...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 14. do 20. avgusta

13.08.2017.

Brod teatar, predstave, projekcije, žurke, FEP, festival "Pokretnica"...

.

Ponedeljak 14. avgust

Predstava "Kad je Francuz upoznao Srpkinju" u 21.00 na Brod teatru: Arno je glumac i stand-up komičar, Jovana je talentovana džez pevačica. Oni odlučuju da naprave šou zajedno. Gluma i pevanje. Kada se Francuska sretne sa Srbijom i zavoli je... U 22.00 počinje projekcija dokumentarnog filma Džima Džarmuša "Gimme Danger" u okviru programa "Dok'n'Ritam" festivala na Brod teatru. Dokumentarni film o jednoj tako uticajnoj rok grupi kakva je The Stooges je veliki izazov za reditelja. Ali, ovaj film nije samo dokumentarac - to je posveta, film o počecima, zvezdanim trenucima, usponu, padu i neočekivanom uskrsnuću ove grupe.

Sreda 16. avgust

Program Festivala evropskog filma na Brod teatru, od 21.00 projekcija filma "Hod po vatri" (Stapki v oganya, Bugarska, 2015) Režija: Andrey Hadjivasilev, Melody Gilbert. Prvi dokumentarni bugarski film koji govori o starom običaju hodanja po užarenom uglju.

Četvrtak 17. avgust

Ciklus filmova Milorada Milinkovića na Brod teatru nastavlja se projekcijom filma "Peti leptir", od 21.00. Aleksa, trinaestogodišnjak bez roditelja, zajedno sa svojim prijateljima iz Doma za nezbrinutu decu biva upleten u misterioznu igru sa onostranim, iza koje stoji zli mag, advokat Jovica Vuk. Lukavi starac koristi vidovitog dečaka da dopre do Zlodolaca, pripadnika tajnog reda srednjovekovnih ratnika kadrih da vidaju smrtonosne rane i tako menjaju tok istorije. Očajnički želeći da se domogne njihove tajne besmrtnosti, Jovica Vuk sa hordom svojih jezivih poslušnika kreće na mistične vitezove. Tu, na drevnim vrletima planine Tare, dogodiće se nešto što niko nije očekivao...

Petak 18. avgust

Autorski projekat Mie Knežević, Mine Cocić i Jelene Đulvezan, predstava "Ona", na programu Brod teatra je od 21.00. Projekat je nastao iz razgovora, improvizacija, ženskih blogova Magde Janjić i "Woderful failure" Tatjane Tucić i motiva preuzetih iz drame HANA i HANA, M. Perić Kraljik, poslužili su samo kao inspiracija i pokretač za istraživanje. Lik je iz tog razloga zadržao isto ime – Hana, kao omaž, iako se Hane u ove dve drame veoma razlikuju.

Hip Hop Amenaza u KC Lab! Pretimo hip hop-om, najavljujemo sudar stilova i epoha! Od sumraka na terasi sa tekilom, do duboke noći u podrumu sa basom. Muziku puštaju mixa_admin (Kite i Jaja Prod.) i Selecta Marunga (BHC Sound). Ulaz slobodan, početak u 20.00

Drugi po redu Reflekt festival održaće se u Novom Bečeju 18. i 19. avgusta 2017 u dvorištu Novobečejskog suda (Žarka Zrenjanina 5). Line up: Avgustin Sophia, Bulgaria; Andrew Meller, TKNO, Wet Dreams, GABRIEL GRANT, Lazy Bug, KID, Daniel Fritz, Daniel Prehoffer, Mark Myself b2b Shon, Minitronik. Ulaz 500 dinara po danu.

Letnji šiz u Borisovom Ateljeu, promocija Drum & Bass muzike, mladih i talentovanih producenata, DJ-eva i muzičara uz podršku domaćina Drop Sensei. Line up: DROP SENSEI, Friski (Locust), Extecull, Green (Massivity). Početak je zakazan za 22.00, a ulaz na događaj je 300 dinara.

U Bačkoj Palanci počinje 23. izdanje Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade – FEP. Festival traje do 20. avgusta i održava se pod sloganom "Mojim velikim zatvorenim očima" u okviru prostora Čarde "Florida" na obali Dunava. Tokom dva festivalska dana publika će imati priliku da pogleda pet predstava iz takmičarskog programa, po izboru selektorke Vladislave Vojnović. Celokupni takmičarski program će i ove godine biti upotpunjen kreativnim radionicama za decu i mlade, kao i večernjim muzičkim programom. Usled smanjenog budžeta, FEP je bio prinuđen da ove godine izmeni dosadašnju dužinu trajanja Festivala i da program održi u dva, umesto u četiri festivalska dana, ali koncept je ostao isti – kultura u prirodi za celu porodicu!

Subota 19. avgust

Počinje "Pokretnica" – festival savremenog plesa i performansa, koji će trajati do 23. avgusta. "Pokretnica" je plesni događaj koji čine različiti izvedbeni formati, predstave, radionice, razgovori između izvođača, autora i gledalaca i žurke. Autorke festivala, Jelena Alempijević i Sara Tošić žele da, oslanjajući se na dosadašnji rad i iskustva, ponude publici vreme i mesto na kojem se može plesati i razgovarati o plesu. Prvo izdanje festivala upoznaće publiku sa radom plesača i izvođača okupljenih oko projekta Pokretnica, ali i mladih plesača, izvođača i budućih stvaraoca u okviru savremenih izvođačkih umetnosti. Kroz različite vrste susreta, program festivala će ponuditi sadržaje koji se obraćaju istovremeno onima koji se plesom bave profesionalno ali i onima koji nemaju prethodno iskustvo u plesu. Lokacije: KC Lab, SKCNS Fabrika i sala plesnog udruženja "Groove".

Na Brod teatru od 21.00 počinje koncert sastava "Istanbul night" iz Zrenjanina. Grupa postoji kao trio od 2013 godine i bavi se svetskom muzikom, muzikom ambijenta, transa i obradama Sefardskih pesama.

Dugogodišnji trubač benda Mamurlook, Dušan, odlazi na godinu dana na postdiplomske studije u inostranstvo. Bend je odlučio da se s njim pozdravi uz jednu opaku svirku u domu b-612, od 21.00. Ulaz je slobodan.  

Mahoosive - Open air žurka na ostrvu Koh Chang u Sremskim Karlovcima. Žurka počinje u 15.00, nakon lagane dnevne varijante Deep / Tech-house, nastavlja swe kasno u noć pa sve do jutra, uz malo tvrđi Techno zvuk. Ulaz je 200 dinara, na samom ulasku na ostrvo.

Posle duže pauze, Obsession koncept se seli u Borisov Atelje i nastavlja sa istom opsesivnom energijom. Prvi veliki Obsession Open Air 2017 počinje u 22.00. Line up: MANID(Slovakia), Space Motion, Zeljko Ninic

Počinje Festival epske i naučne fantastike "Sombor 2017", koji će trajati 19. i 20 avgusta. U dva festivalska dana, u prostoru Kulturnog centra "Laza Kostić" u Somboru, sve posetioce očekuju projekcije crtanih filmova za decu i mlade, projekcije filmova, izložbe slika, promocije knjiga i stripova, predstavljanje izdavačkih kuća i somborskih knjižara, body art crtanje, KOSPLEJ, turnir u cardboard igrama, sajam knijga, stripova, plakata, figurica i svega što je vezano za fantastiku, kao i mnoga druga dešavanja. U sklopu festivala, prvog dana bice organizovana radionica za decu u pravljenju figura fantastičnih bića, dok će drugog dana biti održana radionica crtanja svemirskih brodova i naučnofantastičnih motiva.

Kancelarija za mlade Temerin i Udruženje građana Centar kreativnog okupljanja Temerin organizuju Sajam omladinskog stvaralaštva, koji će se održati u malom parku u centru Temerina u subotu od 18.00 do 20.00 časova. Sajam se održava povodom obeležavanja 18. Međunarodnog dana mladih, a predstavlja promociju i afirmaciju mladih stvaraoca i umetnika. Sajam je besplatan i otvoren za sve zainteresovane posetioce.

P. N.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo