...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 23. do 29. oktobra

22.10.2017.

Filmski front, M.O.R.T, Ben Kaplan, Mortal Kombat, Cro-Mags...

.

Ponedeljak 23. oktobar

Autarcie je strateška igra u kojoj se, tokom 50 minuta, četiri plesačice prepuštaju neobuzdanom ritualu, između plesa i slobodne improvizacije. Predstava savremenog plesa pod nazivom "Autarcie" održaće se u SKCNS Fabrici, početak je u 20 časova. Ulaznice će koštati 300 dinara i prodaju se na biletarnici SKCNS Fabrike.

Sreda 25. oktobar

Posle dužeg vremena Azil 5 ponovo svira u Novom Sadu. U najavi koncerta stoji i ovo: "tužna vest je da vam je ovo možda poslednji put da možete da nas čujete u ovakvom agregatnom stanju. Da, istina". Da li je zaista tako saznaćete u Gerila pabu, ulaz je besplatan, početak u 21 čas.

Četvrtak 26. oktobar

Svečano otvaranje 15. izdanja Međunarodnog filmskog festivala kratkometražnih filmova Filmski front. Pod parolom "No signal" tokom tri dana biće prikazano više od 50 filmova, podeljenih u dve selekcije. Osim glavnog programa, tu su i filmske radionice, filmovi van konkurencije i druženja u PUBeraju.

M.O.R.T, beskompromisni punk - blues band iz Sinja (Hrvatska) nastupa u Firchie Think Tank Studiju. Do sada su u karijeri objavili tri albuma i održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori.  Ulaznice za ovaj koncert možete kupiti na svim prodajnim mestima sistema GIGS TIX, pretprodaja 300 dinara, na ulazu 400 dinara.

Predstava "Naše mesto" igra se u Srpskom narodnom pozorištu, početak je u 20.30. Autorski projekat u režiji Bogdana Jankovića nastao je iz duboke potrebe da se na jedan razigran način progovori o gradu koji se guši pod pritiskom raznolikih klišea i predstava o sebi i stalne iskonske potrebe za uobličenjem posebnosti sopstvenog identiteta. Koristeći lične priče glumaca, ali isto tako literaturu, istorijske činjenice i materijal prikupljen putem intervjua, ova predstava govori o Novom Sadu, našem mestu i nama samima.

Petak 27. oktobar

Kanadski trubadur Ben Kaplan sa svojim bendom The Casuel Smokers održaće koncert u klubu Firchie Think Thank Studio. Početak je u 21 čas, a ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 400 dinara (ograničen kontigent) na prodajnim mestima Eventima Serbia, GIGS TIX-a i DD Ticketsa. Regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 600, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 800 dinara.

Subota 28. oktobar

Tradicionalni jesenji novosadski koncert benda Mortal Kombat održava se u klubu The Quarter. Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 600 dinara (Gigstix, Mungos, Shamrock bar), dok je cena na ulazu 800 dinara. Kao specijalni gosti sviraće članovi kultnog pank benda NBG.

Koncert kubansko-brazilske muzike nastale u periodu između 1930. i 1960. godine prošlog veka, u aranžmanima za kvintet koje je napisao Aleksandar Dujin, održava se u Novosadskoj Sinagogi. Nastupaju: Nevena Reljin – vokal, Aleksandar Dujin – klavir, Ervin Malina – kontrabas, Petar Radmilović – bubanj, Dragan Kozarčić – truba i Vojislav Savkov – saksofon. Specijalni gost - Lazaro Del Toro Vega (perkusije). Cena ulaznica je 500 dinara i mogu se nabaviti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2) radnim danima od 8 do 14 časova.

Ekipa koja ove godine proslavlja dve decenije postojanja, okupljena pod imenom Drum’n’zez, nastupa u Gerila pabu. Svaka njihova svirka je cirkus za sebe, jedva stanu na binu, ali i pored toga uspeju da se razđuskaju i da razmrdaju prisutne. Početak u 22 časa.

U SKCNS Fabrici održava se diskusiona tribina "100 godina Oktobarske revolucije: povod, nasleđe, perspektive". Govoriće dr Nevena Jevtić, docentkinja na Odseku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu; Nikola Vukobratović, glavni urednik hrvatskog izdanja Le Monde diplomatique i Vojislav Martinov, kustos, istoričar na Odeljenju za savremenu istoriju Muzeja Vojvodine. Moderator diskusije biće Miloš Perović, sociolog. Ulaz je slobodan, početak u 19 časova.

Predstava "Ručni rad ili Tajna jednog pisma" igra se u Pozorištu Promena (Akademija umetnosti u Novom Sadu, Đure Jakšića 7). "Ručni rad ili Tajna jednog pisma" je krimi crna komedija o ljubavi i tri žene. Prvoj ženi potrebna je mušterija za ilegalni posao kojim se bavi. Drugoj ženi potrebne su usluge prve zbog problema sa mužem. Trećoj ženi potreban je muškarac i to baš onaj koji je problem drugoj. Po motivima komada "Ručni rad" Žan Klod Danoa, predstavu je režirao Nikola Končarević. Rezervacije karata na teatarpromena@gmail.com, cena ulaznice je 200 dinara.

Nedelja 29. oktobar

Posle dužeg vremena ponovo na velikoj sceni "Jovan Đorđević" SNP-a gostuje mjuzikl "Cigani lete u nebo" u režiji Vladimira Lazića. Uloge: Ljiljana Stjepanović(Izergil), Milena Vasić (Rada), Ivan Bosiljčić (Lojko - Zobar), Dragan Vujić, Milan Tubić, Nikola Bulatović, Milan Antonić, Zoran Babić, Žarko Stepanov, Veselin Stijović, Desimir Stanojević i drugi. Učestvuju i hor, balet i orkestar Pozorišta na Terazijama. Osnov za priču je pripovetka Maksima Gorkog "Makar Čudra". Mjuzikl je imao ogroman uspeh u filmskoj verziji, takođe pod naslovom "Cigani lete u nebo".

Jedno od najuticajnijih svetskih imena hc/punk muzike, Cro Mags, dolazi u SKCNS Fabriku. Nastali u Njujorku daleke 1981. godine Cro Mags su sa prva dva albuma pomerili granice i postavili neke nove standarde. Direktno su odgovorni za nastanak metal-core pravca pošto su prvi počeli da kombinuju zvuke metalskih gitara kroz punk/hardcore muziku. Lokalna podrška biće bendovi First Flame i War Engine. Ulaznice se nalaze na prodajnim mestima Gigstixa, te u CD Shopu "Mungos" kao i u "Crnoj ovci" dok se u Beogradu mogu kupiti u Music shopu "Felix" (TC Sremska) i FFF tattoo studiju (Bul.Despota Stefana 39). Pretprodajna cena je 1.600, a na vratima Fabrike, na dan koncerta 1.900 dinara.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo