.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Pozorište

Novosadske vile u centru

16.04.2015.

Performans trupa "Vilinski ples" napravila je pravu Vilinsku noć u kojoj su pet devojaka igrale i prenele svoju energiju i ljubav prema plesu brojnim gledaocima koji su ih, čini se, bez daha gledali.

.

Foto: Marko Haos

Koreografijama ili solo nastupima devojke su napravile magičnu orijentalnu atmosferu, koristeći i rekvizite – marame, jabuke i svetleći hulahop. Vilinski ples je fuzija različitih plesova, a najviše mašte i toga kako koja vila sebe doživljava sa svojim moćima i pokretima, kaže instruktorka plesa Latica Cvetić.

"Vilinski ples, odnosno fusion belly dance, daje dosta slobode u muzici, kostimima i elementima drugih plesova. Dugo se bavim jogom, pa je unosim u svoj ples. Veoma sam zadovoljna kako naša trupa napreduje, jer sam probudila strast ka plesu u devojkama", kaže Latica.

viletreca jpg

Performans je sjajno ukombinovao muziku, svetlo, dim i energiju. Dobre vibracije koje su devojke odavale i njihov osmeh osetili su se čak do kraja sale koja je bila puna.

viledruga jpg

"Bilo mi je interesantno to što sam video i čini mi se da performerke to rade iz ljubavi, a u raznim momentima su me asocirale na mistiku i magiju i zaista mi ličile na vile i sirene", rekao je jedan od gledalaca Bojan Kočić.

vileprva jpg

Časovi Vilinskog plesa su besplatni i od naredne sezone trupa će primati nove članove. Sada možete da gledate treninge, a kako bude toplije, vile će igrati u parkovima i na Fruškoj gori.

Jasna Žugić

 

.
Studentski kulturni centar Novi Sad poziva umetnike i organizacije da učestvuju na konkursu za međunarodnu koprodukciju pozorišne…
.
Omladinska organizacija BalkanIDEA Novi Sad organizuje besplatan tromesečni program radionica nazvan "(Ne) Mogu da odglumim". Program…
.
Događaj nazvan "Koprogramiranje 2" biće održan u Svilari u petak 17. maja u 18 časova. Reč je o sastanku grupe aktivnih gledalaca…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?