...
TRENUTNO11:00 - 12:00Dnevna soba

Kultura

Nedeljni vodič od 12. do 18. marta

12.03.2018.

Pozorišne predstave, promocije knjiga, koncerti...

.

Ponedeljak 12. mart

Izložba skica i skulptura Teodore Mijatović otvara se SKCNS Fabrici u 19 časova. Teodora Mijatović je rođena u Novom Sadu 1994. godine. Završila je Srednju školu za dizajn "Bogdan Šuput". Trenutno je student četvrte godine vajarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Nikole Macure.

Utorak 13. mart

U Pozorištu Promena (Đure Jakšića 7) od 21 čas na repertoaru je predstava "Mali bračni zločini". Žil i Liz se ponovo sreću posle Žilove nesreće zbog koje je doživeo amneziju. On Liz više ne prepoznaje. Da li je ona zaista njegova žena? Režija Boris Isaković, igraju Ema Muratović i Rade Maričić.

Predstava "Ana" igra se od 20 časova na sceni Pozorišta mladih. Ova monodrama je master rad studenata glume i režije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Tekst je nastao po motivima Tolstojeve "Ane Karenjine". Na železničkoj stanici, nekoliko trenutaka pre nego što odluči da izvrši samoubistvo, Ana pokušava da sagleda svoje postupke i svoj život. Kako živeti i šta raditi kada ne možeš da pobegneš od sebe i svog osećanja krivice? Režija Ivana Janošev, igra Teodora Marčeta.

Projekcija filma "Her war- za šta se bore pripadnice YPJ?" počinje u 19 časova u domu b-612. Reč je o dokumentarnom filmu koji govori o borbi Ženske odbrambene jedinice (YPJ) protiv (ne samo) ISIS-a, u Rožavi. Dokumentarac opisuje pre svega političke, ali i lične razloge pridruživanja žena jedinici. Posle filma sledi razgovor.

Sreda 14. mart

Promocija zbirke priča "Bočne grane evolucije" Dušana Vejnovića održava se u kafe galeriji Bulevar Books, u 19 časova. Autor i urednici Srđan Srdić i Vladimir Arsenić uvešće čitaoce u svet knjige koja predstavlja promišljen iskorak iz mejnstrim proze naših prostora. Dušan Vejnović (Sombor, 1981) je pisac, prevodilac i psiholog.

Četvrtak 15. mart

Predstavljanje knjige Srđana Marjanovića "O.K, presvući ću se" počinje u 19 časova u kafe knjižari Bulevar Books. Svojim drugim romanom kantautor Srđan Marjanović zadire duboko u talog, u onaj gori deo naše stvarnosti. Ovaj žestoki i beskompromisni triler vodi čitaoca na živopisne splavove Novog Beograda, u zadimljene kutke beogradskih kafana i u mučnu javu našeg doba. Pored autora, o knjizi će govoriti i Bogica Mijatović, Aleksandar Filipović i Nikola Petaković.

U Medija centru Vojvodine (Zmaj Jovina 3/I, Novi Sad) od 18 časova održava se razgovor "Digitalne tehnologije i nove generacije". Učestvuju Dubravka Valić Nedeljković, profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu; Klara Kranjc, glavna i odgovorna urednica O radija; Nevena Krivokapić, koordinatorka u SHARE Fondaciji i predstavnica javnosti u savetu za štampu i Daško Milinović, osnivač i autor internet radio projekta "Alarm". Moderira Ana Martinoli, profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Tri nova novcata benda se penju po prvi put na binu u domu b-612. Nastupaju: Džem, kajmak i marmelada (Kula), Autoplay (Novi Sad) i Tamna strana butine (Novi Sad). Ulaz je slobodan, početak u 21 čas.

Petak 16. mart

U Srpskom narodnom pozorištu od 20.30 na repertoaru je predstava "Dok čekamo Godoa". Radnja se odvija na seoskom drumu, kraj drveta, gde dva glavna lika, Vladimir i Estragon čekaju Godoa. Stavljeni u situaciju na koju ne mogu da utiču, Vladimir i Estragon pokušavaju da prekrate vreme radnjama koje im na prvi pogled izgledaju razumne. Igraju Peđa Marjanović, Aljoša Đidić, Vukašin Ranđelović, Miloš Lazić, Stefan Beronja.

Posle više od godinu dana Artan Lili će ponovo svirati u Novom Sadu. Na koncertu u pabu "Lazino tele" specijalni gosti biće im momci iz šabačkog benda Eleven. "Imamo puno razloga za svirku: sviraćemo nove pesme, promovišemo novi singl/spot 'Nije svejedno' i drago nam je što ćemo prvi ovogodišnji kontakt sa novosadskom publikom započeti jednim ovako prisnim, klupskim nastupom", ističu članovi benda.

Predstava "Laku noć majko" igra se u Pozorištu Promena (Đure Jakšića 7) od 20 časova. Na zabačenom seoskom putu žive majka i ćerka - Telma i Džesi Kejts. U toku je jedno sasvim obično subotnje veče. Međutim, u jednom trenutku Džesi saopštava majci da će se te iste večeri ubiti. Režija Boris Isaković, Julija Petković i Ana Keserović.

Otvaranje izložbe fotografija Nemanje Ledenskog "Bulding Nothing Out of Something" počinje u 20.30 u kafe galeriji "Frida". Nemanja Ledenski rodjen je 1990. u Subotici. Završio je srednju tehničku školu, a trenutno je na master studijama na fakultetu TIMS u Novom Sadu.

 

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo