...
TRENUTNO18:30 - 18:45Album nedelje

Kultura

Luke Black – elektro-pop pozorište

01.03.2015.

   Muziku ovog mladog umetnika porede sa mnogim svetski popularnim kolegama, među kojima je i SIA, ali on zapravo pokušava da što više smanji uticaje sa strane, kako bi publici doneo nešto potuno novo.

.

   Mladi beogradski muzičar Luke Black ovih dana lagano postaje jedno od najzapaženijih imena na domaćoj, ali i regionalnoj elektro pop sceni, nakon što je pod okriljem kuće Univerzal Music Serbia izašao njegov prvi zvanični singl „D-Generation“. Domaća scena postala je bogatija za izvođača koji donosi svežu autorsku muziku nove generacije, a o prilici koja mu se ukazala, medijskoj pažnji i njegovim planovima, rekao je za O radio da se desilo „veoma slučajno“.

   „Ugovor sa Univerzalom sam potpisao još prošle godine, ali sam morao to da krijem, tako da sam jedva čekao momenat kada sam mogao svima konačno da kažem. Saradnja se desila prilično slučajno. Nastupao sam u Domu omladine, gde su bili i predstavnici ove kuće, predložili su me i sve ostalo je istorija“, kazao je Luka.

   Zajedno sa novim singlom, Luke Black je izbacio i novi spot, koji je radio mladi vizuelni umetnik i fotograf Vasso.

   „On je neko ko se poklapa sa mojom vizuelnom estetikom. Bilo mi je bitno da taj spot uradi neko ko mene u potpunosti razume i ko zaista voli tu pesmu. Vasso je talentovan i mislim da će biti veoma uspešan, on je zapravo u razgovoru sa mnom smišljao boje koje bi najbolje opisale moju muziku i tako je nastala ta vizuelna lična karta“, kazao je Luka.

lukeblack2 jpg

   Muziku ovog mladog umetnika porede sa mnogim svetski popularnim kolegama, među kojima je i SIA, ali on zapravo pokušava da što više smanji uticaje sa strane kako bi publici doneo nešto potuno novo.

   „Pokušavam da što manje slušam muziku, čak je izbegavam, kako bih smanjio uticaje i sačuvao svoju izvornu inspiraciju. Umetnik s kojim bih ja voleo da me porede je John Lennon, iako pripadamo potpuno različitom muzičkom žanru. Ali ja gledam na muziku kao na neki kulturno-umetnički pokret i voleo bih da se zalažem za iste stvri kao i on“, priča Luke Black.

   On je svoju muziku opiso u tri reči: jedna je POP – zato što iskušava svoje granice u ovom žanru i pokušava da napravi muziku koja je pre svega zabavna, druga je POZORIŠTE – jer će se truditi da u budućnosti spoji pozorište i pop kulturu, a treća je ELEKTRO – jer je to ono što najviše voli da čuje u pop pesmi i u svaku numeru dodaje elektro momente. "Elektro pop pozorište“ su tri reči koje bi mogle lako da objasne kako izgledaju Lukini živi nastupi, jer na svakom od njih donese nešto novo i pesme zvuče potpuno drugačije od onih snimljenih u studiju.

   „Najbitniji su mi live nastupi i način na koji se prenosi emocija na publiku koja je prisutna. Svaki put menjam način na koji nešto pevam, volim u tom trenutku da eksperimentišem i unosim elemente džeza. Voleo bih da se ti nastupi uživo razvijaju od trenutka kada počnem da nastupam live, pa do momenta kada budem napisao dosta muzike. Želeo bih da to sve bude veće, uvežbanije i grandioznije“, dodao je Luke.

   Najavio je i da trenutno mnogo radi, te da možemo očekivati novu muziku iz njegove glave, koja će se na listama pojaviti tokom proleća i leta 2015. godine. Odmah zatim najaviće i nastupe širom zemlje i regiona.

M.L.

Ceo razgovor sa Luke Black poslušajte na pocastu.

Možda te još zanima:

.

Evrovizija 2023: Svi sastojci za dobar šou su tu

Iako je na prošlogodišnjem Eurosongu pobedila Ukrajina, najveće evropsko muzičko takmičenje se zbog rata ove godine održava u Ujedinjenom Kraljevstvu,…

.

Bitno je prihvatiti mogućnost pravljenja greške

Lako je odlučiti koji film želimo da pogledamo ili u kom kafiću ćemo popiti kafu. Međutim, koliko nam je proces…

.

Maturanti sve samostalniji u izboru fakulteta

Najvažnija odluka za jednog adolescenta je koji će fakultet upisati. U tom trenutku izbora je mnogo, a uticaja sa strane…

.

Luke Black, Bitipatibi i Bojana Vunturišević na Gradić festu

Luke Black, Bitipatibi, Bojana Vunturišević, Hornsman Coyote i Mambo stars najzvučnija su imena domaće muzičke selekcije Gradić festa, koji će…

.

Luke Black: Tradicija na moderan način

Luke Black, mladi pop alhemičar, osvojio je srpsku pop scenu pesmom D-Generation pre godinu dana. Sada se na radio stanicama…

.

Vredi pročitati: "Knjiga o groblju"

Mladi pop izvođač Luke Black vam preporučuje da pročitate "Knjigu o groblju" Nila Gejmena, naizgled dečiju knjigu koja se zapravo…

  • 17:00 Šta se kuva?
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo