...
TRENUTNO15:00 - 16:00Vaš DJ sat

Kultura

Nedeljni vodič od 20. do 26. novembra

20.11.2017.

Promocije, tribine, izložbe, radionice, koncerti, žurke...

.

Ponedeljak 20. novembar

Otherkin je bučni grandž-pop sastav iz Irske i sviraće u Firchie Think Tank studiju. Bend je krajem septembra objavio debi album "OK" za izdavačku kuću Rubyworks i krenuo na evropsku turneju. Ulaznica košta 500 dinara.

Projekcija dokumentarnog filma "Njen rat: Žene protiv islamske države" održava se u CK 13. Ovo ostvarenje uvodi nas u svakodnevni život Ženske odbrambene jedinice koju čine dobrovoljke iz gradova i sela pod konstantnom pretnjom ISIS-a. Cilj ovih borkinja pored zaštite svojih porodica je i stvaranje novog društva zasnovanog na feminizmu i socijalizmu. Nakon filma predviđena je neformalna diskusija o dokumentarcu i temama koje on dotiče. Film je titlovan na engleski jezik, a ulaz na projekciju je besplatan.

Utorak 21. novembar

Bendovi Pale Origins (metalcore, Zagreb), Polarity Of Life (melodic death, Zagreb) i Frozen Moonlignt (Modern Melodic Death Metal / Metalcore, Novi Sad) sviraju u noćnom baru Dvorište (Uspenska 18) . Početak je u 21h, ulaznice se prodaju na ulazu u klub po ceni od 150 dinara.

Sreda 22. novembar

Predstavljanje knjige velškog pisca Ričarda Ovejna Robertsa "Sva mesta na kojima smo živeli", u prevodu Ane Pejović, održava se u knjižari Bulevar Books (Bulevar Mihajla Pupina 6). Ovaj pisac mlađe generacije trenutno je na turneji na kojoj, zajedno sa svojim prijateljem Adamom Smitom, snima dokumentarni film. Promocija počinje u 19h, razgovaraće se na engleskom i srpskom jeziku.

Na druženje i potpisivanje novog CD-a "Pjesmice za djecu i odrasle" u knjižaru Bulevar Books dolazi kultni Dubioza kolektiv. Početak je u 20h.

Četvrtak 23. novembar

Pokret Novi Optimizam i Nezavisno društvo novinara Vojvodine organizuju tribinu "Medijska pismenost danas". Učestvuju: Dubravka Valić Nedeljković, profesorka Medijskih studija Filozofskog fakulteta u Novom Sadu; Milan Vlajčić, filmski i književni kritičar, novinar i esejista; Nadežda Gaće, glavna i odgovorna urednica Novi magazin i Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam i kopredsednik Igmanske Inicijative. Moderator je Nedim Sejdinović, predsednik NDNV, novinar, književnik i esejista. Tribina počinje u 19h u Medija centru Vojvodine (Zmaj Jovina 3).

Drugi "Novosadski Winter Fest" otvara se u 18h na Trgu slobode. Na otvaranju će nastupiti hor "Šareni vokali", gost iznenađenja i novosadski bend "Amajlija".

U omladinski centar CK 13 dolazi Charles Gayle Trio koji čine: Charles Gayle – saksofoni, Ksawery Wojcinski – kontrabas i Aleksandar Škorić – bubnjevi. Cena karte za ovaj koncert biće 400 dinara.

Petak 24. novembar

Bendovi Qui i Yeltsin’s Atomic Orchestra sviraju u Omladinskom centru CK 13. Qui je noise/punk/avant duo iz Los Anđelesa, poznat po intenzivnim i uzbudljivim nastupima. Yeltsin's Atomic Orchestra je dark/synth/power/surf kvartet iz Novog Sada koji po treći put izlaže svoje avangardne melodije uz prigodan scenski i video sadržaj. Cena karte će biti 300 dinara.

Pitchwais je hardcore/grunge/hiphop bend koji funkcioniše na potezu Kula/Zrenjanin. Ovaj sastav u različitim oblicima plovi scenom duže od dvadeset godina, a iza sebe imaju desetine nastupa širom zemlje, ali na žalost, zvanično izdanje ne. Na svirci u SKC Fabrici pridružiće im se subotička hardcore/metal ekipa The Valley, koja trenutno "kuva" novi album. Početak u 22h, ulaznica 300 dinara.

Pančevački Iskaz ponovo dolazi u Lazino tele. Posle velike prolećne žurke kojom je obeleženo deset godina benda, Iskaz se vraća u Novi Sad da ponovi ludi žur. Više informacija na zvaničnom eventu.

Slavljenički događaj povodom sedam godina postojanja pokreta "Zero21" održava se u klubu The Quarter. Proslava startuje od 17h sa "Game of skate" takmičenjem, koje će trajati do 19h, a nakon toga održava se "All stars dance battle". Oficijelni parti počinje u 22h, nastupaju: Zupany / of Hain Tany colective / live vinil set; Timbe / of Bad Copy / live vinil set; Cake / Rasheed b2b Yeah Left / DJ set; Klika / full pack / live; llegal operations / Monden DJ set + Fat Boy Duck i specijalni gosti. Do 22h ulaz je besplatan, posle toga na vratima treba pokazati etiketu "100% gari" ili kupiti kartu po ceni od 200 dinara. 

Subota 25. novembar

Festival Mostovi i Raskršća nastavlja se nastupima nekoliko beogradskih sastava u novosadskom KC Labu. Nastupaju Halftones, Stepa, About Lorna, Vin Triste, HiShi i Nađa. Prva svirka počinje u 22h i ulaz je 250 dinara!

Drugo izdanje "End Of The Line" putujućeg festivala održava se u SKC Fabrici. Natupaju: Forever Storm, Counter Ignition, NadimaČ, Ognjena Kočija i RiverRoth. Ulaznice se prodaju na dan koncerta po ceni od 400 dinara. Početak koncerta je u 20h.

Nedelja 26. novembar

Humanitarna nedelja za Nastasju održava se u Firchie Think Tank studiju, sa ciljem da se pomogne Nastasji Nedimović koja se bori sa rakom koštane srži.  Natupaju: BushMad Squad,  Re:tro flava, Carlo Gotovac, Rcallz, Shpira DJ Set, Senzorr, Vukashin Vojvodić, Janchezz & Banzaee, Lag, Djomla Bekfleš i CAKE Beats. Muralisti NPC i ROSH će crtati grafite. Ulaz: preporučena donacija 300 dinara.

Izložba "Prvi kadar: Sarajevo/Prizren" otvara se u 19.30 u kafeu Pero (Železnička 10). Vojvođanski građanski centar organizuje ovu izložbu fotografija po istoimenom programu koji se realizuje uz pomoć CCFD-Terre Solidarie iz Francuske. Fotografije su nastale tokom boravka nekoliko mladih koji nikad pre toga nisu posetili Sarajevo, odnosno Prizren, a bili su zainteresovani i spremni da razbiju sopstvene predrasude. U toku izložbe, imaćete priliku da razovarate sa učesnicima programa koji nam donose svoje jedinstvene priče o boravku u ova dva grada.

Poslednja radionica u okviru ciklusa radionica improvizovane i eksperimentalne muzike održava se u kafe galeriji Izba. Radionicu će voditi violinstkinja Manja Ristić, razgovaraće se o kreativnom činu stvaraoca, ali i o kreativnom činu slušaoca u improv performansu. Učešće na radionicama je besplatno. Svi zainteresovani za učešće u radionici mogu poslati svoju prijavu do 25. novembra na e-mail: improstor.novisad@gmail.com.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo