...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Pozorište

Uskoro počinje 42. INFANT

19.06.2015.

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra - INFANT biće održan 42. put na nekoliko lokacija u Novom Sadu od 25. do 30. juna. Cena ulaznica je 500 dinara, a studenti imaju popust od 50 odsto.

.

Foto: Kulturni centar Novog Sada

INFANT je međunarodni pozorišni festival koji se razvio iz festivala "Malo pozorje" i koji ujedno predstavlja spoj nesvakidašnje pozorišne interpretacije, neklasičnog glumačkog izražavanja i modernog jezika teatra. Kreiran je sa željom da otvori novi prostor razmene kulturnih vrednosti sa svetom i da svojim postojanjem obezbedi adekvatan kontekst za kreativnu energiju mladih stvaralaca.

"I pored limitiranog budžeta, a uz velike napore i dobru volju naših prijatelja i ove godine smo prisutnim gostima spremili bogat sadržaj. Tako će se na repertoaru ovogodišnjeg INFANTA naći predstave Hamlet, Mrvac dolazi po dragu, ali i za veliki broj alternativnih performansa", rekla je selektorka Festivala Jelena Kajgo.

1 jpg

Na Festivalu će i ove godine biti  tročlani žiri, koji čine reditelji Boris Todorović i Sofija Ristevska kao i pozorišni kritičar RTS-a Slobodan Savić.

Veći deo progama će biti održan u Srpskom narodnom pozorištu dok će se ostatak održati u novosadskom Kulturnom centru i Novosadskom pozorištu.

Ulaznice možete kupiti na mestima na kojima se predstave održavaju jedan sat pre samog početka, kao i na biletarnici KCNS-a svakog dana od 11 do 13 časova.

L.R.

Možda te još zanima:

.

Počinje INFANT - pozorišni festival sa jasnom porukom

Jubilarni, pedeseti INFANT – internacionalni festival alternativnog i novog teatra - počinje 1. septembra uvodnom predstavom "Čovjek visine". U izboru…

.

Počeo treći Kaleidoskop kulture

Otvoren je treći Kaleidoskop kulture koji će trajati do 9. oktobra, a u okviru kog će moći da se vide…

.

INFANT pred publikom od neprocenjive važnosti

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, Infant, biće održan od petka 4. do nedelje 6. septembra na otvorenom prostoru u…

.

Infant 2019. od 25. juna do 2. jula

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra "Infant" biće održan od 25. juna do 2. jula u Kulturnom centru Novog Sada,…

.

Deset predstava na ovogodišnjem Infantu

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra INFANT, koji organizuje novosadski Kulturni centar, biće ove godine po 44.put održan od 25.…

.

Čeka nas bogato festivalsko leto

Sigurno se i u vašoj ekipi povela priča o tome kako postići i stići na sve festivale ove godine, s…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo