...
ORADIO UŽIVO

Kultura

Nedeljni vodič od 17. do 24. septembra

19.09.2017.

Uhvati film, Videomedeja, metal, punk, hard rock...

.

Utorak 19. septembar

Do 24. septembra u Kulturnom centru Novog Sada održava se 15. filmski festival "Uhvati film". Na ovogodišnjem festivalu u okviru filmskog programa od 21. do 24. septembra biće prikazano ukupno 35 filmova iz 25 zemalja sveta i sve projekcije su besplatne.

Četvrtak 21. septembar

U klub Suburbia dolaze dva benda – Invoker iz Lucerna u Švajcarskoj, nastao 2012. godine po raspadu nekoliko švajcarskih metal i hardcore bendova. Sviraju melodični hardcore. Sa njima u Novi Sad dolazi i bend Formosa iz Nemačke, trojka osnovana 2015. Godine.

U klubu The Quarter nastupiće Naxatras iz Grčke. Organizator koncerta, Serbian Hellbangers, o ovom bendu kaže: "bend koji je nastao 2012. godine i za vrlo kratko vreme uspeo da izbori svoje mesto na međunarodnoj sceni i dosegne visoko kotiran status kao i jaku bazu fanova". Uz njih, nastupiće i beogradski duo Hill. Ulaznice u pretprodaji koštaju 500 dinara (Gigstix, Mungos), dok će na dan koncerta cena biti 800 dinara.

Petak 22. septembar

Počinje 21. Međunarodni video festival Videomedeja, koji će trajati do 24. septembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu (Dunavska 37) u produkciji i organizaciji Udruženja za video umetnost Videomedeja. Na festivalu će u okviru takmičarskog programa biti predstavljeni radovi iz 23 zemlje, dok revijalni program uključuje specijalnu selekciju radova domaćih autora Made in Serbia i prezentacije članova žirija.

Clyde je novosadski hard rock bend osnovan 2010. godine. Sviraju autorske stvari, ali i dosta obrada bendova kao što su Guns'N'Roses, Aerosmith, Whitesnake, Motley Crue, Bon Jovi, Alice Cooper i drugi. Dolaze u dom b-612, a ulaznica košta 150 dinara.

Zagrebačka kantautorka Sara Renar ponovo dolazi u Gerilu. Ovoga puta Sara promoviše svoj novi, treći album "Tišina", a kao specijalni gosti sviraće momci i devojke iz beogradskog benda Stepa. Detalje o ulaznicama i specijalnim gostima pronađite na fb eventu.

Novosadski bend Neprijatelj Prelazi Zeku promovisaće novi album "S naše strane ulice" u CK 13. Kažu da to neće biti obična promocija već nezaboravno iskustvo. Specijalni gosti su Tetrapank i Kolbas. Do 22.00 cena ulaznice biće 250 dinara, posle tog vremena sto dinara skuplja.

Subota 23. septembar

Svemirko stiže u Crnu kuću! Svemirko je nova inkarnacija muzičara i producenta Marka Vukovića, koji je u prošlosti izdavao kao Kimekai, te pod raznim drugim pseudonimima. Ovoga puta radi se o potpunom zaokretu, nečem novom i drugačijem. Ulaznica za koncert je 300 dinara.

Atheist Rap, SNB i Ispad (Banjaluka) sviraće na Humanitarnom koncertu za Filipa Krivokuću u Domu omladine u Rumi. Ulaznica košta 300 dinara.

Festival Metal madness održava se u SKCNS Fabrika u Novom Sadu. Nastupaju: Deathonation (Thrash Metal - Novi Sad), Centurion (Heavy/Ethno/Progressive Thrash Metal - Beograd), Obscured (Death/Black/Thrash Metal - Novi Sad) i Indra (Melodic/Technical Death Metal - Indjija).

Goblini ponovo dolaze u Bačku Palanku, u Old cellar pub. Kao specijalni gosti nastupiće novosadski pankeri iz benda Divlje Svinje. Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti po ceni od 500 dinara.

Nedelja 24. septembar

Nakon što su 2010. godine nastavili sa radom posle dugogodišnje pauze, Goblini su se približili cifri od 100 odsviranih koncerata. Proslava jubilarnog stotog koncerta od ponovnog okupljanja biće u beogradskom KST-u, uz goste Iskaz i Divlje Svinje. Da jubilej na dostojan način začine, odlučili su da snime svoj drugi live album, 22 godine od izdavanje prvog koji je snimljen u istom prostoru. Karte se mogu nabaviti u pretprodaji na blagajni kluba i u Felix shopu (TC Sremska).

Bačkopalančani će čitati i pevati Arsenove stihove na "Večeri poezije Arsena Dedića", koja se održava u Pirate baru u Bačkoj Palanci. Početak je u 20.00, a ulaz je slobodan.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo