...
TRENUTNO10:10 - 10:30Pesma dana

Kultura

Nedeljni vodič od 27. decembra do 2. januara

26.12.2021.

U novogodišnju nedelju ulazimo sa dosta zanimljivih događaja, pa se spremite da u 2022. godinu uđete u vrhunskom raspoloženju. Detaljniju najavu onoga što vas očekuje 31. decembra uveče, objavićemo u četvrtak.

.

Ponedeljak, 27. decembar 

U Crnoj kući biće predstavljeno istraživanja stavova Novosađana o beskućništvu. Kako vidimo (ili ne vidimo) ljude u beskućništvu? Po čemu ih prepoznajemo/razlikujemo? Da li ih poznajemo? Kako razumemo njihovu životnu situaciju? Kako se odnosimo prema njima? Koja rešenja vidimo? Koga vidimo kao deo rešenja? Rezultate istraživanja će predstaviti sociološkinje Ana Bilinović Rajačić i Jovana Čikić, koordinatorke istraživanja i saradnice na projektu "Svakodnevno je političko: pravo na slobodu od beskućništva" Omladinskog centra CK13. Početak je u 18 časova. 

U okviru ciklusa "Antologija filma" u Zenit booksu, biće prikazan film "Bekstvo". Nakon "Boni i Klajd" i "Pustare" na repertoaru je još jedan film o krimi parovima. Majstor Sem Pekinpo je režirao film, a scenario za "Bekstvo" napisao je maestralni Volter Hil, reditelj filmova "Ratnici podzemlja" i "Paklene ulice". "Bekstvo" je jedan od komercijalno najuspelijih Pekinpoovih filmova, ali i jedan od najboljih u žanru kriminalističkih akcija. Početak je u 19.30.

Utorak, 28. decembar 

Promocija knjige "Kako (ni)je propao rokenrol u Srbiji" biće održana se u Bulevar booksu. Ovo su dve knjige u jednoj. U prvom delu autor Duško Antonić kroz 17 poglavlja, polazeći od kratke istorije rokenrola u Srbiji, analizira šta se sa rok scenom dešavalo posle raspada Jugoslavije. Okosnica drugog dela knjige je izbor 100 najboljih srpskih albuma od raspada SFRJ u kom je učestvovalo 57 kompetentnih muzičkih kritičara, analitičara i umetnika raznih generacija koji su sačinili svoje liste najboljih 20 albuma. Početak je u 18 časova.

Predstava "Ovde niko nikoga ne sluša" odigraće se u KC Labu. "Ovde niko nikoga ne sluša" je komedija nastala po motivima dela Danila Harmsa. Predstava se bavi pitanjem apsurda u Harmsovo vreme, ali i danas, kao i odnosom društva prema apsurdu. Pored toga, kroz predstavu se istražuje pojam slobode, kako umetničke, tako i slobode pojedinca u današnje društvu. Cena karte je 250 dinara, a početak u 18 časova.

U okviru "A fest" festivala, u Eđšegu će se održati koncert Laure Levai Aksin i Zorana Krajišnika. Na programu su dela Baha, Šuberta, Ljobea i Pjacole. Početak je u 19 časova.

Sreda, 29. decembar 

Country blues band The Bad Week nastupa u KC Labu. Za dobru atmosferu biće zaduženi Strahinja Jajić (vokal i gitara), Stefan Stefanović Gile (usna harmonika) i Danijel Seethaler (bubnjevi). Upad je 200 dinara, a početak u 19 časova. 

Novogodišnji humanitarni koncert biće održan se u Arhivu Vojvodine. Očekuje vas nastup hora Novosadske šmizle. Ulaz na koncert je humanitarnog karaktera, te će pre i posle koncerta biti prodajna izložba udruženja MNRO. Početak je u 18 časova.

Gerila pravi humanitarno veče pod nazivom "Humanitarna Gerila". Velika novogodišnja humanitarna akcija ima za cilj prikupljanje sredstava za Jovanu Štikovac i njeno lečenje. Sviraju Zgodni Mladi Odmetnici, Night Train i mlade snage iz Žablja - Majmunsko ostrvo, bend koji će premijerno nastupiti pred novosadskom publikom. Početak je u 21 čas, a ulaznica će biti vaša donacija.

Četvrtak, 30. decembar 

"Prednovogodišnji debakl" očekuje vas u Pozorištu mladih. "Prednovogodišnji debakl" plod je zajedničkog stvaralaštva glumačkog podmlatka Pozorišta mladih. Očekuje vas nesvakidašnji glumačko-pevačko-sviračko-didžejsko-scenski nastup. Cena karte je 600 dinara, a početak u 21 čas.

Alternativni cover bend Osmi dan nastupa u Lazinom teletu. Moćićete da čujete metal, rock, punk, rave, pop, techno, dance i još mnogo toga uz neizmerno mnogo energije. Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Petak, 31. decembar 

DJ Nikad kao Bane nastupa u Shamrocku. Nikad kao Bane se vraća za pult u Shamrocku i to za dnevnu žurku. Za ovaj događaj nema ograničenja, a rezervacije možete izvršiti na t0691151273. Početak je u 13 časova. 

KC Lab pravi novogodišnju žurku. Od muzike vas očekuju strani i domaći hitovi za đuskanje koji su obeležili prethodnih 50+ godina (Dance / Pop / Disco / Funk / RnB / Rock / Hip Hop / Latino + Čola kao poseban žanr). Za muziku su zaduženi Zharulja, Shoobz, Beathoven i El Wise. Očekuju vas piće dobrodošlice, bakini kolači i pite. Ulaz je 500 dinara i važi za ceo dan i celu noć.

Dnevna žurka i doček vas očekuju u Taproomu. Od 14 časova će DJ Zupany biti zadužen da zakuva atmosferu, a nakon njega dolazi DJ A:Cortex iz Kontakt ekipe da kompletira ceo događaj. Rezervacije su moguće putem sledećeg broja: 0628997217.

Novogodišnji žur organizuje Frida. Kako organizatori kažu, za muziku će se pobrinuti da bude što bolja, hitična i vesela. Vi samo treba da nabacite dobro raspoloženje, po koju šljokicu, a možete poneti i prskalice. Ulaz je slobodan, a početak je u 21.30.

Za Novu godinu i reprizu vas u Novosadskom sajmu očekuje GreeNYE, događaj Green Love festivala. Prvo veče će za muziku biti zaduženi Petar Dundov, Miloš Vujović i Ranchatek koji će vas sprovesti kroz magiju novogodišnje večeri. Za reprizu za miks pult staju dobro poznati Metodi Hristov, Lea Dobričić i Katalina. Dvodnevna ulaznica je 1490 dinara, dok je karta za jedan dan 990 dinara. Početak je u 22 časa.

Subota, 1. januar 

Guilty pleasure žurka vas očekuje u Gerili. Organizatori vas pozivaju da đuskate dok ne popadate i da nazdravljate dok ne zaboravite koliko su brzo proletele ove prethodne dve godine dve hiljade dvadesete. Karte su u prodaji u Gerila baru po 700 dinara. Početak je u 21 čas.

After Affair nastupa u klubu Tunel. Reprizu novogodinšnje noći možete da provedete uz After Affair koji čine dvojac Bonjasky & Ivan Z. Karte se prodaju na vratima, a cena je 400 dinara pre ponoći, i 600 posle toga. Početak je 23.

Nedelja, 2. januar 

Posle dočeka i reprize red je da malo odmorite i spremite se za događaje koji nas očekuju u novoj, 2022. godini.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Besplatan program kreativne inkubacije

Prvi ciklus programa LEVEL UP! biće realizovan tokom aprila i maja u formi dvočasovnih interaktivnih online radionica kroz pružanje alata, tehnika…

.

Finansiranje projekata kulturnog aktivizma

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) poziva pojedince i organizacije da se prijave na Drugi javni poziv i daju svoj…

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati "MusicQuake: The Most Disruptive Moments in Music"

PR i bend menadžerka Branislava Kolarov za ovu nedelju preporučuje knjigu koja bi mogla da bude interesantna svim ljubiteljima muzike.…

.

Vredi pročitati "Kada telo kaže ne"

Master menadžerka ljudskih resursa Kristina Bogatinović za ovu nedelju preporučuje doktora Gabora Matea i knjigu "Kada telo kaže ne".

.

Dungeons & Dragons: Od skromnog početka do kulta

"Dungeons & Dragons" je društvena igra koja je svoje korene imala pre gotovo pedeset godina, ali i dalje privlači ljude…

  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo