...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 7. do 13. avgusta

06.08.2017.

Standardno Brod teatar, ali i Dani Brazila, Green Future, Rock Village, Međunarodni dan mladih, Interpol...

.

Ponedeljak 7. avgust

Predstavljanje festivala Dok’n’Ritam na Brod teatru: projekcija filma "Godine Bitlmanije". Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star zajedno su činili fenomen dvadesetog veka poznat pod imenom Bitlsi, a najnoviji dokumentarac "Godine Bitlmanije" još jednom nas podseća na značaj ovog ne samo muzičkog fenomena. Naziv filma je ujedno i naziv hit singla iz 1964. godine, a film obiluje arhivskim materijalima, intervjuima i remasterizovanim snimcima koncerata. Početak u 21.00.

Utorak 8. avgust

Francuski filmski karavan na Brod teatru, kroz ciklus "Žene na filmu" predstavlja izuzetne ženske filmske priče, koje potpisuju i žene i muškarci. Ovaj ciklus filmova nastavlja se projekcijom filma "Bruklin" (2014), režija Paskal Teso, igraju Kt Gorik, Rafal Ušiva, Lilijan Rover. Početak je u 21.00, ulaz je slobodan, a titlovi su na srpskom jeziku.

Sreda 9. avgust

Počinje Green Future Festival u Adi, na bazenskom kompleksu Adica. Festival će trajati četiri dana, a pored ostalih nastupaju i James Zabiela, S.A.R.S, Tomcraft, Uberjakd, NUSHA, Lea Dobričić, Zap Me Strobe, Erick Kasell i mnogi drugi. Informacije o izvođačima, kampu i cenama ulaznica možete pronaći na ovom linku.

Festival evropskog filma u gostima na Brod teatru, projekcija filma "Član porodice" (Kipar, 2015). Đorđe i Sofija pokušavaju da se izbore sa finansijskim problemima. Deda im pomaže od svoje penzije. Kada deda iznenada umire, oni odlučuju da ćute o tome kako bi i dalje dobijali njegovu penziju. Režija Marinos Kartikkis. Početak u 21.00, ulaz slobodan.

U domu b-612 održava se "Veče buke". Nastupaju Aleksandar Škorić (bubnjevi), Nemanja Tasić (bubnjevi) i Filip Đurović (Fostex 280, Tascam Porta 07). Ulaz je slobodan. Nova adresa doma b-612 je Svetozara Miletića 40, Novi Sad.

Četvrtak 10. avgust

Ciklus filmova reditelja Milorada Milinkovića na Brod teatru nastavlja se projekcijom filma "Potera za Sreć(k)om". U iznajmljenom stanu u Beogradu živi Srećko koji uvek igra istu loto kombinaciju u nadi da će jednog dana osvojiti premiju. U njega je zaljubljena Višnja, lokalna prodavačica loto listića. Jedne večeri Srećko dobija premiju vrednu nekoliko miliona evra. Međutim, spletom nesrećnih okolnosti dobitnički listić dospeva u ruke Žileta i Saleta, vlasnika lokalnog kafića. Nespremni za upravljanje tolikim novcem, oni odlaze na Krf u nadi da će ih grčko ostrvo poslovno nadahnuti. Početak u 22.00.

Petak 11. avgust

Počinje Rock Village, tradicionalni muzički festival koji se od 2005. godine održava u Banatskom Sokolcu. Uz koncerte, tu je i veliki broj pratećih sadržaja. Ulaz besplatan. Nastupaju: Lytan Fyah, Mortal Kombat, Cactus Jack, Rock Symphony, Sharks Snakes and Planes, David Green, Ras Abraham, Hadži Prodane Duše, Viva Vops, Belo u boji, PPT i The Commandos.

Osmi put u Novom Sadu održava se manifestacija Dani Brazila, na kojoj se predstavljaju brazilska umetnost, kultura i muzika. Dani Brazila trajaće tri dana, tokom kojih će biti održane brojne radionice, škole plesa, kapoere i udaraljki i mnogi drugi sadržaji. Kompletan program Dana Brazila pogledajte ovde.

Francuski džez kvartet Festen nastupa na brodu Zeppelin, u organizaciji Francuskog instituta i Muzičke omladine Novog Sada. Ansambl je nastao 2007. godine u Parizu, a u Novi Sad dolazi neposredno pre nastupa na ovogodišnjem Nišvil džez festivalu. Ulaz je slobodan, početak u 21.00.

Gitarista i pevač Čaba Tot Bagi i grupa Balkan Union nastupaju na Brod teatru. Na njegovu izvornu bluz muziku, a kasnije i džez stil, veliki uticaj je imalo odrastanje na Balkanu, njegovo balkansko - mađarsko muzičko obrazovanje i godine koje je proveo na turnejama sa čuvenim gitaristom Al Di Meolom. Ulaz je slobodan, početak u 21.00.

Subota 12. avgust

Rock Village, drugo veče. Nastupaju: Del Arno Band, Stereo Banana, Đorđe David & Death Saw, Kal, Igor Vince, Vrane Kamene, Vox Populi, Mr. No, Strah od Džeki Čena, Dečja Radost, Hurleur, Čistilište, Brat, Deda i Koprofilčići, Jurrasic Rock.

U okviru manifestacije Somborsko leto za mlade, sedmi put se proslavlja Međunarodni dan mladih, 12. avgust. Proslava počinje događajem "Muzika na točkovima", sa kamiona koji u 18.45 polazi sa platoa ispred Županije. Muziku bira UNITED NOISE. Program se nastavlja od 21.30 u Cafe de Solu, nastupaju: Edo Maajka, Jam Display, Dabba&025, Brile, Lemi (VHL) i Banja Branja. Ulaz slobodan.

Udruženje građana "Muzika na Kub" organizuje u Vrbasu koncert benda DOJO iz Novog Sada. Koncert će biti održan u bioskopskoj sali, početak je u 20.00, a lokalna podrška biće Zehn fur Zehn. Cena ulaznice za ovaj koncert biće 200 dinara. Članovi udruženja "Muzika na Kub", uz člansku kartu imaju 50 odsto popusta na ulaznicu.

Međunarodni dan mladih biće obeležen i u novosadskom Infopolisu, radionicama za mlade uzrasta od 15 do 30 godina. Program radionica: 10:00 Komunikacija i veštine potrebne za kvalitetnu komunikaciju; 12:30 Pisanje CV-a i motivacionog pisma; 15:00 Stres menadžment. Voditelji radionica su Milana Dželetović, diplomirani psiholog i Novak Stanišić, MA pedagog i asistent u programima omladinskog rada. Detalje o prijavama za radionice možete pronaći na ovom linku.

Još jedna proslava Međunarodnog dana mladih biće i na Brod teatru. U organizaciji OPENS-a i SKCNS održava se koncert benda Killo Killo Banda. Ulaz je slobodan, početak u 21.00.

Dani japanske kulture održavaju se 12. i 13. avgusta u Domu Vojske u Novom Sadu. Organizatori najavljuju da ćemo se bolje upoznati sa tradicionalnom i savremenom kulturom ove zemlje. Prvi dan će biti ispunjen predavanjima, projekcijama i pratećim sadržajima, dok će drugi dan biti posvećen kospleju. Pored ostalog očekuju nas origami, igra GO, predavanja o ratnicima Japana, projekcije filmova o Japanu... Ulaz je besplatan za oba dana.

Nedelja 13. avgust

Posle deset godina njujorški death metal bend Suffocation ponovo dolazi u Srbiju, ovoga puta u Novi Sad, u okviru svetske turneje "... Off The Dark Light". Lokalna podrška biće novosadski thrash metalci War Engine. Ulaznice u pretprodaji koštaju 2.000 dinara, na dan koncerta cena na blagajni SKC Fabrike biće 2.500. Početak u 21.00.

Jedan od najcenjenijih indi rok bendova današnjice, njujorški trio Interpol, održaće koncert u nedelju 13. avgusta u rovu ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, u okviru evropske turneje "Turn On The Bright Lights Anniversary Tour". Na taj način će obeležiti 15 godina od izlaska debitantskog albuma, koji je prodat u više od milion primeraka i našao se na vrhu lista najpoznatijih muzičkih magazina.

P. N.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo