...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 15. do 21. januara

14.01.2018.

Vong Kar Vaj, Druga strana svega, Balašević, pozorišne premijere...

.

Sreda 17. januar

Ciklus filmova hongkonškog reditelja i jednog od najzanimljivijih stvaralaca današnjice Vong Kar-Vaja (Wong Kar-Vai) nastavlja se u domu b-612. Na repertoaru će biti njegov film iz 1990. godine "Days of Being Wild". Projekcije se održavaju svake srede u 21 čas.

Solistički koncert Bogdana Đorđevića (klavir) održava se u Novosadskoj Sinagog od 20 časova. Na programu će biti dela Rahmanjinova, Lista i Šopena. Bogdan Đorđević je završio nižu i srednju muzičku školu "Isidor Bajić". Osnovne, specijalističke i magistarske studije završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Zaposlen je u muzičkoj školi "Isidor Bajić". Ulaz je slobodan.

Četvrtak 18. januar

Monodrama "Ana" igra se u Pozorištu mladih od 20 časova. "Ana" je master rad studenata glume i režije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Tekst je nastao po motivima Tolstojeve "Ane Karenjine". Na železničkoj stanici, nekoliko trenutaka pre nego što odluči da izvrši samoubistvo, Ana pokušava da sagleda svoje postupke i svoj život. Kako živeti i šta raditi kada ne možeš da pobegneš od sebe i svog osećanja krivice? Režija Ivana Janošev, igra Teodora Marčeta.

Petak 19. januar

Novosadska premijera filma "Druga strana svega" biće održana u bioskopu Arena (sala 2), organizaciji udruženja OFF Novi Sad. Projekcija počinje u 20 časova, a nakon toga od 22h u kafiću bioskopa "The End" novinar Igor Burić vodiće razgovor sa autorkom filma Milom Turajlić i njenom majkom Srbijankom Turajlić. Film "Druga strana svega" proglašen je nedavno za najbolji dokumentarni dugometražni film Festivala IDFA u Amsterdamu, jednog od najznačajnijih i najprestižnijih festivala dokumentarnog filma u svetu. Ulaz na projekciju je besplatan, a ulaznice možete rezervisati preko ovog linka.

Festival "Mostovi i raskršća" u Kulturni centar LAB dovodi zagrebački bend Seine, pobednike banjalučkog Demofesta 2016. godine. Prošle godine u izdanju Moonlee records iz Slovenije izašao im je debi album "Sno sna", koji promovišu na koncertima u regionu. Kao lokalna podrška nastupiće novosadska kantautorka Nađa. Koncert počinje u 22h, ulaznica košta 200 dinara.

Koncertna promocija novog singla Killo KIllo Bande "Nema me" biće održana u Gerila baru. Posle prošlogodišnjeg jubilarnog koncerta, Killo Killo Banda se ponovo vraća u ovaj prostor. Koncert počinje u 22h.

Predstava "Florentinski šešir" u produkciji Pozorišta "Boško Buha" igra se u Pozorištu mladih od 20h. Predstavu je režirao Darijan Mihajlović, a rađena je po komadu francuskog komediografa Ežena Labiša. Veliki glumački ansambl predvode Dejan Lutkić i Goran Jevtić. "Florentinski šešir" je tipičan francuski vodvilj 19. veka koji u osnovi zapleta ima klasičnu zabavnu komediju intrige ili situacije. Tema je odnos seoskog i gradskog stanovišta, sukob njihovih običaja, intelektualnog statusa, moralnih načela, a svoje mesto u komadu nalazi i aristokratija u likovima vikonta i baronice.

U velikoj sali Spensa od 20 časova počinje koncert Đorđa Balaševića "Baronov bal". Ulaznice za ovaj koncert odavno su rasprodate.

Subota 20. januar

Nakon premijere u 2017. godini i uspešnih izvođenja i gostovanja, predstava "Terorizam" ponovo gostuje u Pozorištu mladih. "Terorizam" je savremena ruska crno-humoristčna drama, koja zaviruje u živote desetine ljudi, kao i u najveće tajne koje oni kriju. Prošetaće publiku od spavaće sobe dvoje ljubavnika, do klupe u parku i kancelarije na poslu. Reditelj je Momčilo Miljković, uloge tumače Miloš Vojnović, Aleksandar Milković, Danilo Milovanović, Alisa Lacko, Jelena Đulvezan Milković, Stefan Juanin i Ivan Đurić. Početak u 20h.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo