...
TRENUTNO11:00 - 12:00Dnevna soba

Kultura / Pozorište

"Gimpel luda" u Pozorištu promena

08.04.2015.

Predstava "Gimpel luda" u okviru Pozorišta promena koje su ponovo pokrenuli studenti Akademije umetnosti, odigraće se sutra u 21 čas. Gostujući na O radiju studenti, odnosno režiser i jedna od glumica u ovoj predstavi Nikola Končarević i Jelena Simić, kažu da je reč o predstavi koja je bezvremena jer se bavi temom sukoba pojedinca sa grupom. 

.

pozoristepromenagosti png

foto: Studenti akademije Nikola Končarević i Jelena Simić 

"Reč je o predstavi koja se dramatizuje u trećoj godini, a radi se o pripovetci koja prati život čoveka u poljskoj varošici gde pretežno žive Jevreji", ispričao je Končarević.

Na sceni će svoje glumačko umeće pokazati studenti treće godine iz klase profesora Nikite Milivojevića. A kako su gosti još ispričali, Pozorište promena je ponovo pokrenuto na inicijativu studenata.

"Naši studenti su se pokrenuli i reaktivirali Pozorište jer se dešava da se predstave odigraju za vreme ispita i nikada više. Sada postoji repertoar i studenti imaju kontinuitet u igranju predstava”, dodao je Končarević.

Pozorište promena očekuje još jednu premijeru, a reč je o predstavi "Zločin na kozijem ostrvu" koju spremaju studenti profesorke Jasne Đuričić i režisera Stefana Isakovića.

Predstava "Gimpel luda" zakazana je za četvrtak u 21 čas na Akademiji umetnosti, u ulici Đure Jakšića 7. Ulaznica košta 200 dinara, a mesta ima za 80 ljudi. 

Ceo razgovor možete poslušati ispod. 

N.Š.

Možda te još zanima:

.

Blokada Filozofskog fakulteta se nastavlja, profesori ne žele da napuste zgradu

Blokada Filozofskog fakulteta u Novom Sadu se nastavlja, nakon neuspšenih pregovora sa policijom. U zgradi se osim predstavnika Studentskog parlamenta…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Niko ne sme da bude ugrožen zbog svog stava

“Nismo mogli da ćutimo. Došli smo ovde da pošaljemo jasnu poruku da montirani snimci, napadi na bilo koga od nas…

.

Sajam zapošljavanja u Novom Sadu

Exiem sajam zapošljavanja će biti održan na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, 2. i 3. aprila. Samo neke od…

.

Studentski standard u procepu između želja i mogućnosti

Rast inflacije u poslednjih par godina ostavio je traga i na svakodnevne troškove života studenata. Rat u Ukrajini i globalna…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo