.
Trenutno
Music mix
Kultura

Muralno opravdanje za izlazak

30.04.2017.

Benefit žurka kako bi nastao novi mural u Novom Sadu, biće održana u četvrtak od 21.30h u klubu Suburbia, a nastupiće Still Underground (hip hop), Bobadu (bass/trap/dubstep), Kardež (grap) i Drop Sensei (drum 'n' bass)!

.

Mural će biti izveden u maju na fasadi zgrade na Adamovićevom naselju. Kao prvi u nizu murala, to će biti reper koji će ukazivati na sve dalje akcije "Lančane reakcije" koje su uveliko u pripremi, a koje podrazumevaju slobodu stvaralaštva, kreativnost, zajedništvo, individualnost i ljubav prema sredini u kojoj živimo.

Organizatori "Lančana Reakcija" žele da podignu svest sugrađana o značaju urbanog likovnog izraza kao legitimnog i opšteprihvaćenog vida komunikacije svuda u svetu. Podršku za izradu murala dobili su i od gradske uprave za kulturu grada Novog Sada, koji će donirati deo sredstava za iznajmljivanje vozila sa zglobnom dizalicom.

"Lančana Reakcija" je do sada ostvarila odličnu komunikaciju sa predsednicima kućnih saveta stanara više zgrada u Novom Sadu, na različitim lokacijama. Smisao te inicijative jeste da se prenese i ostvari osnovna poruka Remedovog murala "The Only Truth", a to je da samo kreativnom stvaralačkom energijom i konkretnom, u ovom slučaju, umetničkom akcijom, čovek može biti oslobođen ropstva pred destruktivnim i represivnim sistemima koji izvrtanjem, prisvajanjem i zloupotrebom istine obesmišljavaju smisao pojedinca, smisao individualnosti, ličnosti i svega onog osobenog i plemenitog u ljudskom biću.

"Stoga ćemo se svojski truditi da svaki naš naredni korak bude isključivo u slavu umetnosti, a svaka naša akcija - živa poruka Remedovog murala. Tog murala više nema, ali to ne znači da je smisao tog umetničkog dela nestao i pao u zaborav, naprotiv", kažu iz inicijative.

Ukoliko želite da podržite ovu inicijativu, budite u klubu Suburbia od 21.30h. Do 23 sata ulaz će biti 200, a posle toga 300 dinara i sav prikupljen novac biće potrošen na sprejeve i betonke.

J. Ž.

.
Đorđe Majstorović je mladi pisac koji je nedavno objavio prvu knjigu "Ulica izgubljenih reči". Među njenim koricama susrećemo…
.
Organizacija Novo kulturno naselje pozvala je sve zainteresovane umetnike da se prijave na konkurs za učešće na festivalu "Dobro…
.
Uhvati film, Videomedeja, metal, punk, hard rock...
Program
Kalendar događaja
Septembar 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Šta biste slušali na Oradiju?