...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 22. do 28. avgusta

21.08.2022.

Ova nedelja startuje u nešto slabijem ritmu, ali već od srede vas očekuju zanimljive žurke, svirke i festivali.

.

Sreda, 24. avgust 

Dom b-612 organizuje petodnevni "Egzit" festival kao poslednji događaj u Miletićevoj. U sredu vas očekuje jam session, u četvrtak nastupa Dabiška, a u petak Vukašin Đelić, Pneumatik trio i Segregator X. U subotu vrti Nadjuledj, a tu je i guilty pleasure žurka. Poslednjeg dana nastupaju Neuspeh, Skotni Vrag i Hadži Potter. Ulaz za sve dane zatvaranja je dobrovoljna donacija kako bi ekipa iz Doma prikupila bar nešto para i imala sredstva za novi prostor. Početak je u 20 časova.

Stand up show Srđana Dinčića "U procesu" očekuje vas u Domu kulture. Ovo je peti po redu specijal Srđana Dinčića, jednog od pionira stand up scene i člana organizacije Standup.rs od samih početaka. Karta je 1.000 dinara, a na dan nastupa iznosiće 1200. Početak je u 20 časova.

Radionica "Mentalno zdravlje u društvu - Kakva smo podrška jedni drugima?" očekuje vas u omladinskom centru OPENS. "Na prvoj radionici posvećenoj mentalnom zdravlju ćemo pričati o tome kakva smo podrška jedni drugima i šta očekujemo od sebe, naših prijatelja i porodice kada se bavimo mentalnim zdravljem; da li možemo da zajedno razbijamo stigmu koja i dalje postoji u našem društvu kada govorimo o ovoj temi? Svakako, ovo je i prostor gde ćeš čuti iskreno pitanje "Kako si?" i na njega moći iskreno da odgovoriš." Prijave za radionicu su na https://bit.ly/StaKazesCZOR. Početak je u 19 časova.

Četvrtak, 25. avgust 

Language exchange club održava se u Radio cafeu. Kako kažu organizatori, vežbaćete jezike sa ljudima iz celog sveta, steći nove prijatelje i odlično se zabaviti. Početak je u 20 časova.  

Novo izdanje Festivala uličnih svirača počinje tradicionalnom povorkom sa lutkama i bubnjarima, koja od 19.30 ispred Banovine kreće do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. U naredna tri dana očekuje vas veliki broj koncerata i pratećih sadržaja, pored ostalih u Novi Sad stižu Fantom, Porto Morto, Đutko i plodovi zemlje, Bandakadabra, Uroš Đurić, Neke Face, Niko Nikolić i mnogi drugi.

Četvorodnevni Pasaž fest održava se u pasažu kod Zmaj Jovine 22. U toku četiri dana posetioci će imati priliku da posete četiri izložbe, pogledaju jednu pozorišnu predstavu, izbor iz selekcije dva filmska festivala, poslušaju dva govorna programa i dva muzička koncerta. Otvaranje je od 18 časova. 

Petak, 26. avgust 

Guilty pleasure žurka održava se u ateljeu Kurucić na Petrovaradinskoj tvrđavi. Očekuju vas hitovi iz formalina koje svi volimo, iako su blam. Karte su u pretprodaji 600 dinara, a na dan događaja biće 800. Početak je u 21 čas. 

Kralj Čačka nastupa u Šodroš survivor kampu. Kralja Čačka, tj. Nenada Marića znamo kao muzičara, pesnika i slikara. Aktivistima i borcima za životnu sredinu i ekologiju je poznat kao podrška i saborac. Zajednica kampera mu ovom prilikom zahvaljuje zato što je stao i uz njih u borbi za spas pluća Novog Sada. Početak je u 20 časova.

U CK13 se održava benefit žurka Radija zajednice CK13 za Kuhinju solidarnosti NS. Kako kažu organizatori slušaće se muzika nastala iz zabranjenih dodira i poljubaca lepote i prljavštine, iz slavljenja i huljenja, ljubavi i neverstva, veličine i praznine. Upad je donacija. Prikupljene donacije biće usmerene Kuhinji solidarnosti NS kao podrška i pomoć u njenom radu i funkcionisanju. Početak je u 20 časova.

Subota, 27. avgust 

Albiwear organizuje izložbu radova i garderobe pod nazivom "Srca, cvetići i tužni smajlići". Na izložbi će biti prikazani plakati i platna različitih dimenzija, kao i odevni komadi pregaženi grubim nanosima boje u spreju. Srca, cvetići i tužni smajlići su glavni motivi izložbe koji svojom repeticijom reflektuju progresivne oscilacije u dnevnom životu autora. Za muziku će biti zaduženi DJ-evi Dažbog i Torsat. Upad je 200 dinara, a početak u 16 časova. 

Fakir, Vladimir Aćić i DJ RaDa vrte u Borisovom ateljeu na PetrovaradiFantom, Porto Morto, Đutko i plodovi zemlje, nskoj tvrđavi. Početak je u 22 časa.

Letnji vintage/secondhand bazar očekuje vas u Diego cafeu. Početak je u 15 časova.

Nedelja, 28. avgust 

Pan American i Overdriven Dreams nastupaju u CK13. Pan American je umetnički alter ego američkog muzičara Marka Nelsona, jednog od osnivača kultnog post rok benda Labradford (Ričmond, Virdžinija). Muzika Labradforda spada u prvi talas onoga što danas nazivamo post rokom. Iako su neki bendovi iz tog perioda prolazili zapaženije u javnosti, njihova muzika je itekako odolela zubu vremena i nastavlja da utiče na širok krug muzičara. Od 1998, Mark Nelson je izdao 13 naslova za nezavisnu izdavačku kuću Kranky Records sa ciljem da istražuje odnose ritma i ambijentalne muzike sa jedne strane i semplovanja, kompjuterske tehnologije, daba, tehna i "klasične" rok ili džez instrumentacije, sa druge. Na koncertu u CK13 će promovisati poslednji album "Patience Fader". Overdriven Dreams nastoji da nepregledna zvučna polja fantazmagoričnih snova dobiju život. U tom procesu oslanja se pre svega na improvizaciju na gitari koju neretko koristi van standardne primene tog instrumenta, a uz pomoć oruđa poput bubnjarskih palica, radija, mobilnog telefona i ebow-a. Upad je 1000 dinara, a početak u 20.30.

Žurka Jutro održava se u The End klubu na Ribarskom ostrvu. Jutro je žurka na kojoj se oznojiš, plešeš, smeješ, zabaviš, zaljubiš i pre svega dobro provedeš. Upad je 300 dinara, a početak u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Besplatan program kreativne inkubacije

Prvi ciklus programa LEVEL UP! biće realizovan tokom aprila i maja u formi dvočasovnih interaktivnih online radionica kroz pružanje alata, tehnika…

.

Finansiranje projekata kulturnog aktivizma

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) poziva pojedince i organizacije da se prijave na Drugi javni poziv i daju svoj…

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati "MusicQuake: The Most Disruptive Moments in Music"

PR i bend menadžerka Branislava Kolarov za ovu nedelju preporučuje knjigu koja bi mogla da bude interesantna svim ljubiteljima muzike.…

.

Vredi pročitati "Kada telo kaže ne"

Master menadžerka ljudskih resursa Kristina Bogatinović za ovu nedelju preporučuje doktora Gabora Matea i knjigu "Kada telo kaže ne".

.

Dungeons & Dragons: Od skromnog početka do kulta

"Dungeons & Dragons" je društvena igra koja je svoje korene imala pre gotovo pedeset godina, ali i dalje privlači ljude…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo