...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 27. avgusta do 2. septembra

27.08.2018.

Kišni početak nedelje razvedriće zanimljivi događaji....

.

Ponedeljak, 27. agvust

U Kulturnom centru LAB biće održan Jazz Jam Session, pa će svi ljubitelji džez muzike kišni ponedeljak moći da zamene romantičnom atmosferom. Od ljudi koji će činiti ekipu za sada je najavljen Boris Hložan na gitari. Za sve ostale informacije morate posetiti KC Lab. Početak je u 21 sat.

Utorak, 28. avgust

Tribina o socijalnoj inkluziji pod nazivom "Otvoreno, iz iskustva" biće održana u knjižari Bulevar books. Govornici su osobe sa invaliditetom aktivne u društvenoj zajednici: Milesa Milinković, direktorka Filmskog festivala ''Uhvati film’’ Novi Sad i predsednica Kreativno afirmativne organizacije Parnas i Dušan Radivojević Lestat Gianni, osnivač neformalne grupe ''2 minuta tišine'' i bloger. Govornici će preneti svoje iskustvo i doživljaj socijalne inkluzije od detinjstva do danas, govoriće o preprekama na koje su nailazili, mogućnostima koje su iskoristili, predrasudama i informisanosti društva, mogućnostima i značaju sporta i izneti svoje mišljenje o neophodnim promenama u društvu kako bi se olakšao život dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u zajednici. Početak je u 19 časova.

Otvaranje izložbe pod imenom "Upotreba čoveka" biće održano u Kulturnom centru Novog Sada. U pitanju je izložba umetnika iz Hrvatske među kojima su Gilda Bavčevića, Martine Grlić i Vedrana Perkova. Početak je u 20 časova a izložba će trajati sve do 3. septembra.

Brod teatar nastavlja sa projekcijama u okviru Francuskog letnjeg bioskopa, na kome će ovoga puta biti prikazan film Tamara. Tamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila loše etikete koju je dobila od svojih vršnjaka u srednjoj školi, ona odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Dijego, najzgodniji dečko u školi i Tamara već vidi kako se šanse da opkladu dobije neumoljivo tope. Projekcija počinje u 21 čas.

Četvrtak, 30. avgust

Festival uličnih svirača vraća se u Podgrađe Petrovaradinske tvrđave. Kroz svoju novu formu – Gradić fest, pružiće priliku svim zainteresovanima da učestvuju u kreiranju nove umetničke i urbane sredine. Možemo da vidimo i čujemo mnogo zanimljivih izvođača među kojima su David Moreno, Bandakadabra, Mark di Giuseppe i mnogi drugi. Festival traje do 1. septembra.

Petak, 31. avgust

Festival uličnih svirača.

Drugo izdanje Pokretnice - festivala savremenog plesa i performansa stiže u SKCNS Fabriku. Ove godine na festivalu će puno prostora biti posvećeno improvizaciji. Biće organizovane višednevne radionice kontakt improvizacije sa Jurijem Konjarom, biće prikazani rezultati dosadašnjeg rada na projektu "Raspleši se" Jelene Alempijević i Jovane Rakić, koji se razvijao kroz metod improvizacije, kao i izvođenje kompozicije "Dualno obrazovanje" Filipa Đurovića, koja takođe koristi slobodnu improvizaciju, u verziji za plesače i muzičare. Biće organizovane i dve jednodnevne radionice koje će nam kroz improvizacijske vežbe omogućiti uvid u stvaralačke procese autorki navedenih projekata.

Subota, 1. septembar

Festival uličnih svirača.

Kraljica dark tehna DJ Rebekah stiže na Novosadski sajam u okviru Green Love Open Air žurke. Ljubitelji tehna moći će da uživaju sa njom do, kako to obično biva na tehno žurkama – do ranih jutarnjih sati. Ulaznice možete nabaviti po ceni od 990 dinara, a početak je u 22 sata.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. septembra

Čak tri zanimljiva festivala se ove nedelje održavaju u Novom Sadu - drugi Festival pomirenja, sedmo izdanje Novosadskog festivala knjige,…

.

Letnja festivalska ponuda preselila se u onlajn prostor

Iako pandemija koronavirusa ne jenjava, različita kulturna dešavanja ipak su pronašla put do publike. I pored malog broja manifestacija koje…

.

Galerija Matice srpske s vama kod kuće

U okviru kampanje "GMS s vama kod kuće" Galerija Matice srpske priredila je bogat program za ljubitelje umetnosti različitog uzrasta…

.

Razmišljaj o umetnosti na drugačiji način

Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku srpske umetnosti.…

.

Nedeljni vodič od 29. oktobra do 4. novembra

Pred nama je još jedna energična nedelja, prepuna zanimljvih događaja...

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. septembra

Interesantni događaji za doček jeseni...

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo