.
Trenutno
Popodne na O radiju
 Oradio ekipa
Kultura

Muralno opravdanje za izlazak

30.04.2017.

Benefit žurka kako bi nastao novi mural u Novom Sadu, biće održana u četvrtak od 21.30h u klubu Suburbia, a nastupiće Still Underground (hip hop), Bobadu (bass/trap/dubstep), Kardež (grap) i Drop Sensei (drum 'n' bass)!

.

Mural će biti izveden u maju na fasadi zgrade na Adamovićevom naselju. Kao prvi u nizu murala, to će biti reper koji će ukazivati na sve dalje akcije "Lančane reakcije" koje su uveliko u pripremi, a koje podrazumevaju slobodu stvaralaštva, kreativnost, zajedništvo, individualnost i ljubav prema sredini u kojoj živimo.

Organizatori "Lančana Reakcija" žele da podignu svest sugrađana o značaju urbanog likovnog izraza kao legitimnog i opšteprihvaćenog vida komunikacije svuda u svetu. Podršku za izradu murala dobili su i od gradske uprave za kulturu grada Novog Sada, koji će donirati deo sredstava za iznajmljivanje vozila sa zglobnom dizalicom.

"Lančana Reakcija" je do sada ostvarila odličnu komunikaciju sa predsednicima kućnih saveta stanara više zgrada u Novom Sadu, na različitim lokacijama. Smisao te inicijative jeste da se prenese i ostvari osnovna poruka Remedovog murala "The Only Truth", a to je da samo kreativnom stvaralačkom energijom i konkretnom, u ovom slučaju, umetničkom akcijom, čovek može biti oslobođen ropstva pred destruktivnim i represivnim sistemima koji izvrtanjem, prisvajanjem i zloupotrebom istine obesmišljavaju smisao pojedinca, smisao individualnosti, ličnosti i svega onog osobenog i plemenitog u ljudskom biću.

"Stoga ćemo se svojski truditi da svaki naš naredni korak bude isključivo u slavu umetnosti, a svaka naša akcija - živa poruka Remedovog murala. Tog murala više nema, ali to ne znači da je smisao tog umetničkog dela nestao i pao u zaborav, naprotiv", kažu iz inicijative.

Ukoliko želite da podržite ovu inicijativu, budite u klubu Suburbia od 21.30h. Do 23 sata ulaz će biti 200, a posle toga 300 dinara i sav prikupljen novac biće potrošen na sprejeve i betonke.

J. Ž.

.
U subotu 25. novembra po sedmi put će se održati međunarodna manifestacija "Noć pozorišta", u okviru međunarodne mreže European…
.
Promocija zbirke priča "Sva mesta na kojima smo živeli" velškog pisca Ričarda Ovejna Robertsa biće održana u sredu 22. novembra…
.
Radionica neverbalnog teatra i scenskog pokreta biće održana u sredu 22. novembra od 17 časova, u Visokoj strukovnoj školi za…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
Anketa

Da li treba dozvoliti prevoz kućnih ljubimaca u javnom prevozu?