...
ORADIO UŽIVO

Kultura

Nedeljni vodič od 7. do 13. marta

07.03.2022.

Dok čekamo proleće i lepše vreme, očekuju nas brojni zanimljivi događaji u Novom Sadu.

.

Ponedeljak, 7. mart 

U Zenit booksu možete pogledati film "Nemačka, godina nulta" Roberta Roselinija. Roberto Roselini najveći je stvaralac neorealizma, uz Vitoria de Siku. Njegov film "Nemačka, godina nulta" poslednji je u ratnoj trilogiji u kojoj se još nalaze "Rim, otvoreni grad" i "Paisa". Za razliku od ostalih filmova iz trilogije koji govore o okupaciji Italije, ovaj film govori o teškom životu dvanaestogodišnjeg dečaka u Nemačkoj koju su okupirale savezničke snage nakon kraha Trećeg rajha. Čarli Čaplin je za ovaj film rekao da je najlepši italijanski film svih vremena.

Utorak, 8. mart 

Koncert u čast Vlade Divljana održaće se u Fabrici SKCNS-a. (Ne)normalni konačno dolaze u Novi Sad, gde će izvesti pesme iz svih perioda bogate muzičke karijere Vlade Divljana. Deo repertoara činiće i najveći hitovi grupe "Idoli", a na tim pesmama bas gitaru će svirati Zdenko Kolar, član legendarnih "Idola" i basista koji je pratio Divljana od samog početka. Karte možete kupiti u pretprodaji za 800 dinara, ili na dan koncerta kada će ulaznice koštati 1000. Koncert će početi u 21 čas.

Predstava "Grupna terapija" odražava se u Svilari. Ne propustite nesvakidašnju predstavu "Grupna terapija", nastalu kao projekat glumačkog istraživanja scenskog monologa. Videćemo ljudske sudbine proistekle iz pera velikih svetskih i domaćih autora, od Gogolja do Isidore Sekulić, ali i potpuno nove umetničke zapise inspirisane istraživanjima iz savremene literature. Predstavu organizuju master studenti glume u klasi Vide Ognjenović. Saradnik predstave je Milo Lekić. Ulaz je slobodan, a predstava počinje u 19.30 časova.

Sreda, 9. mart 

Predstavljanje zbirke poezije "Panaceja" Julie Kapornai održava se u Bulevar booksu. Efekat iznenađenja je ono što karakteriše poeziju Julije Kapornjai, kao što je karakteriše i intelektualnost, neobične slike i kognitivno-emocionalni uvidi koji su neka vrsta i blagog šoka, ali i - leka. Događaj počinje u 19 časova.

Četvrtak, 10. mart 

Eva Braun u Domu kulture. Prvi koncert u Domu kulture posle dvogodišnje pauze i to jedne od najvažnijih domaćih pop-rok grupa u poslednjih 30 godina. Prefinjena melodična muzika i poetski tekstovi benda Eva Braun, postali su standard u ovom žanru na domaćoj sceni. Tokom svoje duge karijere, stvorili su visokostilizovan opus koji na srpskom jeziku nema pandan. Trenutna postava benda je: Goran Vasović, Goran Obradović, Ljubomir Rajić, Zvonko Stojkov i Albert Šeregelj.

Jazz Jam Session se održava u KC Labu. 47. jazz jam će biti inspirisan muzikom i delom Chet Bakera, ali muzika će se kretati i u pravcu swinga, latina i bop-a. Ulaz je 200 dinara.

Quarantinos - Tarantino Tribute Bend održaće svoj prvi koncert u Novom Sadu. U pitanju je osmočlana ekipa iz Zrenjanina koja je svoje muzičko delovanje posvetila nezaboravnim soundtrackovima iz genijalnih Tarantinovih filmskih ostvarenja. Moćna duvačka i ritam sekcija u kombinaciji sa dva fantastična ženska, dva muška vokala i odličan odabir pesama retko koga će ostaviti ravnodušnim. Koncert počinje u 22 časa.

Filmski ciklus "Jedna pored druge" u Crnoj kući započinje filmom "Quo vadis, Aida?". Povodom obeležavanja 8. marta, Volonterski centar Vojvodine organizuje filmski ciklus "Jedna pored druge" o ženama na Balkanu. Svakog četvrtka u 19 časova, počevši od 10. marta, možete doći i otkriti filmove koji prikazuju različitosti i iskustva žena na Balkanu, ponekad nezavisne, ponekad ranjive, ali uvek jake. 

Petak, 11. mart 

Huba Buba žurka se seli u KC Lab, u petak od 20h, gde će se žvakati huba buba žvake i slušati muzika iz detinjstva! Na repertoaru su muzika iz 80-ih, 90-ih i 20-ih! Upad je 250 dinara.

Arctic Monkeys tribute bend u Gerili. Arctic Monkeys tribute u izvedbi odličnog kruševačkog benda Stereo Deficit, vraća se u Gerilu posle dužeg perioda! Početak je u 22h, a karte koštaju 300 dinara.

Subota, 12. mart 

Berza vinila, kompakt diskova, kaseta, stripova i knjiga održaće se u Fabrici SKCNS-a. Na berzi će se naći stara izdanja, nova izdanja i rariteti, a održavaće se redovno tokom cele godine, svake druge subote u mesecu. Ovoga puta, u sklopu berze, održaće se i promocija knjige “Seljobriti 3”, autora Branislava Bašića Pekara, koju je objavio Studentski kulturni centar Novi Sad. Promocija počinje u 13 časova, a o knjizi će, pored autora, govoriti i Bogomir Bogica Mijatović i urednik izdanja Jovan Gvero. Berza počinje u 11 časova i trajaće do 15 časova. Učešće je besplatno.

Guilty Pleasure se vraća u Gerilu. Pridružite nam se u subotu 12. marta da zajedno prizivamo proleće, kratke suknje na falte, izldebele bermude, starke, alergije i sve po redu uz hitove iz formalina koje svi volimo i nije nas sramota da priznamo Guilty Pleasure. Karte su u prodaji u Gerila baru po ceni od 500 RSD.

Sebastian Schund vrti u klubu Tunnel. Sebastian vam kao i uvek priprema filmičan set i iskustvo. Obujte šunjalice, jer ćemo te večeri šetati kroz mračne avenije njegovog senzibiliteta. Start 23h, upad 500rsd.

Nedelja, 13. mart 

Dan za odmor i opuštanje uz Oradio.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su filmske projekcije, stand up večeri, koncerti i žurke.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo