...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 6. do 12. novembra

06.11.2017.

Gorgoroth, Deca iz vode, Ulice protiv fašizma

.

Ponedeljak 6. oktobar

Predstava "Naše mesto" na repertoaru je Srpskog narodnog pozorišta u 20.30h. "Naše mesto" je autorski projekat o Novom Sadu. Reditelj je Bogdan Janković, igraju Nikolina Spasić i Milan Novaković.

Black metal bend Gorgoroth vraća se u Srbiju povodom specijalne jubilarne turneje, kojom obeležavaju 25 godina postojanja. Bend će na koncertu u klubu The Quarter izvesti presek numera iz svoje celokupne karijere u kojoj su objavili deset studijskih albuma. Osim njih nastupaju i Gehenna, Amken i Sekhmet. Ulaznica košta 2.500 dinara

Sreda 8. oktobar

Udruženje novinara "Eko vest" organizuje panel diskusiju "Kako se baviti zelenom ekonomijom u Srbiji", u 12 sati u Medija centru Vojvodine (Zmaj Jovina 3/1). Cilj diskusije će biti da se odgovori na nekoliko važnih pitanja koja se tiču zelene ekonomije – od toga šta predstavlja koncept cirkularne ekonomije, kako ga razvijati kod nas do toga koji su benefiti ove ekonomije. Biće predstavljeni i primeri dobre prakse, kao i koliko i na koji način je ova tema prisutna u medijima.

Četvrtak 9. novembar

Nikola Nešković je kantautor iz Velikog Gradišta, koji živi i radi u Novom Sadu. Poznat je i kao (izmenavremena) i Wystan Whitman. Autorske pesme stvara od 2000. godine, za nezavisne izdavačke kuće u regionu, Francuskoj i SAD (brlog records, Floorcollapsing, Infinite Lute, myhand.thanx records, etiketa 4, pop depression). Na koncertu u clubu Owl Nikola će izvesti pesme sa aktuelnog EP-ija "Zapevaj" i svoje stare i buduće hitove. Ulaz je besplatan.

Šta je građanstvo? Koji su mu teorijski i istorijski izvori i kako se ono oblikovalo u različitim nacionalnim kontekstima? U kakvom su odnosu kultura i građanstvo, i kako je kultura postajala predmet građanskih prava? O ovim i sličnim pitanjima će se u CK 13 razgovarati povodom knjige "Antropologija građanstva" sa autorkom Jelenom Vasiljević, Milivojem Bešlinom, Aleksejem Kišjuhasom i Srđanom Radovićem, uz moderaciju Krisztine Rácz. Početak je u 19 h.

Petak 10. novembar

Specijalni koncert povodom 30 godina od objavljivanja kultnog albuma EKV 19live86 - Live in Kulušić! i 23. godine smrti Milana Mladenovića. Sviraju Deca iz vode (EKV tribute band project) i Ivan Ranković Raka, bubnjar EKV od 1985. do 1987. Karte su u pretprodaji po ceni od 400 dinara u GIGS TIXu, dok će na ulazu biti 500 dinara.

Blues rock bend Cotton Pickers sviraće u domu b-612. Pobedili su na Zaječarskoj gitarijadi 2011. i objavili debi album "Slaughterhouse Blues" godinu dana kasnije. Kao gosti na ovom koncertu sviraće momci iz novosadskog benda UV. Ulaznica košta 300 dinara, početak je u 21h.

Subota 11. Novembar

Koncert Ulice protiv fašizma održava se po 17. put u Novom Sadu, u SKCNS Fabrika. Sviraju Fakofbolan, Mašinko, Bad Habit, Fiskalni Račun i Become As One. Do 20h ulaznice koštaju 400 dinara, posle toga cena je 500 dinara. Kupovina ulaznica je isključivo na dan koncerta, na blagajni SKCNS Fabrika. Prethodno će u 18h u istom prostoru biti održano predstavljanje knjige Igora Jovanovića i Igora Šaponje "Bili smo samo brojevi – Istrani u koncentracijskim logorima u Drugome svjetskom ratu”.

Pet godina rada novosadski stoner rock/sludge metal bend Northern Revival proslaviće koncertom u CK 13. Tokom pet godina rada odsvirali su veliki broj koncerata u zemlji i regionu, a objavili su i i album “Life Survival Tips”. Osim njih te večeri u CK 13 sviraće i bendovi Let The Cigar Die (Mađarska) i Leaf (Kula).

Bendovi Bunker 13 i TetraPank sviraće u Gerila baru. Kako je najavljeno, očekuje se neponovljiva i energična punk-rock predstava, nabijena ogromnom količinom pozitivne energije i potkrepljena dobrim zvukom.

Nedelja 12. novembar

Pozorišna predstava "Opsednuti" igra se u Pozorištu "Promena". Predstava je nastala je po motivima komada "U Edenu, na Istoku" Borislava Pekića. Komad je napisan 1971. i reč je o optimističnoj farsi koja se odigrava između progonitelja i progonjenog "u azilu za umobolne, ali ne samo u njemu", kako navodi Pekić. Adaptacija i režija Nikola Končarević, igraju Milan Kolak, Aleksandar Milković, Dimitrije Aranđelović, Stefan Beronja i Momčilo Miljković.

 

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo