...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Kultura

Nedeljni vodič od 2. do 8. jula

02.07.2018.

Prva nedelja jula bogata raznolikim događajima...

.

Ponedeljak, 2. jul

U Omladinskom centru CK13, biće održano neformalno okupljanje na kome će svi zainteresovani moći da učestvuju u komunikaciji kroz improvizaciju na perkusijama, a nisu isključeni ni melodijski instrumenti. Za učešće nije potrebno ni prethodno iskustvo ni muzičko obrazovanje, ali potrebna je aktivnost koja se zasniva na slušanju drugih i igri kroz koju se generiše komunikacija u kojoj je izražen duh zajednice. Učesnici takođe mogu sa sobom poneti i neke predmete, kao što su plastične kofe, konzerve ili plastične posude napunjene pasuljem, pirinčem ili kamenčićima. Ulaz je besplatan, uz obaveznu prijavu, a formular za prijav možete pronaći na sajtu Crne kuće. Početak je u 18 časova.

Utorak, 3. jul

Promocija programa "Prvi kadar" biće održana u prostorijama KC lab-a. "Prvi kadar" je program nastao 2014. godine i podrazumeva odlazak nekoliko mladih ljudi iz Vojvodine u Sarajevo na Sarajevo film festival i u Prizren na Dokufest. Posetioci će na promociji programa imati priliku da pogledaju kratak dokumentarni film o ranijim posetama Sarajevu i Prizrenu i poslušaju razgovor ranijih učesnika programa o njihovim iskustvima. Promocija počinje u 20 časova.

Sreda, 4. jul

Na predavanju "Slikovita psiha" koje će biti održano u KC lab-u, posetioci će uz pomoć prilagođenih i slikovitih osnova transakcione analize moći da pronađu odgovore na pitanja poput - Da li se naša psiha može predstaviti slikovito? Da li bi nam to pomoglo da razumemo našu životnu priču? Da li u našim glavama čujemo kritike nekog tamo zaboravljenog autoriteta i kako te kritike utiču na sve nas? Čime smo uslovljeni danas – da li nekakvim društvenim i roditeljskim očekivanjima i šta ako ih slučajno ne ispunimo? Predavanje će voditi Srđan Mutlak, a početak je u 19 časova.

Počinje četvrti festival posvećen očuvanju vodnih resursa "WATER FEST 2018" koji će trajati do 7. jula. Tribina "Kakvu vodu pijemo?" održava se u 19 časova u prostoru Tribine mladih Kulturnog centra Novog Sada. Narednih dana održavaće se muzički program u prostoru Letnjeg bioskopa KCNS. U četvrtak 5. jula nastupiće sastavi Groteska, Mamurluk i ovogodišnji pobednici Gitarijade Vojvodine. Dan kasnije sviraju Madresi, The Bite, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi i Zbogom Brus Li, a poslednjeg dana festivala, u subotu 7. jula, nastupiće Banda drvena, Čupavci, Neke face, Josip A Lisac i Drum'n'Zez. Ulaz na koncerte je slobodan.

Četvrtak, 5. jul

Max Cavalera i Soulfly vraćaju se u Novi Sad posle 14 godina od njihovog legendarnog nastupa na Exit-u. Soulfly dolaze u Fabriku u sklopu promotivne turneje njihovog novog albuma čiji se izlazak očekuje ovog leta. Novi Soulfly album Max opisuje kao "Tribal death trash" i povratak zvuku koji je Sepultura svirala na Chaos AD albumu. Kao podrška na ovom koncertu nastupiće bendovi Dreddup, War engine i Downstroy. Karte možete nabaviti na svim Gigstix prodajnim mestima, po ceni od 1.200 dinara. Fabrika se otvara u 20 časova.

Američki kutak i InterAkcija organizuju radionicu koja će mlade edukovati o tome šta je SAT ispit i kako se korak po korak spremiti za studiranje u Americi. Kada i kako se pripremiti i kada polagati ispit koji je neophodan za upis na većinu fakulteta u Americi, saznajte u Američkom kutku od 18:30. Ovde vas takođe mogu i besplatno spremiti za ovaj ispit.

Humanitarna svirka za Dragana održava se u domu b-612. Dragan Jakšić je sredinom 2016. godine doživeo saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio teške povrede. Uprkos lošim prognozama lekara i malim šansama da preživi i oporavi se, uspeo je da prebrodi najkritičniji period. Za dalji oporavak potreban mu je odlazak u inostranstvno na neurorehabilitaciju robotikom za koji je potrebno mnogo novca. Nastupaju bendovi Wolfram, Tri Kapljice, 5+ bend i Fyn

Petak, 6. jul

Bend Pneumatik Trio počeo je sa radom tokom osamdesetih godina prošlog veka, kroz saradnju sa tada aktivnim novosadskim umetnicima i umetnicama performansa. Bend eksperimentiše sa bukom kroz spoj instrumenata kao što su bubnjevi, gitara i bas gitara i elektronike, matrica, te povremeno i alata poput, na primer brusilice. Sa druge strane Ex You je muzički sastav posvećen improvizovanoj i eksperimentalnoj muzici, osnovan 2014. godine u Novom Sadu. Kada se ove dve stvari spoje, dobije se odličan provod u CK13. Početak je u 21 čas, a upad je 100 dinara.

Koala Voice stiže u knjižaru Bulevar Books. U pitanju je četvoročlani sastav iz industrijskog dela Slovenije, iz malog grada Kisovec, a sa svojom mešavinom indie-punk, pop i disco zvuka već više od tri godine osvaja publiku od Liverpoola, Moskve, preko Zagreba, pa sve do Skopja, Varšave i Talina. Početak svirke je u 22:30, dok će cena karte biti 300 dinara.

Subota, 7. jul

U Omladinskom centru CK13 biće održana benefit svirka za Crnu ovcu. Crna ovca je klub oformljen 2011. godine. Ciljevi su unapređenje kulture i umetnosti, podsticanje stvaralaštva, najviše u oblasti nezavisne autorske muzike i strip kulture, zaštite životne sredine, prevencije bolesti zavisnosti... U Ovci su često organizovane promocije, predavanja, projekcije, radionice, izložbe, kao i veliki broj svirki. Prostor je opremljen bibliotekom stripova, knjiga, tematskih časopisa, fanzina, gramofonskih ploča koje su slobodne za korišćenje, a sve u cilju da zainteresujemo mlađe naraštaje za alternativne oblike kulture i razvoj kreativnosti. Na benefit svirci za Crnu ovcu nastupiće bendovi Become as one, Gunsale, Vršnjačko nasilje, Tri kapljice i Sex or suicide. Početak je u 21 čas, a upad je 300 dinara.

Bend Putrid Blood nastupiće u svom rodnom gradu u sklopu promocije novog albuma "Poslednji Pozdrav". Putrid Blood je šidski thrash metal/hardcore bend koji aktivno svira od sredine 2009. Pored albuma "Poslednji Pozdrav", iza sebe imaju EP naziva "Fire At Will" (2009) i album "Absolute Profit" (2012). Koncert će biti održan u Slovačkom domu u Šidu, a kao specijalni gosti nastupiće bendovi Trash Union i War Engine. Početak je u 21.00.

Nedelja, 8. jul

Kino Pleme, audiovizuelna inicijativa i filmska laboratorija specijalizovana za rad na uzanim filmskim formatima već više od tri godine organizuje događaj u okviru kojeg okuplja domaće i strane muzičare koji uživo stvaraju atmosferske zvučne pratnje za dela klasičnog i savremenog analognog eksperimentalnog i kratkog filma i animacije. U okviru 39. izdanja ovog događaja posetioci će u KC lab-u moći da vide nadrealističke animacije i filmove na temu slobode i represije, kreacije i destrukcije, distopije i utopije, metaforičnih vizija otuđenog, haotičnog i apartnog sveta. Informacije o događaju i delimična arhiva nalaze se na sajtu livesoundtrack.net. Početak je u 20 časova.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su filmske projekcije, stand up večeri, koncerti i žurke.

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. marta

Prva nedelja marta donosi u Novi Sad dosta zanimljivih događaja, pogotovo koncerata.

.

Nedeljni vodič od 26. februara do 3. marta

Poslednje nedelje februara vas očekuje dosta zanimljivih stand up večeri, a tu su i razni koncerti i književne večeri.

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. februara

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su radionice, predavanja, stand up večeri, koncerti i žurke.

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo