...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 19. do 25. marta

19.03.2018.

Predstave, koncerti, izložbe...

.

Utorak 20. mart

Predstava "Mali bračni zločini" po tekstu Erika Emanuela Šmita i u režiji Borisa Isakovića igra se u Pozorištu Promena. "Kada vidite muškarca i ženu pred matičarem, pitate li se ko će od njih dvoje postati ubica?" Da li je bol u ljubavi neminovan? Da li svako želi da svede na minimum drugoga i njegovu različitost? Igraju Ema Muratović i Rade Maričić. Pozorište Promena se nalazi na adresi Đure Jakšića 7, Novi Sad.

Centar za proizvodnju znanja i veština i Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje Srbije od 16 časova organizuju predstavu "Usudi se, promeni se", u prostoru SKCNS Fabrike. Predstava je interaktivna i participativna, odnosno, publika će moći aktivno da učestvuje na sceni. Kroz vežbanje glumačkih/performativnih tehnika, analiziraće se granice, ustaljenost, nametnutost svakodnevnih uloga i situacija. Dobrodošli su svi bez obzira na pozorišno iskustvo, stavove, poglede na svet i njegovo razumevanje. Predstava je besplatna, a svi učesnici moraju biti punoletni.

Sreda 21. mart

U Pozorištu mladih u 20 časova počinje još jedno igranje predstave "Terorizam". To je savremena ruska crno-humoristčna drama sačinjena od šest, naizgled, odvojenih scena i bavi se pitanjima šta je sve terorizam, da li ga prepoznajemo u svakodnevnom životu i kako se sa njim borimo. Produkcija "ArtFrakcija" u saradnji sa Pozorištem mladih i Kulturnim centrom Inđija. Uloge: Miloš Vojnović, Aleksandar Milković, Danilo Milovanović, Alisa Lacko, Jelena Đulvezan Milković, Stefan Juanin i Ivan Đurić. Režija: Momčilo Miljković

Četvrtak 22. mart

U okviru edicije programa "Nova knjiga" SKC Novi Sad organizuje promociju knjige "Kada kažeš da sam tvoj" Gorana Skrobonje, u izdanju kuće "Laguna". Razgovor sa autorom vodiće Jovan Gvero, početak promocije je u 20 časova u SKCNS Fabrici.

U Community Baru Startit centra (Miroslava Antića 2) u 18 časova počinje još jedan Divan Fondacije "Novi Sad 2021", sa temom "Menjamo prostore". Povod za diskusiju je predstavljanje primera dobre prakse kod nas i u svetu koji pokazuju kako aktivni, udruženi i uporni pojedinci mogu da utiču na uređenje javnih prostora po njihovoj meri. Učesnici su Marek Šivak, "Pestuj prostor" ("Negovanje prostora") iz Plzenja, Češka; Vesna Forkapić, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije; Slobodan Jović, Društvo arhitekata Novog Sada; Danica Jovović Prodanović, Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA). Voditeljka Divana je Vesna Farkaš.

Petak 23. mart

Novosadski ska punk bend Mamurlook proslaviće u Omladinskom centru CK 13 deset godina od svog prvog koncerta u Novom Sadu. Zajedno s njima, po prvi put u Novom Sadu sviraće lazarevački bend Ućuti Pas i novosadski bend Bunker 13. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u kafeu Pero (Železnička 10), po ceni od 200 dinara. Na ulazu u klub posle 21:30 koštaće 250 dinara.

Posle rasprodatih koncerata širom Srbije, Nikola Vranjković se posle godinu dana vraća u zrenjaninski Vinyl Bassic Cafe. Ulaznice koštaju 700 dinara i mogu se kupiti u prostorijama kluba svakog dana od 8-24h.

Subota 24. mart

Književni program "Smrtova djeca ili: (post)ratno iskustvo i post-jugoslovenska književnost" u okviru kojeg će se razgovarati o (ne)pisanju rata i traume, odnosno uticajima ratne i post-ratne stvarnosti na savremenu post-jugoslovensku književnost održava se u 18 časova u kafe knjižari Bulevar books. Povod za ovaj razgovor biće roman "Smrtova djeca" sarajevske spisateljice Amile Kahrović-Posavljak, objavljen krajem prošle godine u Izdavačkoj kući Buybook u Sarajevu. U razgovoru učestvuju Amila Kahrović-Posavljak, spisateljica; Kristina Ljevak, novinarka i urednica i Bojan Krivokapić, pisac.

Otvaranje izložbe studenata fotografije Kraljevske Akademije umetnosti u Hagu, nastala u okviru programa "Fieldtrip" u Novom Sadu. Tokom sedam dana studijskog boravka, u saradnji sa katedrom za fotografiju Akademija umetnosti u Novom Sadu, studenti Kraljevske akademije umetnosti iz Haga (Holandija) predstaviće svoje fotografske projekte nastale kao rezultat istraživanja različitih fenomena grada i okoline, koji prvi put upoznaju. Otvaranje izložbe imaće format šetnje, sa početkom u galeriji "Kosovska" (Kosovska 33) u u 18h. Lokacije održavanja izložbe su i Lokal (Save Vukovića 4), Šok Zadruga 2 (Zmaj Jovina 22- pasaž), Crna kuća (Vojvode Bojovića 13), Izba (Železnička 4) i Kulturni Centar LAB (Dr. Hempta 2).

Ciklus "Svirka u knjižari" nastavlja se nastupom Dunje Dačić Dojo u kafe knjižari Bulevar Books. Muziku projekta Dojo karakteriše netipična kombinacija vokalnih elemenata, koji stvaraju specifičnu atmosferu poput filmske, sa tradicionalnim pevanjem sa Balkana. Dojo je danas četvoročlani bend koji je upravo završio drugi EP Wings of Water – pesme sa tog EP-ja, kao i one stare ovog puta će Dunja izvesti sama, u drugačijem i intimnijem aranžmanu. Početak je u 21.30, ulaz na svirku je vaučer u vrednosti 200 dinara.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo