.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Pozorište

"Gimpel luda" u Pozorištu promena

08.04.2015.

Predstava "Gimpel luda" u okviru Pozorišta promena koje su ponovo pokrenuli studenti Akademije umetnosti, odigraće se sutra u 21 čas. Gostujući na O radiju studenti, odnosno režiser i jedna od glumica u ovoj predstavi Nikola Končarević i Jelena Simić, kažu da je reč o predstavi koja je bezvremena jer se bavi temom sukoba pojedinca sa grupom. 

.

pozoristepromenagosti png

foto: Studenti akademije Nikola Končarević i Jelena Simić 

"Reč je o predstavi koja se dramatizuje u trećoj godini, a radi se o pripovetci koja prati život čoveka u poljskoj varošici gde pretežno žive Jevreji", ispričao je Končarević.

Na sceni će svoje glumačko umeće pokazati studenti treće godine iz klase profesora Nikite Milivojevića. A kako su gosti još ispričali, Pozorište promena je ponovo pokrenuto na inicijativu studenata.

"Naši studenti su se pokrenuli i reaktivirali Pozorište jer se dešava da se predstave odigraju za vreme ispita i nikada više. Sada postoji repertoar i studenti imaju kontinuitet u igranju predstava”, dodao je Končarević.

Pozorište promena očekuje još jednu premijeru, a reč je o predstavi "Zločin na kozijem ostrvu" koju spremaju studenti profesorke Jasne Đuričić i režisera Stefana Isakovića.

Predstava "Gimpel luda" zakazana je za četvrtak u 21 čas na Akademiji umetnosti, u ulici Đure Jakšića 7. Ulaznica košta 200 dinara, a mesta ima za 80 ljudi. 

Ceo razgovor možete poslušati ispod. 

N.Š.

.
Studentski kulturni centar Novi Sad poziva umetnike i organizacije da učestvuju na konkursu za međunarodnu koprodukciju pozorišne…
.
Omladinska organizacija BalkanIDEA Novi Sad organizuje besplatan tromesečni program radionica nazvan "(Ne) Mogu da odglumim". Program…
.
Događaj nazvan "Koprogramiranje 2" biće održan u Svilari u petak 17. maja u 18 časova. Reč je o sastanku grupe aktivnih gledalaca…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?