...
TRENUTNO13:30 - 13:45Pesma dana

Kultura

Prve večeri gužva na tvrđavi

10.07.2015.

Kapije 15. Exit festivala otvorene su tačno u 19 časova, a na ulazu u Pertovaradinsku tvrđavu već je tada vladala neverovatna gužva. Iako se prvo veče festivala uvek pitamo da li će se pojaviti masa ili će se kroz tvrđavu moći opušteno kretati, ovog puta je na hiljade nestrpljivih posetilaca već tokom dana došlo da podže svoje omiljene izvođače, a narednih četiri dana očekuje ih jedna od najboljih žurki u regionu.

.

Portparolka Exita Jelena Galetin rekla je za O radio na samom startu festivala da organizatori ove godine očekuju jedan od najposećenijih izdanja do sada, s obzirom da je prema dosadašnjim informacijama karte kupilo više od 40 hiljada ljudi.

Prvi koncert na Main stageu odsvirali su Novosađanima dobro poznati Goblini, što je ujedno bilo i svojevrsno zvanično otvaranje festival, još pre samog vatrometa. Pevač Goblina Branko Golubović Golub pozdravio je brojnu publiku, njegove verne fanove, i poručio da će ovo biti jedan od najboljih Exita do sada, s obzirom na sjajan rok program i gostovanje benda Motorhead. 

"Biće ovo kratka svirka, ne baš onako kako su naši fanovi navikli, ali smo koncepcijski odlučili da izađemo na binu i da svih 45 minuta sviramo najjače i najbolje što možemo. Novi Sad je uvek bio naš omiljeni grad za svirke, pa ćemo i ovog puta dati sve od sebe”, rekao je Golub za O radio pred sam izlazak na binu.

Na Fusion bini koncerte su otvorili već od 19 časova Bobo Knežević i Cotomašina, i svojom muzikom dočekali prve posetioce. Ova bina trebala je da ugosti i popularnog Damira Urbana i njegov bend "Urban&4", ali je nastup otkazan zbog nepredviđenih okolnosti. Umesto njih na ovoj bini nastupao je sastav Darkwood Dub, a u najboljem svetlu publici su se predstavili Ludovik Meterial, Kottarashky, Methadon Skies, 1000MODS, Partibrejkers, Lola Marsh i Artan Lili. 

Međutim, želimo da vas na kratko ponovo vratimo na Main Stage, gde su odmah nakon Goblina nastupili i Eagles of Death Metal. Ovo je bio jedan od onih koncerata na kojem su se sjajno proveli i oni koji prvi put slušaju bend. Pevač benda Jesse Hughes rekao je za O radio da je Srbija jedno od onih mesta na kojima se oseća sjajno, da su svi nasmejani i da prosto poželi da se vrati. To će i učiniti, kako nam je ispričao. "Eagles imaju još par svirki, pa idemo kući i onda se vraćam ovde. Ovde ću provesti odmor", kazao je Jesse.

Pričali smo i sa bendom Napalm Death, u masi je bio i Roni Size koji nam je rekao par reči, snimali smo šta se to sve radi kada si na Exitu, i pratili šta se dešava na našoj Twitter lajni i hash tagu #oradioexit, a u današnjem programu donosimo vam sve ove sjajne tonove i razgovore sa nekim od najvećih zvezda današnje muzičke scene!

Exit festival trajaće u Novom Sadu do 12. jula, a tokom četriri dana nastupiće još i Milky Chance, Faithless, Martin Garrix, Motorhead, Tom Odell i mnogi drugi aktuelni bendovi i DJ-evi.

Ostanite uz O radio i budite na licu mesta ukoliko vam je Exit bio suviše daleko da biste bili na tvrđavi, jer na našem radiju možete slušati direktne prenose koncerata i DJ setova!

Osim muzike, publika na Exitu će moći da poseti mnoge druge zanimljive događaje, kao što su karaoke stejdž, Silent Disco, Zona za igrice, NVO sajam i razni kafići i atrakcije.

Ovo je 15. izdanje Egzita, a nakon Novog Sada žurka će biti nastavljena na plaži Jaz u Budvi u Crnoj Gori na Sea Dance festivalu.

M.L. 

 

 

Možda te još zanima:

.

Počeo koncert Robija Vilijamsa

Koncert jednog od najpopularnijih muzičara na svetu Robija Vilijamsa najzad je počeo na Ušću pred više od 30 000 oduševljenih…

.

Burning man: mesto gde novac ne znači ništa!

"Burning man" je festival koji se svake godine održava u pustinji Black Rock, u američkoj državi Nevada, 160 kilometara od…

.

PetarZ: Analogni zvuk se vraća!

Petar Zorkić, PetarZ, je talentovani multi-instrumentalista, kompozitor, aranžer, tekstopisac i vokalni umetnik sa širokim muzičkim spektrom. Njegov pravac obuhvata fank,…

.

Kejt: Glas je moćna stvar!

Katarina Bogićević, poznatija kao Kejt, već duži niz godina pored glumačke gradi i muzičku karijeru. Šira publika je upoznala u…

.

Ne želimo da stalno radimo iste pesme

Beogradski bend Šajzerbiterlemon je imao tu čast da otvori ovogodišnji EXIT. To nije ni malo slučajno, jer je njihov drugi…

.

The Toasters: Publika nas menja

Kultni američki ska sastav The Toasters nakon četiri decenije staža na sceni "ne stiska kočnicu, već dodaje gas“. Iza sebe…

  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo