.
Trenutno
Strip o vedač
 Petar Klaić i Dušan Majkić
Kultura

Nedeljni vodič od 23. do 29. jula

23.07.2018.

Poslednja nedelja jula u bojama izložbi, radionica i dobrog provoda...

.

Ponedeljak, 23. jul

Uigrani radijski dvojac Đorđe i Damir u dvorištvu Crne kuće čitaće odlomke iz knjige Remona Kenoa "Stilske vežbe." Remon Keno rođen je u Avru 1903. godine, a stihove je počeo da objavljuje sa nepunih 17 godina. On od početka svoje književne karijere ispoljava odvratnost prema pisanom jeziku, jeziku iz biblioteka, koji po njemu nema više veze sa živim francuskim jezikom kojim ljudi zapravo govore. Keno se opredeljuje za ovaj drugi i iz njega unosi u svoje pesme mnoge reči, nove izraze i stilske obrte. Tako je izgradio poseban, svoj stil, do tada nepoznat u francuskom pisanom jeziku. Početak je u 21 čas.

Utorak, 24. jul

Peđa Okiljević na saksofonu, Marko Čurčić na basu i Aleksandar Škorić na bubnjevima napraviće letnju atmosferu u Omladinskom centru CK13. Ovaj kul trio svojom muzikom će kod svih posetioca probuditi harmoniju sunca i meseca i podsetiti ih na zvuk talasa i mora. Ako ste godišnji odmor već iskoristili, ovo je odlična alternativa. Početak je u 21 čas, a ulaz je besplatan.

Sreda, 25. jul

Događaj pod imenom "Be and All Became" koji će biti održan u Crnoj kući, podrazumeva momka koji se zove Aleksandar Škorić, i njegov solo set na bubnjevima. Ako ste ljubitelji udaraljki, ovo je definitivno mesto na kom treba da budete. Početak je u 21 čas, a ulaz je besplatan.

Četvrtak, 26. jul

U Omladinskom centru CK13, biće održano neformalno okupljanje na kome će svi zainteresovani moći da učestvuju u komunikaciji kroz improvizaciju na perkusijama, a nisu isključeni ni melodijski instrumenti. Za učešće nije potrebno ni prethodno iskustvo ni muzičko obrazovanje, ali potrebna je aktivnost koja se zasniva na slušanju drugih i i igri kroz koju se generiše komunikacija u kojoj je izražen duh zajednice, a koja ostavlja dovoljno prostora za dinamiku individue. Učesnici takođe mogu sa sobom poneti i neke predmete, kao što su plastične kofe, konzerve ili plastične posude napunjene pasuljem, pirinčem ili kamenčićima. Takođe je poželjno da ponesete i olovke. Ulaz je besplatan, prijava nije neophodna, a početak je u 18 časova.

Petak, 27. jul

U okviru Muzičkog bioskopa koji će biti održan u CK13, ovaj put moći ćete da gledate snimke nastupa britansko-američkog sastava Fleetwood Mac. Bend je prošao kroz razne faze i postave, počevši kao bluz bend krajem šezdesetih predvođen gitaristom Peterom Greenom, potom Bobom Welchom, da bi tokom sredine sedamdesetih postao jedan od najpoznatijih pop-rok bendova u postavi sa Stevie Nicks i Lindsey Buckingam. Album Rumuors spada u osam najprodavanijih albuma svih vremena. Snimci koje ćete moći da vidite pratiće sve tri faze ovog benda. Ulaz je besplatan, a početak je u 20.30.

Ljubitelje trap zvuka koji su jedva dočekali da ovaj žanr zaživi u Srbiji, čeka prava poslastica. U domu b-612 biće organizovana trap/rap žurka pod nazivom "Enter the Panzerdome" na kojoj će nastupiti Dj Eflo, Xena i Panzer. Početak je u 21 čas, a ulaz je 200 dinara.

Subota, 28. jul

Nastavlja se letnja sezona žurki Party like it's 1999 koja se održava u Firchie Think Tank studiju. Ovaj put u goste stiže mlada dama DJ Emina. Ona je publici poznata od ranije sa Masks Off zurki, a zajedno sa Hakuna Matata momcima DJ Moooka & Lock'd garantuje nezaboravan letnji provod. Imaćete priliku kao i uvek da plešete uz najveće RnB, Hip Hop, Trap & Dancehall hitove do ranih jutarnjih sati. Početak je u 22 časa, dok će ulaz pre ponoći biti 200, a nakon ponoći 300 dinara.

Nedelja, 29. jul

U okviru Dana akt fotografije u Galeriji mladih "Macut" (SPENS) otvara se izložba akt fotografije "Dodiri" autora Gorana Kukića iz Sarajeva. Autor je do sada izlagao samostalno desetak puta u Sarajevu, Beogradu, Somboru, Trebinju, Zemunu, Herceg Novom i ovo je njegova prva samostalna izložba u Novom Sadu gde će biti izložene fotografije velikog formata. Početak je u 19.30.

.
Studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu Tea Vukadin  preporučila nam je za ovu nedelju zanimljivu knjigu. U pitanju je "Umetnost…
.
Program "OneBeat Balkans" koji okuplja 15 društveno angažovanih muzičara i muzičarki iz balkanskih država i Amerike, biće u…
.
Iskoristite prolećno vreme u februaru dok još traje, da uživate u šarolikim događajima..
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?