...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 9. do 15. januara

08.01.2023.

Nadamo se da ste uspeli da se odmorite i napunite baterije, jer praznična atmosfera je još uvek tu. Stiže doček srpske Nove godine, a sa njim i gomila dobrih koncerata.

.

Sreda, 11. januar 

Veče stand up komedije "Best of" očekuje vas u Domu kulture. Nikola Radojlović, Ivan Nikolić i Radomir Nestorović će izvoditi svoje najbolje fore iz karijere. Upad je 800 dinara, a početak u 20 časova.

Osmi Dan, Lutke Na Koncu i Nemi Pesnik nastupaju u Gerili u okviru humanitarne svirke za Ljiljanu Gavranović. Potrebno je prikupiti sredstva za Ljiljanino lečenje karcinoma dojke u što skorijem roku. Sredstva su potrebna za terapiju dendritičnim ćelijama u Ulmu, u Nemačkoj, i za Tomo terapiju na klinici u inostranstvu, za analize, lekove, specijalističke preglede... Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete humanitarnoj svirci, učestvujete u ovoj akciji porukom 1378 na 3030, uplatom na dinarski ili devizni račun. Upad je 1.000 dinara, a početak u 20 časova.

Četvrtak, 12. januar 

Monohrom, 5 Minuta Slave, Two Fingers i Non Grata nastupaju u Gerili u okviru humanitarne svirke za Ljiljanu Gavranović. Potrebno je prikupiti sredstva za Ljiljanino lečenje karcinoma dojke u što skorijem roku. Sredstva su potrebna za terapiju dendritičnim ćelijama u Ulmu, u Nemačkoj, i za Tomo terapiju na klinici u inostranstvu, za analize, lekove, specijalističke preglede... Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete humanitarnoj svirci, učestvujete u ovoj akciji porukom 1378 na 3030, uplatom na dinarski ili devizni račun. Upad je 1.000 dinara, a početak u 20 časova.

Petak, 13. januar 

Headworks nastupa u Warehouseu. Headworks je nastupao na gotovo svim svetskim festivalima poput Ozore, Sonice, Modema, Hadra, ReveillOz i za ovu priliku, kako kažu organizatori, sprema jedan jak twilight/fullon set. Za domaću DJ podršku tu su Andjela i Pura, Lector, Losmi i Zentrick. Upad je 1.000 dinara, a početak u 22 časa.

Šlagvort nastupa u Peru. U pitanju je novosadski vokalno-instrumentalni sastav čiji su članovi mladi novosadski glumci, kao i iskusni muzičari. Šlagvort izvodi muziku iz poznatih domaćih i stranih filmskih ostvarenja. Od filmova poput "Lion King", "James Bond", "Hair", "Moulin Rouge!" do "Balkan ekspres", "Nacionalna klasa", "Toma"... Ulaz je slobodan, a početak je u 22 časa.

Regionalna zvezda duhovne i etno muzike Danica Crnogorčević nastupa u SNP-u. Nastup će biti upotpunjen radovima multimedijalnog umetnika Petra Bilbije koji je poznat po video instalacijama od kojih je posebno zapažena Pikselbombing izložena u galeriji LightBox u Njujorku. Početak je u 19 časova.

YU grupa nastupa u svečanoj sali NIS-a. Legende ex yu roka na Doček 7531 dolaze sa unplugged verzijom nastupa. Početak je u 20 časova.

Tijana Bogićević nastupa u Kulturnom centru Novog Sada. Autentična kantautorka će vas toplim melodijama i emotivnim tekstovima povesti na još jedno magično putovanje, po kojima je godinama prepoznatljiva. Početak je u 21 čas.

Sastav ABOP nastupa u Radničkom domu. Vrsni izvođači donose jedan drugačiji tehno – rejv je lajv i nema DJ-a. Hrvatski sastav je sve što je dovoljno za ljubitelje stare škole tehna. Karte su 700 dinara, a početak je u 22 časa.

Konstrakta i Zemlja Gruva nastupaju u SNP-u. Konstrakta je osvojila Evropu, oborila rekorde slušanosti, opčinila neposrednošću, a sada stiže u Novi Sad za doček srpske Nove godine. Karte su 1.900 dinara, a početak je u 23 časa.

Vojvođanski Blues Band nastupa u Zeppelinu. Na koncertu će kao gost nastupiti i Tihomir Pop Asanović, prvi vlasnik Hammond orgulja u tadašnjoj Jugoslaviji i jedan od retkih funky autora kog su uvažavali u zemlji i inostranstvu. Upad je 1.000 dinara, a početak u 21 ćas.

HAELOS nastupaju u Pozorištu mladih. Zvezde iz Londona pravo sa Bilbordove top liste stižu na Doček 7531. godine donoseći trip hop zvuke u specijalni ambijent najstarijeg lutkarskog pozorišta u Srbiji. Karte su 1.200 dinara, a početak je u 22 časa.

Sana Garić nastupa u Svilari. Dobro poznat glas alternativne scene, Sana Garić, neverovatnom brzinom osvaja region, a nakon upečatljivih hitova i nominacija za nagrade koje su je pozicionirale i na evropskoj sceni, stiže da za vas priredi jedan drugačiji doček. Karte su 700 dinara, a početak je u 21 čas.

Kene Beri, Dope Kukjata i TAM nastupaju u KC Labu. Princ od Pefkohorija, Kene Beri bavi se muzikom već osam godina, smatra se prvim srpskim soundcloud treperom i predstaviće svoj novi album "GOSTOPRIMSTVO". Dope Kukjata je jedan od najpopularnijih sastava na makedonskoj trep sceni. Formiran 2017. godine, a iza sebe imaju već 10 albuma. Ovaj devetočlani sastav objavio je svoj poslednji album u oktobru ove godine pod nazivom "SUPERGRUB BOiBAND". Kantautorka Tamara Popović u kontinuitetu niže singlove poput "pogana", "sve dalje", "aj ćao", a posebnu pažnju usmerava na vizuelni identitet, te do sada svaki njen objavljeni singl prati video spot. Osim samostalnih singlova Tam sarađuje sa Zicer Inc. i Mimi Mercedez. Upad je 400 dinara, a početak u 20 časova.

Žurka Domaćica je u Fridi. Očekuju vas hitovi domaće muzike, od šlagera, preko hipi 70-tih, punka, popa do alternative. Početak je u 20 časova.

Kal nastupa u kulturnoj stanici Rumenka. Publika će imati priliku da čuje kako zvuči romska muzika s elementima tanga, Bliskog istoka i Jamajke. Ulaz je slobodan, a početak je u 21 čas.

Đorđe David i Ivana Peters nastupaju u kulturnoj stanici Barka. Dva legendarna vokala domaće pop i hard rok scene, nakon više nego uspešne saradnje na singlu "Gde si?", prvog onlajn koncerta u karantinu i živih zajedničkih nastupa širom regiona, dolaze u Novi Sad za doček. Karte su 700 dinara, a početak je u 21 čas.

Felver i Sebastian Schund "vrte" u Tunnelu. Nadaleko cenjen zbog svog muzičkog znanja i neizrecive senzibilnosti gospodina, Felver je definisao zagrebačku klupsku i house scenu na istinski jedinstven način. Lokalnu podršku tokom večeri pruža mu Sebastian Schund. Upad je 400 dinara pre ponoći, a 600 nakon toga. Početak je u 23 časa.

EYOT nastupa u Eđšegu. Muzika sastava EYOT dobila je sjajne recenzije širom sveta u značajnim muzičkim časopisima i portalima, a imali su i emitovanja na radio stanicama kao što su BBC, Radio France, NDR, WNYC, itd. Početak je u 20 časova.

Space Motion nastupa u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Novosadski DJ, producent i muzički maverik vrlo brzo je postao jedan od najuglednijih i najtraženijih elektronskih umetnika na sceni današnjice. DJ pult će zauzeti i toskanski umetnik Undercatt. koji donosi svoj melodični gruv direktno sa radiija BBC 1 I Tomorrowland festivala. Upad je 1.200 dinara, a početak u 22 časa.

Afrička r 'n' b princeza Nneka nastupa u Sinagogi. Imaćete priliku da otkrijete kako izgleda kada muzička i modna ikona iz Nigerije oboji Sinagogu snagom glasa koji ju je doveo na evropske top liste za 50 umetnika u usponu. Početak je u 20 časova.

Sevdaliza nastupa u SNP-u. Kako kažu organizatori, originalna eksperimentalna umetnica, koja se opire svrstavanju u žanrove, donosi doživljaj za sad i nikad više. Početak je u 22 časa.

Felix Laiko nastupa u Reformatorskoj hrišćanskoj crkvi. Violinista panonskog senzibiliteta, koji je očarao svet, predstaviće svu lepotu violine, citre i tradicionalnih žičanih instrumenata. Početak je u ponoć.

Divanhana nastupa u gimnaziji "Laza Kostić". Sada već svetski poznati sastav donosi spoj sevdaha i nauke kojim su uspeli da setnu sevdalinku pretvore u pop, džez, ali i tolike druge žanrove. Početak je u 21 čas.

Virtuozi klasične muzike Šihan Vang, Ke Ma i Silk & Wind duo Vanže Žang Vanže Žang i Dejana Sinadinovića nastupaju u Novosadskom pozorištu. Imaćete priliku da čujete kako zvuči spoj nekadašnjeg čuda od deteta koje sada osvaja prve nagrade širom Evrope, doktorantkinje Londonske kraljevske akademije, čuvenog soprana i svetski poznatog pijaniste. Karte su 1.200 dinara, a početak je u 20 časova.

Shortpairs nastupaju u Fabrici. U pitanju je indie rock sastav koji obara rekorde slušanosti i gledanosti na svim platformama i koji iznova zadivljjuje svojim elektronskim zvučnim pejzažima. Karte su 1.500 dinara, a početak je u 23 časa.

Subota, 14. januar 

Žurka Yugostalgija je u KC Labu. Pored mnogih izvođača koji su obeležili osamdesete, imaćete priliku da čujete i nove umetnike i sastave sa regionalne scene. Muziku biraju Yugo Bleja i Tamarama. Upad je 350 dinara, a početak u 19 časova. 

Tebra i Rudhaman "vrte" u Tunnelu. Tebra je muzički projekat Milojka Jarića koji je nastao dugogodišnjim istraživanjem raznolokih žanrova elektronske muzike. Magija nastaje kada u svoje stvaralaštvo uključuje zvuke inspirisane etno muzikom. Daljim istraživanjem i radom ostvaruje specifičan zvuk koji doprinosi brzom isticanju na regionalnoj sceni i instant konekciji sa publikom. Sa lokalnog terena dolazi Rudhaman. Kako inspiraciju za stvaralaštvo nalazi u zvucima Afrike, prirodno deluje da baš on pruža podršku tokom večeri. Upad je 400 dinara pre ponoći, a 600 nakon toga. Početak je u 23 časa.

Metallica tribute bend Black nastupa u Domu kulture. Black je osnovan 2016. godine od strane iskusnih muzičara, velikih fanova Metallice, koji su zahvaljujući svojim energičnim nastupima i zapanjujućom fizičkom sličnošću Steve Mesaroša sa Jamesom Hetfieldom postali svojevrsna atrakcija i poslastica za sve fanove ovog kultnog benda. Promo ulaznice su 700 dinara. Redovna pretprodajna cena je 800, a na ulazu će karte iznositi 1.000 dinara. Početak je u 22 časa.

Nedelja, 15. januar 

Makedonska predstava "Razvedi me" igra se u Pozorištu Mladih. Predstava se na eksplicitan način bavi razlozima raspada braka. Treba li partneru bezrezervno verovati? Mora li neverstvo biti kažnjeno razvodom? Da li praštanje spašava brak? Da li je dobro nastavljati ga zbog dece? Ove škakljive teme i publiku dovode u poziciju preispitivanja društveno – moralnih vrednosti i sagledavanja nijansi crvene boje u ljubavi. Karte su 800 dinara, a početak je u 19.30.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo