Trenutno radi na kolumbijskom univerzitetu, na fakultetu Faculdad de Artes - ASAB - Universidad Distrital Francisco José de Caldas, u Bogoti.

Režirao je više od 60 komada na engleskom, španskom, portugalskom i kineskom koji su izvođeni u Italiji, Argentini, Brazilu, Kolumbiji, Mađarskoj, Iranu, Urugvaju i SAD. Učestvovao u osnivanju različitih teatarskih grupa, internacionalnih festivala, umetničkih asocijacija širom sveta.

I.M.

Možda te još zanima:

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Vredi pročitati: "Blank"

Urednik omladinskog programa BHRT-a, Vedran Prodić kaže da u obavezno štivo treba uvrstiti knjigu "Blank" glumca Feđe Štukana, a u…

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Openhajmer eksplodirao na dodeli Oskara

Film "Openhajmer" Kristofera Nolana dobitnik je nagrade Oskar za najbolji film i apsolutni je pobednik ceremonije u Dolbi teatru. "Openhajmer"…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo