...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 12. do 18. februara

12.02.2018.

Koncerti, promocije i pozorišne predstave

.

Ponedeljak 12. februar

Tri godine svog premijernog predstavljanja domaćoj publici veterani death thrash metal scene Pestilence dolaze u Novi Sad. Specijalni gosti na koncertu biće brazilski death metal bend Rebaelliun, holandski thrash metal bend Distillator, kao i italijanski thrasheri Violentor. Ulaznica košta 2.500 dinara, početak je u 20 časova.

Utorak 13. februar

U Novosadskoj novinarskoj školi biće organizovan susret sa novinarkama Draganom Pećo i Vesnom Radojević, na kome će biti reči o istraživačkom novinarstvu, lovu na lažne vesti i pritisku na medije kroz tužbe. Dragana Pećo je novinarka redakcije KRIK - Mreža za istraživanje kriminala i korupcije kao i međunarodne mreže Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). Istraživačica je i onlajn platforme Investigative Dashboard (ID). Vesna Radojević je urednica sajta Raskrikavanje a pre toga je četiri godine bila deo ekipe portala Istinomer.rs. Početak je u 19h.

Predstava "Sladoled" na repertoaru je Pozorišta mladih od 20 časova. "Sladoled" je predstava koja prati život majke i ćerke, počevši od ćerkinog detinjstva i majčine mladosti do mamine starosti u domu, govoreći o najvažnijem odnosu u životu jedne žene, odnosu majke i ćerke. Autor teksta Miro Gavran, režija Ivana Janošev, igraju Kristina Savkov i Bojana Milanović.

Sreda 14. februar

Monodrama "Ana" je master rad studenata glume i režije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Tekst je nastao po motivima Tolstojeve "Ane Karenjine". Na železničkoj stanici, nekoliko trenutaka pre nego što odluči da izvrši samoubistvo, Ana pokušava da sagleda svoje postupke i svoj život. Kako živeti i šta raditi kada ne možeš da pobegneš od sebe i svog osećanja krivice? Režija Ivana Janošev, igra Teodora Marčeta. Pozorište mladih od 20 časova.

Petak 16. februar

"Čikaške perverzije", rađene po motivima drame Dejvida Memeta, ponovo su na repertoaru Pozorišta mladih. Priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima izmedu muškaraca i žena. Igraju Dragan Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević. Početak u 20h.

Nakon tri godine, 98 koncerata u 17 zemalja, objavljenog albuma i dva video spota, bend Holographic Human Element iz Travnika ponovo dolazi u CK13. Pišući o albumu "Philophobia" (2017) kritičari pominju imena kao što su Mike Oldfield, Pink Floyd, Enya, Mastodon, King Crimson, Mogwai, Godspeed! You Black Emperor, Mizar, Metallica, a završavaju sa "preuzeli su sve te uticaje i izrodili nešto stvarno posebno i istinski njihovo". Ulaznica košta 250 dinara.

Grupa Kerber će posle više od 20 godina održati još jedan unplugged koncert u Novom Sadu, ovog puta u Srpskom parodnom pozorištu. Kerber će pored standardnog sastava benda, nastupiti sa prijateljima, gudačkim orkestrom i horom "Branko" tako da će na sceni u jednom trenutku biti čak 50 izvođača. Početak u 21 čas.

Subota 17. februar

Bendovi Brigand i Nula sviraće u Omladinskom centru CK 13. Brigand je alternativni rok sastav koji radi na relaciji Beograd/Pančevo. U septembru 2013. objavio je svoj prvi studijski album "Zaplešimo grešnici", dok je drugi studijski album "Daleko je vavilon" izašao prošle godine. Nula je sludge/post metal sastav iz Beograda. Trenutno promovišu novo izdanje "Kenoma". Karte za ovaj koncert će koštati 300 dinara.

Nastupom Ilije Ludviga nastavlja se ciklus performansa "Svirka u knjižari", koji se održavaju u kafe knjižari Bulevar Books. Ilija Ludvig svira gitaru i peva, ima stand-up nastup tokom koncerta, izražava se i kroz pesme i vizuelno, angažovan je u borbi protiv svih nepravdi ovog sveta i voli da pokaže koliko mu je stalo do svakoga u auditorijumu. Ilija je pesnik i umetnik, zabavljač i muzičar. Ulaz na svirku je kupovina vaučera u vrednosti od 200 dinara.

Predstava "Naše mesto" autorski je projekat o Novom Sadu i svima koji žive na njegovom tlu. Nastala je na osnovu ličnih priča autora predstave i intervjuisanih sugrađana. U predstavi igraju Nikolina Spasić i Milan Novaković, režija Bogdan Janković. Srpsko narodno pozorište od 21.30h.

Nedelja 18. februar

U Pozorištu mladih gostuje "Crna kutija", nova predstava BDP-a inspirisana poznatim filmom "Savršeni stranci" Paola Đenovezea. Da bi dokazali da među njima nema nikakvih tajni, sedmoro najboljih prijatelja okupljenih na večeri, stavljaju svoje prijateljstvo na proveru tako što će tokom večeri jedni drugima videti pristigle poruke i pozive na mobilni telefon. Tek tada kreće pravi zaplet. Igraju Ivan Zarić, Ljubinka Klarić, Petar Benčina, Nataša Marković, Nemanja Oliverić, Ivana Nikolić i Miloš Timotijević, režija Andrej Nosov.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo