...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 25. aprila do 1. maja

25.04.2022.

Nadamo se da ste se odmorili za Uskrs jer vas do 1. maja očekuje veliki broj zanimljivih događaja.

.

Utorak, 26. april 

Humanitarni buvljak Pet connecta održava se u Škripi. Imaćete priliku da, u zamenu za donaciju, odaberete poklon za sebe ili svoje drage osobe, upoznate se sa radom udruženja, volonterima i saznate na koje sve načine možete da pomognete. Početak je u 17 časova. 

Sreda, 27. april 

Džem session vas očekuje u KC Labu. Sa vama će biti bubanj, bas, gitara, klavijatura, violina, perkusije i naravno vokali, a moguće i još poneki instrument. Početak je u 20 časova.

Stand up specijala Radomira Nestorovića "Bez pritiska!" je u Domu kulture. Ovaj specijal je premijerno izveden na 11. festivalu komedije StandUpFest 2021. godine i od tada se nalazi na redovnom repertoaru Standup.rs. Upad je 500 dinara, a početak u 20 časova.

Promocija Befem feminističkih medijskih programa očekuje vas u Bulevar booksu. Godinama unazad Befem radi na unapređenju vidljivosti žena u medijima i uticaju na kreatore medijskih politika da preuzmu odgovornost u ostvarenju rodne ravnopravnosti i ženskih prava kroz promenu raspodele moći u društvu, koja se oslikava u javnom i medijskom prostoru. Kroz razvijanje medijskih programa analiziraju se načini na koje su žene uključene/isključene u javnim prostorima, reprezentacijske prakse i diskursi kojima mediji pribegavaju kada o ženama pišu. Početak je u 18 časova.

Predstava "Oni su hteli nešto sasvim drugo" igra se u Kulturnom centru Novog Sada. Predstava se bavi vršnjačkim nasiljem među tinejdžerima i namenjena je kako učenicima osnovnih i srednjih škola, tako i njihovim roditeljima i profesorima. Karta je 250 dinara, a početak u 20 časova.

Četvrtak, 28. april 

E-play svira u Domu kulture. Uprkos pandemijskim okolnostima, bend je sve vreme veoma aktivan. Beogradski E-play je bio izabran da predstavlja Srbiju na jednom od najvećih i najuticajnijih evropskih muzičkih festivala Eurosonic Noorderslag (ESNS), dobili su nagradu za pesmu godine za "Slobodu", a dobili su nagradu za pesmu godine od RTS-a i za pesmu koju su radili sa Bajagom "Hotel Jugoslavija". Nakon serije uspešnih koncerata dolazi ponovo u Novi Sad. Prvih 100 ulaznica su u prodaju po promo ceni od 900 dinara. Nakon toga će iznositi 1.100, a na dan koncerta biće 1.300 dinara. Početak je u 21 čas.

U Kreativnom distriktu počinje trodnevni program EPK-a "Zastave budućnosti". Mladi umetnici će u "Zastavama budućnosti" stvaralaštvom preoblikovati obnovljeni Kreativni distrikt. Tri dana će, sa više od 70 događaja, plesom, performansima, predstavama, aktivacijama, izložbama, koncertima i radionicama oživeti prostor autentičnog industrijskog nasleđa Novog Sada. 

Hardcore i metalcore svirka vas očekuje u CK13. Nastupaju Escalate iz Budimpešte, Bronze iz Beograda i Ground Zero iz Novog Sada. Upad je 500 dinara, a početak u 20 časova.

Dragon's Fuel održava koncert u Kulturnom centru Novog Sada. Sastav će ovom prilikom promovisati novi album. Dragon's Fuel čine Predrag Okiljevic (saksofon), Voja Savkov (saksofoni), Ivan Burka (vibrafon/marimbiska), Marko Ćurčić (bas) i Lav Kovač (bubanj). Početak je u 20 časova.

EKV tribute bend IQV nastupa u Gerili. Karte su u pretprodaji 300 dinara, dok će na dan svirke biti 500. Početak je u 22 časa.

Žurka Gajbatron vas očekuje u KC Labu. Na putovanje od Čigaka do Detroita povešće vas Locust sa svojim vokalnim, komercijalnim i ug hausom, i Vida sa svojom selekcijom ebm-a, tehna i broken beata. Upad je 200 dinara, a početak u 20 časova.

Petak, 29. april 

Winamp 2.0 Party vas očekuje u KC Labu. Vrteće se RHCP, Bon Jovi, ABBA, Shakira, Dino Dvornik, Kool & The Gang, Britney Spears, 2 Pac, Lady Gaga, Oliver Mandić, RATM, Bad Copy, Avril Lavigne, Linkin Park, The Prodigy, Eminem, Guano Apes, Nelly Furtado i mnogi drugi. Upad je 250 dinara, a početak u 20 časova. 

Atheist Rap nastupa u Gerili. Upad je 1200 dinara, a početak u 22.30.

Open mic veče vas očekuje u Domu b-612. StandUP Comedy - Novi Sad u saradnji sa Domom b-612 najavljuje prvi open mic ove sezone, te ovim putem poziva sve ljubitelje komedije da podrže stvaranje novosadske stand up scene. Možete se prijaviti na: https://forms.gle/eysd2pauGo5nGCMy5. Karte se prodaju u Mungosu i koštaju 200 dinara. Početak je u 20 časova.

Beogradski doom metal bend Rain Delay svira u CK13. Početak je u 21 čas, dok cena karata nije navedena.

Mutanti nastupaju u Domu kulture. Ova grupa muzičara se skupila prvenstveno da bi se dobro zabavljala i testirala dokle muzika može da ide. Osnovno pravilo je da nema proba već se sve dešava isključivo na bini. Njihovo iskustvo i virtuoznost im i dozvoljavaju taj nivo spontanosti. Neretko pozovu i nekog gosta iznenađenja da obogate svoj već energični nastup. Kako kažu organizatori, možete očekivati disko fanki repertoar sa gomilom pesama koje niste imali prilike baš dugo da čujete. Upad je 500 dinara, a početak u 22 časa.

Subota, 30. april 

Vroom nastupa u Domu kulture. Članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 60 pozorišnih predstava, kao i za brojne performanse, događaje, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Neki od ovih muzičko-scenskih projekata bili su najuspešniji u Srbiji kako u pogledu broja gledalaca tako i u pogledu dodeljenih umetničkih nagrada. Dobitnici su brojnih priznanja od kojih se izdvajaju "Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku" 2013. godine, nagrada "Davorin Popović" i "Izvođač godine TV Metropolis" 2006. Upad je 500 dinara, a početak u 22 časa.

Malignant, From Another Mother, Polywhy i Jevadh sviraju u Domu b-612. Malignant je metallic hardcore bend iz Atine, From Another Mother je zagrebački prog rock/punk fusion trio, Polywhy je mathcore/noise bend iz Novog Sada, kao i Jevdah koji sviraju post/progressive metal. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

X-Coast i DJ Rada vrte u Tunnelu. produkcije X-Coasta, zajedno sa njegovom sposobnošću da se bez napora provlači kroz različite žanrove i muzičke stilove, donele su umetniku divnu reputaciju na internetu i šire. DJ Rada dolazi iz undergrounda, i zajedno sa X-Coastom stvara prepoznatljiv zvuk koji uvek nađe put do publike. Upad do ponoći je 400 dinara, nakon toga je 600. Početak je u 23 časa.

Throwback party vas očekuje u KC Labu. Kao i što samo ime žurke kaže, DJ El Wise vas vraća kroz muzičke dekade, uz pesme koje smo voleli, a i dalje volimo da čujemo i pevamo. Na video bimu se gleda Sunđer Bob dok se sluša sve od Whitney Houston do Kanye Westa. Upad je 200 dinara, a početak u 20 časova.

Veče dron muzike je u CK13. Nastupaju YVITH (NS), HANNES B. (Vienna), Ivan Ilić i Tinnitus (BG). Pored toga, očekuju vas Dron izložba Darka Jovanovića i Dron interaktivni-jestivi performans - "Torta u obliku glasačkog listića". Ulaz se plaća putem donacije. Na ulazu će biti postavljna kutija za donacije. Sva prikupljena sredstva se koriste isključivo za troškove organizacije narednih događaja udruženja "Veče dron muzike". Početak je u 20 časova.

Nedelja, 1. maj 

Rita Moss, Casillas i Flatlander sviraju u CK13. Rita Moss je punk noise duo (bubnjevi i bas) iz Atine, aktivan od 2009. godine. Izdali su četiri studijska albuma, a njihovu muziku karakterušu fuzz bass, kreativni i potpuno opskurni ritmički paterni, duhoviti vokali i eksplicitni tekstovi. Casillas je četvoročlani noise rock bend iz Novog Sada. Aktivni su na underground muzičkoj sceni od 2012. godine. Flatander je ekipa starih vukova iz raznih bendova (Face it, Whorses, Doy me kokosh). Prže doomsday instrumental rock. Upad je 400 dinara, a početak u 20.30.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Besplatan program kreativne inkubacije

Prvi ciklus programa LEVEL UP! biće realizovan tokom aprila i maja u formi dvočasovnih interaktivnih online radionica kroz pružanje alata, tehnika…

.

Finansiranje projekata kulturnog aktivizma

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) poziva pojedince i organizacije da se prijave na Drugi javni poziv i daju svoj…

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati "MusicQuake: The Most Disruptive Moments in Music"

PR i bend menadžerka Branislava Kolarov za ovu nedelju preporučuje knjigu koja bi mogla da bude interesantna svim ljubiteljima muzike.…

.

Vredi pročitati "Kada telo kaže ne"

Master menadžerka ljudskih resursa Kristina Bogatinović za ovu nedelju preporučuje doktora Gabora Matea i knjigu "Kada telo kaže ne".

.

Dungeons & Dragons: Od skromnog početka do kulta

"Dungeons & Dragons" je društvena igra koja je svoje korene imala pre gotovo pedeset godina, ali i dalje privlači ljude…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo