...
TRENUTNO16:00 - 16:10Popodne na O radiju

Kultura / Pozorište

Novosadske vile u centru

16.04.2015.

Performans trupa "Vilinski ples" napravila je pravu Vilinsku noć u kojoj su pet devojaka igrale i prenele svoju energiju i ljubav prema plesu brojnim gledaocima koji su ih, čini se, bez daha gledali.

.

Foto: Marko Haos

Koreografijama ili solo nastupima devojke su napravile magičnu orijentalnu atmosferu, koristeći i rekvizite – marame, jabuke i svetleći hulahop. Vilinski ples je fuzija različitih plesova, a najviše mašte i toga kako koja vila sebe doživljava sa svojim moćima i pokretima, kaže instruktorka plesa Latica Cvetić.

"Vilinski ples, odnosno fusion belly dance, daje dosta slobode u muzici, kostimima i elementima drugih plesova. Dugo se bavim jogom, pa je unosim u svoj ples. Veoma sam zadovoljna kako naša trupa napreduje, jer sam probudila strast ka plesu u devojkama", kaže Latica.

viletreca jpg

Performans je sjajno ukombinovao muziku, svetlo, dim i energiju. Dobre vibracije koje su devojke odavale i njihov osmeh osetili su se čak do kraja sale koja je bila puna.

viledruga jpg

"Bilo mi je interesantno to što sam video i čini mi se da performerke to rade iz ljubavi, a u raznim momentima su me asocirale na mistiku i magiju i zaista mi ličile na vile i sirene", rekao je jedan od gledalaca Bojan Kočić.

vileprva jpg

Časovi Vilinskog plesa su besplatni i od naredne sezone trupa će primati nove članove. Sada možete da gledate treninge, a kako bude toplije, vile će igrati u parkovima i na Fruškoj gori.

Jasna Žugić

 

Možda te još zanima:

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Vredi pročitati: "Blank"

Urednik omladinskog programa BHRT-a, Vedran Prodić kaže da u obavezno štivo treba uvrstiti knjigu "Blank" glumca Feđe Štukana, a u…

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Openhajmer eksplodirao na dodeli Oskara

Film "Openhajmer" Kristofera Nolana dobitnik je nagrade Oskar za najbolji film i apsolutni je pobednik ceremonije u Dolbi teatru. "Openhajmer"…

  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo