...
TRENUTNO13:45 - 14:00Prava stvar

Kultura

Nedeljni vodič od 28. februara do 6. marta

28.02.2022.

Dobro se pripremite za ovu nedelju jer nam početak marta donosi dosta zanimljivih događaja.

.

Ponedeljak, 28. februar 

U okviru ciklusa "Antologija filma" u Zenit Booksu vas očekuje projekcija filma "Ulica", Federika Felinija. "Ulica" ne spada među duhovitije Felinijeve filmove, to je film o dobroti, grehu i iskupljenju. Đulijeta Masina, kasnije Felinijeva supruga, ostvarila je jednu od najvećih ženskih uloga na filmu ikada. Entoniju Kvinu se osladio mediteranski duh, pa je i on briljirao u ulozi cirkuskog snagatora. Celokupna atmosfera filma predstavlja alegoriju cirkusa, karakterističnu za mediteranske narode, koji i jeste centralna zajednica u filmu. Početak je u 19.30.

Utorak, 1. mart 

Yes Club Serbia vas poziva na jezičku razmenu u Ernesto kafeu. Kako kažu organizatori, vežbaćete jezike sa ljudima iz celog sveta, steći nove prijatelje i odlično se zabaviti. Koordinatori će vas dočekati i upoznati sa simpatičnim ljudima u veoma prijateljskoj i zabavnoj atmosferi. Početak je u 17 časova.

Sreda, 2. mart 

Drugo "Džem" session izdanje očekuje vas u KC Labu. Uz vas će biti grupa muzičara različitih pozadina. Očekujte spontano muziciranje koje će trajati nekoliko sati. Na repertoaru će se naći rok, alternativa, fank, džez i izvorne pesme. Početak je u 19 časova.

Četvrtak, 3. mart 

The Bad Week svira u KC Labu. Doživite novosadski country blues uz Strahinju Jajića (vokal i gitara),
Stefana Stefanovića Gileta (usna harmonika) i Danijela Seethalera (bubnjevi). Upad je 200 dinara, a početak u 20 časova. 

Čitalački kutak EUS Novi Sad vas poziva na diskusiju o knjizi "Dina" u Zenit booksu. Ovog meseca se diskutuje o romanu "Dina", klasiku SF literature koji je napisao Frenk Herbert. Roman pokreće zanimljiva religijska, društvena i ekološka pitanja, a po njemu je nedavno snimljen i film. Početak je u 18 časova.

Petak, 4. mart 

Šlagvort nastupa u Peru. Šlagvort izvodi muziku iz poznatih domaćih i stranih filmskih ostvarenja. Od filmova poput "Lion King", "James Bond", "Hair", "Moulin Rouge!" do "Balkan ekspres", "Nacionalna klasa", "Toma"... Ulaz je slobodan, a početak je u 21 čas. 

Pero Defformero svira u Gerili. Čuveni novosadski folk-metal bend održava "Oproštajni koncert (od pandemije)". Upad je 800 dinara, a početak u 22 časa.

Clarkent, Nemax i Tijana Kabić vrte u klubu Tunnel. Clarkent, poreklom iz Rumunije, je kao muzički producent za kratko vreme stekao svetska priznanja i radio sa najvećim imenima na sceni (Marco Carola, Seth Troxler, The Martinez Brothers, Jamie Jones, Luciano, Richie Hawtin, Paco Osuna itd). Osnovao je 2020. godine izdavačku kuću HEAROES, za koji su potpisali svi važniji deep tech/minimal artisti. Upad do ponoći je 400 dinara, a nakon toga 600. Početak je u 23 časa.

Subota, 5. mart 

Krešo Bengalka nastupa u Gerili. Krešo je reper iz Splita. Debitovao je 2012. na prvom albumu Kiše Metaka, dok se publici premijerno predstavio singlom "Konan". Objavio je četiri samostalna albuma, od kojih je poslednji "Klub navijača" iz 2020. Upad je 800 dinara, a početak u 22 časa.

Bend Nemanja svira u KC Labu. Nemanja je projekat iza kojeg stoji Luka Šipetić, muzičar aktivan u bendovima Para Lele i NLV. Pored njega, članovi benda su i Matej Perić (bubnjevi), Karlo Lugarić (udaraljke), Laura Matijašević (bas) i Ana Kovačić (saksofon, sintisajzer). Nemanja iza sebe ima dva albuma - Tarot funk i Cosmic disco. Upad je 400 dinara, a početak u 20 časova.

Neman, Forgotten Scream i Pustoš nastupaju u klubu Dvorište. Neman je sastav iz Beške, a masni riffovi su njihova hrana. Forgotten Scream je petorka iz Zrenjanina koja u svojoj muzici kombinuje više modernih pravaca metala, kao što su metalcore, djent i melodic death metal. Pustoš je tročlani bend iz Inđije koji, kako kažu, svira epski atmosferični blek metal. Organizatoti nisu naveli cenu karata. Početak svirke je u 20 časova.

Predstava "B(j)egunci" vas očekuje na Novosadskom sajmu. Vi odlučujete koga od likova ćete pratiti. Vi odlučujete na kojoj ćete sceni biti. Pronađite odgovor na jedno od najaktuelnijih pitanja – zašto odlazimo iz zemalja u kojima smo rođeni? Karta je 500 dinara, a početak u 20 časova.

Shoplifters i Still Bleeding nastupaju u Domu b-612. Still Bleeding je nedavno izbacio svoje najjače izdanje do sada, EP "Antagonize", samouvereno kombinujući surf, punk-rock i hardcore. Poslednji koncert u Novom Sadu Lifteri su održali pre dve godine, u samo predvečerje pandemije koronavirusa.
U međuvremenu su radili na novom materijalu, a publika će, pored standardnih koncertnih favorita, moći premijerno da čuje i nekoliko novih pesama.
 Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

The Doors tribute bend svira u Lazinom teletu. The Doors Riders je nova tribute atrakcija iz Kragujevca sa mnogo pozitivnih kritika i nastupa širom Srbije i regiona. Stvaraju zvuk, ambijent i realistični osećaj 60-ih godina prošlog veka koji publiku vodi u vreme hitova legendarnih kalifornijskih rok ikona. Na koncertu će izvesti čuvene hitove Dorsa: When the musics over, Break on through, La Woman, People are strange, Light my fire, Riders on the storm, Roadhouse blues, Touch me, Soul kitchen, Hello I love you i ostale. Upad je 400 dinara, a početak u 22 časa.

Nedelja, 6. mart 

Barcelona Gipsy balKan Orchestra nastupa na Novosadskom sajmu. Barcelona Gipsy balKan Orchestra je bend koji svojom muzikom spaja džez, romsku, klezmer i druge vrste muzike, a uticaje crpi iz tonova Istočne Evrope, Južne Amerike, Španije i Bliskog istoka, od večnog klasika Severne Makedonije "More Sokol Pie" do sicilijanskog folklora u "Cu Ti Lu Dissi". Karta je 1500 dinara, a početak u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su filmske projekcije, stand up večeri, koncerti i žurke.

  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Y2K
  • 15:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo