...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura

Pobednici Gitarijade objavili debi album

18.03.2015.

   Prošlogodišnji pobednici Zaječarske gitarijade, subotički bend D Zoo, objavio je debi album "Treća Armija Trećeg Sveta", u izdanju PGP-a.

.

   "To je muzika koja je nastala kao rezultat nekoliko godina živih nastupa i izvođenja starih demo pesama i sticanja potrebnog iskustva. Prilično smo zadovoljni kako je album ispao, a sada nas očekuje da vidimo kakva će biti recepcija pesama kod publike", izjavio je frontmen benda Filip Budanović na promociji albuma u beogradskom Domu omladine.

   Kompletan album snimljen je tokom februara ove godine u studiju Blaze. D Zoo nakon promocije u Beogradu nastavljaju sa koncertima na kojima će predstaviti "Treću Armiju Trećeg Sveta". U okviru promotivne turneje 49. Gitarijade, D Zoo će osim u Srbiji svirati u Bugarskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji.

   Članovi benda preporučili su svim demo bendovima da se prijave na konkurs za ovogodišnje 49. izdanje Gitarijade.

   "Gitarijada zauzima posebno mesto u našoj karijeri. Može se reći da je ona vrhunac naše demo karijere i u tom smislu festival koji nam je omogućio ubrzani proces izdavanja albuma i to za izdavačku kuću kao što je PGP, ali i niz drugih pogodnosti, u koje svakako spada i regionalna turneja. Zaječarska Gitarijada u pravom smislu brine o svojim bendovima i to je glavni razlog zašto bi ona trebala da bude obavezna stanica u putanji svakog benda", kažu članovi benda.

P.N.

Možda te još zanima:

.

Kronika: Psihodelični pop rok zvuk iz Padine

Kronika je psihodelični pop rok bend koji dolazi iz jednog malog mesta u Južnobanatskom okrugu - iz Padine. Čine ga…

.

Veliko Gradište neguje rokenrol

U Velikom Gradištu se već nekoliko godina održava manifestacija pod nazivom Velikogradištanska gitarijada. Kako kažu organizatori, u ovom malom mestu…

.

D Zoo: Ironija je odlika urbanog

Oradio je bio sveprisutan na Summer3p festivalu i iako nismo prenosili žive nastupe sa Camp Live bine, vreme u programu…

.

Zaječarska gitarijada- satnica

Ukoliko vas i dalje trese festivalska groznica i nije vam dosta zabave onda je prava destinacija Zaječar!

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo