...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura

Počinje Resonate festival

13.04.2015.

Resonate festival počinje danas i ugostiće tokom šest dana na nekoliko lokacija u Beogradu više od 20 svetski priznatih izvođača savremene elektronske muzike.

 

.

Program čine dve celine - Live i Conference. Live program se bavi ulogom i uticajem savremenih tehnologija na muziku, novim tendencijama u muzici uopšte, teorijom i praksom. Ovaj program obuhvata dnevne aktivnosti prva tri dana u Domu omladine Beograda, kao i večernje tokom svih šest dana festivala.

U okviru Live programa više od 20 aktuelnih imena sa svetske elektronske scene, među kojima su Ben Frost, Emika, Lichens, Rob Clouth i Sculpture predstaviće svoj rad koncertima i klupskim aktivnostima, ali i održati predavanja i radionice. Posetioce očekuju i brojne debate na temu novih tendencija u savremenoj muzici kao umetnosti, ali i o stanju u turbulentnoj muzičkoj industriji.

Conference program će trajati od četvrtka do subote i održavaće se u zgradi Jugoslovenske kinoteke, Kolarčevoj zadužbini i Udruženju kulture Parobrod. Ovaj program je suština Resonate festivala - platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, jer spaja umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi.

Radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, panel diskusije, projekcije i izuzetni audio vizuelni performansi čine ovaj deo programa festivala.

U okviru Resonate festivala u četvrtak, 16. aprila u beogradskom klubu The Tube nastupiće Andy Stott iz Mančestera i njegov kolega Rob Clouth iz Barselone, kao i domaći producenti Jan Nemeček i Thinker .

Četvrtog dana festivala (16. aprila) predstaviće se i Emika, posebnim nastupom u Domu omladine Beograda. Emika je češkog porekla, a živi u Berlinu. Vrsni je klasični muzičar, a elektronsku muziku je predstavljala pod etiketom Ninja Tune.

Na Resonate festivalu nastupiće i veliki broj domaćih izvođača, među kojima su Marko Nastić, Vlada Janjić, Rahmanee, Marko Milosavljević, HETEM, Nemanja Aćimović, Feloneezy, Stevie Whisper, Lenhart Tapes ...

Resonate festival je prethodne tri godine bio rasprodat pre početka. Broj posetilaca meri se hiljadama, a većinu čine stranci. Ovogodišnjim Live programom festival želi da animira lokalnu publiku, zbog čega su u ponudi i pojedinačne ulaznice.

Komplet karta košta 14.650 dinara, za muzički deo 6.750 dinara, a dnevna karta je 1.250 dinara. Karte možete kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Iva Lorens: "Dom" je ključna stvar, tu je najudobnije i najslobodnije!

Pred nama je još jedno takmičenje "Pesma za Evroviziju", na kome se bira predstavnik Srbije na najvećem evropskom muzičkom takmičenju…

.

Počinje festival "Slika u pokretu"

Osmi festival snimateljskih ostvarenja “Slika u pokretu” počinje u petak 15. decembra u 19 časova filmom "Čuvari formule" u Kulturnom…

.

Celuloidni plafon: Nejednake šanse za muškarce i žene u filmskoj industriji

Žene zaposlene u filmskoj industriji izložene su različitim oblicima rodne diskriminacije i nasilja, bez obzira na to da li se…

.

OnePlus najavljuje AI muzički festival u Indiji

Kompanija OnePlus najavila je da će proslavu svog desetog rođendana obeležiti multi-žanrovskim muzičkim festivalom OnePlus AI Music Festival, koji će tokom decembra…

.

Festival svetske muzike stiže u Fabriku

Festival svetske muzike (world music) Pocket Globe održaže se od 9. do 11. novembra u SKC Fabrici. Drugo izdanje festivala…

.

Nedeljni vodič od 6. do 12. novembra

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, za svakog po nešto.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo